Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 21:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Adobe premiere pro cs3 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 31 stycznia 2010, 12:14
Posty: 10
Post Adobe premiere pro cs3
Witam,
Mam pewien problem z ścieżkami dźwiękowymi w Adobe. Mogę tylko dodawać ścieżki dźwiękowe w jednym miejscu(audio 4) gdy próbuje przesunąć jakąś ścieżkę na inną pozycje to niestety nic się nie dzieje. Czym może być to spowodowane? (w ścieżkach filmowych już nie ma tego problemu)
Z góry dzięki za pomoc.


niedziela, 31 stycznia 2010, 12:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Adobe premiere pro cs3
nosferatu23 napisał(a):
Witam,
Mam pewien problem z ścieżkami dźwiękowymi w Adobe. Mogę tylko dodawać ścieżki dźwiękowe w jednym miejscu(audio 4) gdy próbuje przesunąć jakąś ścieżkę na inną pozycje to niestety nic się nie dzieje. Czym może być to spowodowane? (w ścieżkach filmowych już nie ma tego problemu)
Z góry dzięki za pomoc.

Może dlatego że ścieżka którą chcesz dodać jest mono?
A czy inne pliki audio np. wav, mp3 można układać na innych pozycjach?
Czy problem istnieje tylko z plikami audio powiązanymi z video?


niedziela, 31 stycznia 2010, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1237
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Adobe premiere pro cs3
"Może dlatego że ścieżka którą chcesz dodać jest mono?"
Pewnie Waldek69 ma rację. W takim wypadku, albo robisz w mono, czyli dla wygody najlepiej jeśli wykasujesz ścieżki stereo, a na ich miejsce utworzysz ścieżki mono, albo konwertujesz mono na stereo jakimś softem do obróbki dźwięku.


niedziela, 31 stycznia 2010, 15:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Adobe premiere pro cs3
Nic nie trzeba konwertować...wystarczy, że zaznaczysz w oknie Projekt wszystkie pliki, które są z ścieżką dźwiękową mono (nie mogą być użyte na żadnym timelinie) > Clip > Audio Options > Source Channel Mappings > zaznaczasz Mono as Stereo.
Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


niedziela, 31 stycznia 2010, 17:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 31 stycznia 2010, 12:14
Posty: 10
Post Re: Adobe premiere pro cs3
Wielkie dzięki :) tak jak mówiliście było włączone mono i trzeba bylo zmienic po prostu na stereo :D


niedziela, 31 stycznia 2010, 22:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1237
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Adobe premiere pro cs3
aaaaa... :)
fajne!


niedziela, 31 stycznia 2010, 23:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 31 stycznia 2010, 12:14
Posty: 10
Post Re: Adobe premiere pro cs3
Jeszcze jedno małe pytanko co może być przyczyna ze program nie chce czytać mi plików audio w formacie mp3 , wmv ,a w wav już nie ma problemu ?


niedziela, 31 stycznia 2010, 23:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL