Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 04:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Adobe Encore - brak Library 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Adobe Encore - brak Library
Kolega z naszej telewizji zakupił cały pakiet Adobe CS4 Master Collection Final, podczas instalacji wszystko przebiegło prawidłowo, wprowadził numery, aktywował program w Adobe.
Sugerując się zakupionym dla siebie dodatkowo kursem po Encore stwierdził, że interface programu jest znacznie uboższy, niż widniejący w tutorialach filmowych kursu. Okazuje się, że zainstalowany program pozbawiony jest wszelkich bibliotek typu Library, Style itp. Mało tego inne programy typu Premiere nie pozwalają mu na import formatów, jaki bez problemu obsługuje starsza wersja Premiere jaką posiadał, znacznie uboższa (nazwy sobie nie przypomnę), brak presetów importowych.
Wziąłem od niego cały pakiet Master Collection, aby spokojnie w domu przejrzeć zawartość w poszukiwaniu tychże bibliotek, ale zanim to zrobiłem, wiadomo po włożeniu krążka wyskoczył bootowalny proces sprawdzania zgodności wystarczających parametrów mojego komputera z wymogami instalatora, przebrnąłem to dalej wybierając po tym instalację samego Encore (bo ten kumpla głównie interesował), wybrałem jako wersja demo. Wszystko przebiegło idealnie, biblioteka Library, Style i nie wiem co tam może być jeszcze - są.
Zgadzają się z widniejącymi w kursie po programie filmikami.
Dlaczego u mojego kolegi, na naprawdę porządnym sprzęcie program jako legalny, pełny zainstalował się niekompletnie, czy wystarczy teraz przenieść do katalogu instalacyjnego brakujące zawartości folderów (bibliotek), aby program wyposażył się w brakujące elementy?
Dlaczego pełna instalacja nie odbyła się automatycznie robiąc to sama?

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 18 kwietnia 2010, 20:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 marca 2008, 00:28
Posty: 51
Post Re: Adobe Encore - brak Library
mam wlasnie dokladnie taka sama sytuacje - niestety nie wiem co moze byc tego powodem

_________________
Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 08:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 czerwca 2006, 15:21
Posty: 61
Post Re: Adobe Encore - brak Library
W CS3 cała biblioteka była jako osobne archiwum. Wystaczyło wypakować na właściwe miejsce.
Powinno zadziałać i w CS4 po przekopiowaniu plików. Tylko uważnie, bo każdy plik (podfolder) musi być w odpowiednim folderze. Dla przykładu biblioteki z Adobe Premiere Elements v7 normalnie działają w Elements 8, ale są umieszczone w innych folderach, więc proste kopiowanie nic nie daje. Trzeba wszystko poumieszczać na właściwym miejscu.

_________________
Pozdrawiam.
Amorek.


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe Encore - brak Library
CS4 M.Collection nie posiada biblioteki Library, tylko CS4 Producion Premium. Przynajmniej z tego co ja mogłem zobaczyć kiedyś to Master nie posiadał biblioteki, ale jak chcesz możesz wgrać lub wrzucić do katalogu głównego Adobe Encorte CS4 folder Liblary. Potem ładujesz go z poziomu Encora. Jeśli Encor nie będzie widział biblioteki wejdź do: Prefernces i w zakładce Media ustaw lokacje folderu Library. Musi zadziałać!!

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 12:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL