Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 17:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 program do montazu w avi 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 lutego 2010, 12:44
Posty: 5
Post program do montazu w avi
Potrzebuję info na temat jakiegoś prostego programu do wycięcia poszczególnych kawałków z materiału filmowego avi w rozdzielczosci HD.
chciałbym jednak (jesli to mozliwe) aby odbyło się to bez kompresji.Po prostu muszę wyciąć wybrane odcinki czasowe i wrzucić je do nowego folderu.
Zależy mi na tym aby program miał prostą obsługę.
Będę wdzięczny za pomoc w wyborze softu.


piątek, 5 marca 2010, 20:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: program do montazu w avi
moze do tego starczy virtual dub
tylko pakiet kodekow musisz miec odpowiedni


piątek, 5 marca 2010, 20:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 lutego 2010, 12:44
Posty: 5
Post Re: program do montazu w avi
dzięki, trochę się już bawiłem dubem tylko rwie mi utworzone filmiki nieco


niedziela, 7 marca 2010, 19:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1209
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: program do montazu w avi
To jeśli masz dużo miejsca na dysku zmień direct copy na full processing i zapisuj bez kompresji.


niedziela, 7 marca 2010, 19:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: program do montazu w avi
dezo ale nie ma prawa ci niz rwac jak to potniesz , daj direct stream copy i audio i video, mozesz ewentualnie ustawic audio interleaving zeby nic sie nie rozjechalo, virtual dube tego potem nie rekompresuje i jest git


niedziela, 7 marca 2010, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1209
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: program do montazu w avi
Jeśli rwanie objawia się niewłaściwym wyświetlaniem obrazu, to znaczy, że nie zaznaczyłeś opcji direct stream copy. Ale jeśli masz na myśli fakt, że wycięty i zapisany fragment pliku nie zgadza się z Twoim wyborem, to niestety wynika to z ograniczeń direct stream copy, które pozwala na cięcie materiału pomiędzy klatkami kluczowymi. Są na to dwie rady. Smart rendering lub to co napisałem wyżej.


poniedziałek, 8 marca 2010, 00:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL