Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 13:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 AP CS4 & VITASCENE 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post AP CS4 & VITASCENE
Witam mam ostatnio taki problem z win7 , adobe premiere cs4 i vitascene (piszę ostatnio bo na xp było wszytko dobrze myslałem ze kolejne poprawki vitascene coś zmienią ale cały czas jest tak samo) .
Sam adobe działa dobrze do momentu jak włączam vitascene wtedy ekran na moment się zawiesza robi cały czarny następnie wraca do normy i pojawia sie napis "Sterownik ekranu przestał odpowiadać , ale odzyskał sprawność ".
Czy ktoś może wie co może być tego przyczyną ?
Zaznaczę może tylko jeszcze ze na stronie producenta pisze że plugin ten obsługuje win7 no i jest kompatybilny z moją karta .mam najnowsze stery do karty i directaX .
Aha program oryginalny ale bezużyteczny :(


wtorek, 9 marca 2010, 19:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
pobierz nowa vitascene z prodada, jak masz oryginalna licencje to bedzie dzialac , jesli masz ostatnia wersje to sprawdz:

1. czy zainstalowane byly sterowniki do chipsetu
2. czy premiere jest zaktualizowany do wersji 4.1 przynajmniej


środa, 10 marca 2010, 12:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
chipset zainstalowany
ap cs4 4.2.1
vitascene 1.0.46
co ciekawe jak uruchomię normalnie (nie w ap cs4 tylko na pulpicie) to dzieje się tak samo


środa, 10 marca 2010, 20:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
napisz konfig bo dziwny klopot w sumie, napisz list/pytanie do prodada tez , jak nic nie wymyslimy to moze oni cos podpowiedza


środa, 10 marca 2010, 22:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
na xp było wszystko ok . w sumie zmieniłem tylko system na win7 x64 i się zaczęło .


czwartek, 11 marca 2010, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
no ale jak u kogos to dziala poprawnie to musi i u ciebie, kwestia eliminowania opcji metoda prob i bledow

haaa jeszcze jedna rzecz, moze uzywasz jakis zestaw kodekow co przejmuje kontrole nad nakladka ? jakis k-lite albo co ?


czwartek, 11 marca 2010, 12:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
nie wiem może to gtx260 no ale na xp działało , kurcze już sam nie wiem .nic nie doinstalowywałem nie licząc QT i vlc media player


czwartek, 11 marca 2010, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
jesli masz zainstalowane sterownik ze strony nvidii to karta nie ma nic do gadania

jakis o/c ?


czwartek, 11 marca 2010, 15:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
delikatny :)


czwartek, 11 marca 2010, 19:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
a sprawdzales czy to samo jest na defaultowych ustawieniach ?


czwartek, 11 marca 2010, 23:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
tak sprawdzałem tak samo ,ale wczoraj zauważyłem jeszcze jedno na heroglyph dzieje się tak samo .natomiast inne pluginy typu np: Magic Bullet działają dobrze ,tylko prodad jest taki do d.........


piątek, 12 marca 2010, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
obydwa pluginy prodada maja jakies swoje rozwiazanie uzyte w oknie podgladowym, moze w takim razie sprawdz jakies dwie albo trzy wersje sterownika od karty graficznej


piątek, 12 marca 2010, 10:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 maja 2010, 22:47
Posty: 1
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
Witam
mam identyczny problem z vitascene czarny monitor i komunikat, że sterowniki karty wideo zostały utracone i ponowniw odzyskane.
Mój zestaw to GTX260 8GB ram intel Quad 2.8 win7 64bit podmieniałem już na gtx-a innej marki nie pomogło ale na starym geforsie 9600 jest OK może ktoś wie jak rozwiązac ten problem


poniedziałek, 3 maja 2010, 22:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
k... mac nvidia robi sobie zarty z tymi sterownikami, to co wypuszczaja ostatnio to kpina poprostu, syf na montazu, syf w grach , nie mowiac juz o wtopie z temperaturami dwie wersje do tylu

niestety, trzeba znalezc jakies dzialajace stery (nawet starsze wersje) i jak raz zadziala to ich nie updatowac


poniedziałek, 3 maja 2010, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 764
Lokalizacja: Polska
Post Re: AP CS4 & VITASCENE
Ja miałem to samo z ATI - 5750. Wymieniłem na GTX260 ( sic!) i wszystko wróciło do normy. moj konfig:
Win7x64&CS4, GTX260 Zotac, P35CDS3R+8GB RAM OCZ.

_________________
OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07


niedziela, 9 maja 2010, 17:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL