Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 01:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Jaki program do montażu ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 17 lipca 2003, 10:00
Posty: 12
Post Jaki program do montażu ?
Witam
chciałbym jakiś profesjonalny program do montowania filmów, najlepiej aby można było importować do niego pliki avi. Powinien mieć bogaty wybór efektów, przejść itp oraz abym mógł wyświetlić kilka obrazów ruchomych (aviki) w jednym oknie pododawać do nich ramki itp. Po prostu ma być najlepszy ale nie orientuje sie jaki zamówić może ktoś pomoże. Tylko proszę nie proponować adobe premiere ma to być coś z czym będzie się miło pracowało.
pozdrawiam wszystkich


niedziela, 3 sierpnia 2003, 09:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 2 sierpnia 2003, 19:49
Posty: 64
Lokalizacja: Chojnów
Post 
Od kilku dni bawię się Vegas Video 4 i program całkiem niezły - ma trochę efektów do zastosowania na ruchomym obrazie. A jak dotąd od dłuższego czasu korzystam z Pinnacle Studio 7 i dodatkowymi efektami Hollywood FX Gold i program prawie do końca mi wystarcza. Brakuje tylko możliwości kluczowania avika z np niebieskiem tłem z obrazem. Może ktoś się orientuje jaki program da mi tą funkcję ?

Pozdrawiam


poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 08:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43
Posty: 38
Lokalizacja: Poznań
Post 
Tom_s napisał(a):
od dłuższego czasu korzystam z Pinnacle Studio 7 i dodatkowymi efektami Hollywood FX Gold i program prawie do końca mi wystarcza. Brakuje tylko możliwości kluczowania avika z np niebieskiem tłem z obrazem. Może ktoś się orientuje jaki program da mi tą funkcję ?


Hollywood FX Gold posiada funkcję kluczowania filmu z niebieskim tłem. Użycie tej funkcji razem z Studio 7 lub 8 nie jest może tak wygodne jak w Adobe Premiere ale działa całkiem dobrze. Zainteresuj się pluginami dołączonymi do Hollywood FX Gold. Wśród nich jest filtr o nazwie Chroma Key który umożliwia kluczowanie obrazów z niebieskim lub zielonym tłem.


poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 15:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jedynie co moge polecic to :

http://www.apple.com/finalcutpro/

Tylko czy stać Cię na taki program ;) i sprzęt na którym go odpalisz???

Pozdrawiam
Kaziu

PS.
co mas zna mysli "Tylko proszę nie proponować adobe premiere ma to być coś z czym będzie się miło pracowało. " ???


poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 19:06
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 17 lipca 2003, 10:00
Posty: 12
Post re
spoko stac mnie co tam 1000 $male miki :D a Tobie sie milo pracuje z premiere ? ja zabieralem sie do tego juz kilka razy i za kazdym razem mnie trafia chyba ze jest jakas wersja lepsza ja probowalem na 6.0 trial to mam dosc. Sprzet mam spoko pociagnie wszystko tylko programu mi trzeba przejrze te apple moze to to dzieki.
pozdrowka


wtorek, 5 sierpnia 2003, 07:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie pracuje na Premiere.
Jezeli chodzi o apple i 1000USD to tylko poczatek bo podstawa jest miec PowerMaca (teraz juz G5) chyba ze jeszcze sie zalapiesz na promocje G4 ktora trwa do polowy sierpnia.
FCP 4 jest tylko na Mac OSX .
Najlepiej jak chcesz sprawdzic jak to dziala zapisz sie na prezentacje - gdzies na stronie apple znajdziesz info odnosnie pokazow FCP i G5.

Pozdrawiam
Kaziu


wtorek, 5 sierpnia 2003, 13:32
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 17 lipca 2003, 10:00
Posty: 12
Post re
napisz cos wiecej o tych powermacach do czego te kompy służa ? jakie jest ich zastosowanie itp ciekawy jestem tego. Czy majac powermaca tego G4 co piszesz to edycja video bedzie szybko przebiegac chodzi o rendernig itp, napisz cos z gory dzieki


wtorek, 5 sierpnia 2003, 14:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A co tu dużo pisać.... tego nie da się opisać w kilku zdaniach.
Nie jestem ich sprzedawcą więc nie będę zachwalał sprzętu i softu ale jedno powiem: za nic w świecie nie przesiądę sie na PC.
Lada moment pojawią sie G5 (64Bit) (no tak ale wszyscy posiadacze PC patrza na GHz ... zapomniełem :) ......
Jeżeli jesteś z okolic Wrocka to zapraszam - sam zobaczysz z jak wygląda praca na FCP i PM. Możemy sie umówić u mnie w studio lub w Salonie Apple na Ruskiej we Wrocku.

Pozdrawiam
Kaziu


piątek, 8 sierpnia 2003, 19:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jeszcze jedno.

Do jakich celów zamierzasz wykorzystywać sprzęt i soft?
Jeżeli to mają być filmiki z rodzinnych imprezek lub wakacji to zakup Maca i FCP nie ma sensu. Chociaż osobiście znam starszego Pana , który miał już dosyć wiecznych probleów z PC i Premiere/ulead Media Studio itp. o do takich domowych celów kupił PowerMaca G4 Duala 1GHz z programem Final Cut Express (FCP pozbawiony profesjonalych dodatków - w zupełoności wystarcza do pracy nawet w małym studio filmowym).


Pozdrawiam
Kaziu


piątek, 8 sierpnia 2003, 19:55
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL