Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 10:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z Pinnacle 14 HD Ultimate Collection Proszę o pomoc! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 09:46
Posty: 3
Post Problem z Pinnacle 14 HD Ultimate Collection Proszę o pomoc!
Witam! Proszę Kolegów bardzo o pomoc. Problem polega na tym, że Pinancle po zainstalowaniu na świerzy system i próbach na "kawąłku mateiału" nie wykazywał skłonności do ogólnei mówiac niepoprawnej pracy. Kłopoty zaczęły się gdy zrealizowałem pięcio-godzinny przechwyt materiału na dysk i półtora-godzinny projekt chciałem przerenderować do AVI. Jeszcze w końcówce pracy nad nim komp nagle zmulił, projekt zaczął sie co rusz wieszać po ponownym restarcie kompa, podczas próby renderowania wywala je z informacją o błędzie renderowania. Dodatkowo w projekcie niektóre przejścia nie działają czasem miejscami gdzie powinien być obraz na ścieżce występuje wykrzyknik. Jakby tego mało od początku 14-tka nie chciała przechwycic materiału z kamery na dysk (niby widzi kamerę, można przewijać taśmę z kamery itp ale przycisk rozpoczecia przechwytu nie jest aktywny).
Program postawiłem na świeżym systemie XP z SP3.
W kompie mam zainstalowaną także wersję Poinnacle 12 Ultimate poprzez która przechwyciłem materiał z kamery do PC bo czternastka nie chce tego zrobić.
MAm zainstalowane na dyskach zupełne minimum tj. żadnych dodatkowych programów, kodeków, programów antywirusowych poza Pinnacle, Canopus ProCoder, Nero, WinAmp...
Nie pamietam dokładnie specyfikacji mojego PC ale mniej wiecej wyglada to tak:

- płyta główna GIGABYTE GA-M61P-S3
- grafika GeForce 7600 (Gl albo GS)
- procesor AMD Athlon 2.1 GHz
- pamięć RAM 2x2GB Geil Dual DDr2 800GHz
- 2x dysk twardy po 250GB
- zasilacz 400W

Bardzo proszę o pomoc co robic, co sprawdzic w tej sytuacji. Z góry dziekuję! Pozdrawiam!


sobota, 12 czerwca 2010, 14:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Problem z Pinnacle 14 HD Ultimate Collection Proszę o pomoc!
To jedynie sugestia (nie znam Pinacle), ale chyba warto jednak mieć legalny program do montażu, błędy powinny zniknąć.


sobota, 12 czerwca 2010, 20:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 09:46
Posty: 3
Post Re: Problem z Pinnacle 14 HD Ultimate Collection Proszę o pomoc!
S_naf napisał(a):
To jedynie sugestia (nie znam Pinacle), ale chyba warto jednak mieć legalny program do montażu, błędy powinny zniknąć.


Bardzo dziękuję za "wiele wnoszącą poradę" ale nie o taka mi chodziło. Nigdzie nie informuję o tym, że mam nie legalne oprogramowanie więc nie rozumiem powyższej wypowiedzi. Poradzi ktoś coś dobrego? 8O


niedziela, 13 czerwca 2010, 00:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL