Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 05:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Adobe Premiere CS5 - problem z polskimi znakami w Title 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Adobe Premiere CS5 - problem z polskimi znakami w Title
Bawie sie trialem AP CS5 no i natrafilem na kiszke przy robieniu napisow.
W Title brakuje polskich znakow nawet w standardowym Arialu.
Inaczej mowiac nacisniecie prawego ALT + S nie daje ś tylko otwiera okienko zapisu pliku. Inne Alt + litera pisza znaki bez polskich robakow.
Czy jest jakies rozwiazanie?


czwartek, 22 lipca 2010, 09:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: Adobe Premiere CS5 - problem z polskimi znakami w Title
shift ~literka
jeśli chcesz małe literki to caps lock(odwrotnie)

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 22 lipca 2010, 10:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere CS5 - problem z polskimi znakami w Title
kumak napisał(a):
shift ~literka
jeśli chcesz małe literki to caps lock(odwrotnie)


Jeeeezu - chyba ich porabalo. :)
To co maja powiedziec francuzi, albi finowie skoro u nich znakow diakrytyczych jest pol alfabetu. :)
Teraz nie mam dostepu do AP wiec - rozumiem, ze aby napisac np. ś musze nacisnac Szift+ ~ (tylda) + s i dostane duze Ś, a dla malego najpierw Caps Lock.
Przeciez to jest chore. Napisanie 10 linijek zajmie pol godziny.
Jak jest w piatce (mam skoczyc z 1.5 Pro do CS5) z importem plikow tekstowych z trescia i polskimi znakami?

Tak czy inaczej dziekuje. :)


czwartek, 22 lipca 2010, 11:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: Adobe Premiere CS5 - problem z polskimi znakami w Title
nie przejmuj się... nie piszesz referatu-da się z tym żyć

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 22 lipca 2010, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Adobe Premiere CS5 - problem z polskimi znakami w Title
bogdanh napisał(a):
Napisanie 10 linijek zajmie pol godziny.

Spokojnie nie jest aż tak źle, choć trzeba przyznać, że Adobe zasmuca tym już od kilku wersji polskich klientów.
Jest też inny sposób, chyba szybszy. Pisz w notatniku a potem Ctrl+C i Ctrl+V. :wink:


czwartek, 22 lipca 2010, 19:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere CS5 - problem z polskimi znakami w Title
Faktycznie - kiedys tak robilem ale w bardzo starych programach.
Dziekuje za przypomnienie. :)


piątek, 23 lipca 2010, 07:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL