Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 13:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem z Adobe Encore CS 5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 kwietnia 2009, 11:50
Posty: 26
Lokalizacja: Woj. Śląskie
Post Problem z Adobe Encore CS 5
Witajcie, mam ogromny problem z encorem. Podczas tworzenia MENU wszystko jest stabilne i ładnie, problem pojawia sie przy zapisywaniu jako DISC IMAGE. Prawie pod sam koniec kodowania wyskakuje mi błąd [..\..\Src\Win\Winfile.cpp-758] czym to może byc spowodowane? Czy ktos miał podobny problem?

_________________
Sony HDR FX1e, RODE mikrofon, ZOOM H4n, Fly-cam, Stacja robocza z Ediusem 5.5 i HD Storm, Canon EOS 5d Mark II. Canon: 24mm 1.4 , 70-200 f.2.8, 50mm 1.2, 100mm 2.8,


poniedziałek, 31 stycznia 2011, 20:11
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 5 listopada 2009, 15:33
Posty: 166
Post Re: Problem z Adobe Encore CS 5
dwa pytania:

uruchamiasz encore jako administrator? Jeśli nie zrób to.

Jeśli tworzysz projekt HD i płytę 50GB to były problemy w encore z tworzeniem obrazu. Stwórz katalog płyty i w programie poweriso przekonwertuj na obraz płytki.


poniedziałek, 31 stycznia 2011, 22:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 kwietnia 2009, 11:50
Posty: 26
Lokalizacja: Woj. Śląskie
Post Re: Problem z Adobe Encore CS 5
Tak, uruchamiam Encora jako administrator, tzn jeśli chodzi o Konto systemowe windows administrator. Nie mam żadnych innych kont na komputerzr, tylko ja z niego korzystam. Tworzę MENU, ale na płycie DVD 4,7 GB nie blue ray, po prostu chciałbym stworzyc authoring do wesela, wszystko mam stworzone i pod koniec kodowania wyskakuje mi właśnie ten błąd. Dodam, że gdy zaznaczę bezpośrednio aby nagrał na płytę dvd to błąd juz nie wyskakuje, ale nagrywarka wariuje jak opętana przy nagrywaniu i rzeczywiście źle nagrywa encore bezpośrednio na płyty, dlatego tworzę najpier obraz, bo tak mi doradzili ale chuyba nie do końca umię, albo po prostu encore taki jest.:(

_________________
Sony HDR FX1e, RODE mikrofon, ZOOM H4n, Fly-cam, Stacja robocza z Ediusem 5.5 i HD Storm, Canon EOS 5d Mark II. Canon: 24mm 1.4 , 70-200 f.2.8, 50mm 1.2, 100mm 2.8,


wtorek, 1 lutego 2011, 16:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Problem z Adobe Encore CS 5
Udało Wam się to przeskoczyć? Pojawił mi się ten problem, choć nic nie zainstalowałem, nic nie zmieniłem w systemie.

Macie jakiś pomysł?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 14 września 2011, 17:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 23:46
Posty: 47
Post Re: Problem z Adobe Encore CS 5
Spróbuj odłączyć nagrywarkę i wtedy stworzyć ten obraz


środa, 14 września 2011, 19:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Problem z Adobe Encore CS 5
vidcom napisał(a):
Spróbuj odłączyć nagrywarkę i wtedy stworzyć ten obraz


samo stworzenie obrazu spowodowało ten sam błąd, zaraz spróbuję z odłączoną nagrywarką - nie mogę jednak tego pojąć co się zmieniło, że nagle przestało działać ?? ot z dnia na dzień.

Czy ktoś wie jak dotrzeć do tego pliku ścieżka pokazuje ../../SRC/WIN/WinFile.cpp-........

na anglojęzycznym forum znalezłem aby po prostu wyrzucić ten plik - ale nie mogę do niego dotrzeć

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 14 września 2011, 19:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: Problem z Adobe Encore CS 5
Czasem tak miałem. Wtedy wywalałem film z projektu, w APremiere robiłem małą zmianę w projekcie, np. skracałem troszkę jakąś scenę, eksportowałem materiał od nowa i powciągnięciu do Encora poszło dobrze.


środa, 21 września 2011, 13:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Problem z Adobe Encore CS 5
ewistafo napisał(a):
Czasem tak miałem. Wtedy wywalałem film z projektu, w APremiere robiłem małą zmianę w projekcie, np. skracałem troszkę jakąś scenę, eksportowałem materiał od nowa i powciągnięciu do Encora poszło dobrze.


poradziłem sobie z tym tworząc nowego użytkownika z uprawnieniami admina i dopiero wtedy wszystko idzie poprawnie.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 21 września 2011, 16:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL