Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 01:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 AutoSave w Premiere 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post AutoSave w Premiere
Szanowni koledzy i koleżanki

Pracuję na Premiere CS5 i mam włączoną funkcję Auto Save. Od czasu do czasu wyskakuje okienko i program zapisuje sobie stan rzeczy.
I co z tego?
Ano nic, bo jeśli się zdarzy zwis, bądź inne nieszczęście, to program otwiera się w miejscu, gdzie ostatni raz zapisałem go samodzielnie.
Co jest nie tak, lub... po co ten autosave?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


sobota, 9 października 2010, 13:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: AutoSave w Premiere
i ok- możesz otworzyć projekt z ostatniego auto save-niektóre czescy projektu warto sobie samemu zapisać ponieważ auto save nadpisuje projekty

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


sobota, 9 października 2010, 14:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: AutoSave w Premiere
pliki auto save to co innego niz oryginalny plik projektu - zapisują sie osobnym katalogu

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 9 października 2010, 14:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: AutoSave w Premiere
Przy odpalaniu projektu po zwisie kompa, należy po prostu porównać czas Twojego zapisania i autosave. (tak jak napisał Croolick - inny katalog).
Wybrać "świeższy" projekt i tyle. Warto w preferencjach wybrać, aby autosave robiły się jak najczęściej, - np. co 5 minut, a nie co 20.
Jeśli "świeższym" projektem będzie autosave, to teraz pracujesz na nim, warto nadpisać autosave na Twój "główny" projekt.
Pozdrawiam


niedziela, 10 października 2010, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: AutoSave w Premiere
...czyli działa to inaczej, niż w Vegasie.
Dzięki za info.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


niedziela, 10 października 2010, 16:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: AutoSave w Premiere
Z tym jak najczęstszym autozapisem to bym nie przesadzał. Aktualnie mam na CS4 dziwną przypadłość, jeśli ten zapis wyskoczy w trakcie renderowania to czasami (szansa 1 do 5) zdarza się właśnie zwis z tego powodu. :?
Oczywiście to nie znaczy, że u Was będzie to samo.


niedziela, 10 października 2010, 23:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: AutoSave w Premiere
S_naf napisał(a):
Oczywiście to nie znaczy, że u Was będzie to samo.

No właśnie 8)


poniedziałek, 11 października 2010, 02:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 393
Post Re: AutoSave w Premiere
A ja sobie wyrobiłem nawyk co parę minut wciskam ctrl+s i autosave wyłączone.
Pozdrawiam

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


poniedziałek, 11 października 2010, 08:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: AutoSave w Premiere
Nawyk oczywiście bardzo dobry, ale... Kilka razy miałem sytuacje, gdy główny projekt nie chciał się odpalić, lub był "damaged" :evil: Gdybym wtedy nie miał żadnego autosave'a, to chyba bym się pochlastał.
Dlatego zawsze i tak robię kopie bezpieczeństwa ctrl+shift+s :wink:
Wolę dmuchać na zimne.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 11 października 2010, 15:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: AutoSave w Premiere
autosave autosavem a ja w premiere mam kłopoty z unlinkiem-klikam i wciskam i dopiero kiedy zakłódkuję to się video :lol: odczepi od audio- w premiere 6,5 unlink był unlink a nie link-mam zła myszkę?

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


Ostatnio edytowano wtorek, 12 października 2010, 18:58 przez kumak, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 11 października 2010, 16:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: AutoSave w Premiere
kumak napisał(a):
autosave autosavem a ja w premiere mam klopy z unlinkiem-klikam i wciskam i dopiero kiedy zakłódkuję to się video :lol: odczepi od audio- w premiere 6,5 unlink byl unlink a nie link-mam zła myszkę?

Polecam wcisnąć alt i nacisnąć audio albo wideo.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 12 października 2010, 18:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: AutoSave w Premiere
dzięki Andrzej-działa (nigdy nie używam klawiszy )-teraz będzie :mrgreen: trzeba

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 12 października 2010, 19:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: AutoSave w Premiere
He? Znaczy się nawet spacji chociaż? :?
A: V C A no i ~? To przecież podstawa zamiast robić kilometry myszką. :) Inne można sobie darować, choć dla wprawnego działania, to jeszcze kilka można przytoczyć. Naprawdę warto, wydrukuj kilka skrótów i powieś przed oczami. Ja tak mam dla kilku aplikacji, na początku naprawdę się przydawały te druczki, zerkam z sentymentem teraz.
Inna opcja to naklejki na klawisze, ale nie jestem jakoś przekonany.


wtorek, 12 października 2010, 22:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: AutoSave w Premiere
tak się składa ze od 22 lat nie mam palców u lewej dłoni za co dali mi rentę- wiec pracuje myszką a kciukiem i tak niewygodnie więc rzadko (tylko jeśli się inaczej nie da to naciskam.
mam kawałeczek wskazującego wiec polskie literki z tylda mi wychodzą

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 12 października 2010, 23:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL