Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 02:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Capture HDV 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 maja 2009, 01:05
Posty: 38
Post Capture HDV
Witam.
Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale. Mam problem z zgraniem materiału HDV z kamery Canon XH-A1 i nie wiem czy to wina sprzętu, jego ustawień, czy oprogramowania.
Mam zintegrowany kontroler FireWire zgodny z OHCI, XP Pro x32 SP3.
Sony Vegas i Edius nie widzą kamery jak przełączę na HDV, z materiałem SD takich problemów nie ma.
Kamera nie jest moja, nie filmuje tylko składam, w dodatku dostaje ją na krótko i nie mam możliwości głębszych experymentów. Właściciel kamery również nie potrafił jej ustawić, nie nagrywa w HDV, ot nagrał parę minut, niestety to ważne parę minut :)
Na pewno robię jakiś "czeski" błąd, a może mój zintegrowany kontroler FireWire nie obsługuje HDV...
Moja płyta główna to Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1

Będę bardzo wdzięczny za pomoc wszelaką.

Pozdrawiam


czwartek, 29 października 2009, 20:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4561
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Capture HDV
Zobacz może LINK.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 29 października 2009, 21:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 maja 2009, 01:05
Posty: 38
Post Re: Capture HDV
Wielkie dzięki, jak tylko dostanę kamerę to sprawdzę.
Tematu nie znalazłem, szukałem "capture" z "HDV", a tamtejszy temat nie naprowadza na treść :)
Dzięki i pozdrawiam.

Cytaty dla potomności:
montermariusz napisał(a):
...musisz w trybie pracy: Edit wybrać HDV lub DV. Komputer oddzielnie dla każdego z tych trybów musi odnaleźć kamerę, przy czym jeśli zmieniasz te ustawienia z włączoną kamerą to należy również odłączyć na chwilę i z powrotem przyłączyć przewód firewire.
Do zrzucania HDV ściągnij sobie HDVSplit.


Bogusław Spala napisał(a):
Zobacz w ustawieniach kamery czy czasem nie masz włączonej funkcji DOWN CONVERT .... To najczęstsza przyczyna tego, że komputer nie "widzi" materiału zapisanego w HDV, a w SD "widzi" .... :mrgreen:


piątek, 30 października 2009, 00:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL