Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 14:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Pinnacle - Windows 7 nie widzi kamery 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 7 lutego 2010, 20:49
Posty: 1
Post Pinnacle - Windows 7 nie widzi kamery
Mam problem..

Pod Windows XP zarówno Pinnacle 12 i 14 nie ma najmnieszych problemów z odnalezieniem mojej kamery, która podłączona jest po kontroler 1344 firewire.
Tam jednak wyskakuje w momencie podłączenia kamery okienko z zapytaniem co program ma zrobić. Raz ustawiona opcja aby czynność została podejmowana za pomocą Pinnacle powoduje, że żadnych kłopotów z kamerą nie ma. Tego okienka jednak nie widzę w Windows 7. Jest tylko pyknięcie, że kamera została podłączona i tyle.
Pod Windows 7 żadna z wersji Pinnacla nie widzi kamery. Komunikat, że nie jest ona podłączona do portu 1394 co jest bzdurą. Aplikacja, takie małe dziadostwo dostarczana z Pinnacle potrafi jednak zgrać film, ale przez sam program niestety nie.
Ulead czy CorelVideoStudio wykrywają ją i importują film. Pinnacle niestety nie. Próbowałem już ustawić w menedżeże uządzeń starszy sterownik do 1394 ale nic nie dało. Kiszka na całego
Macie jakiś pomysł ?


niedziela, 7 lutego 2010, 20:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: Pinnacle - Windows 7 nie widzi kamery
musisz sprawdzić czy masz sterownik OHI Texas instuments-bo TAKI wykrywa WINDOWS a powinien być mikrosoft

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 lutego 2010, 01:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 lutego 2010, 17:04
Posty: 9
Post Re: Pinnacle - Windows 7 nie widzi kamery
Mam identyczny problem. Chcę przechwycić materiał z kamery miniDV przez firewire, mam Win 7. Podłączyłem, system zainstalował ładnie sterowniki i na tym koniec. Żaden program nie wykrywa podłączonego urządzenia. Zaznaczam, że sterowniki są. Śpieszę się z materiałem, a tu taki problem. Pomóżcie :o Nie wiem gdzie i jak sprawdzić te sterowniki Texas Instruments, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Napewno to załatwi sprawę, co jeszcze można zrobić??


wtorek, 16 lutego 2010, 22:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL