Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 02:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Adobe Premiere CS3 - problem z projektem ! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Witam!
Od kilka tygodni sukcesywnie składałem sobie Studniówkę, wczoraj skończyłem, zapisałem zmiany i wyłączyłem komputer.
Wcześniej żadnych problemów.
Dziś otwieram Premiere a projekt nie chce się otworzyć !
Podczas otwierania wisi chwilę i potem pokazuje nieznany błąd podczas otwierania.
Próbowałem otworzyć jakiś stare projekty i też coś nie bardzo chce gadać, przywiesza się.
Restart kompa nie pomaga, przeinstalowanie samego Adobe też nie.
System to Vista .

Proszę napiszcie że da sie to odzyskać bo na dziś sie na odbiór umawiałem, a jak mi przyjdzie to jeszcze raz składać to chyba się pochlastam :(

EDIT : Dodam że przy otwieraniu programu nagle zaczął się pojawiać komunikat że coś ze sterownikami Audio nie tak i że program nie odczyta tych plików.
System postawić od nowa ?


poniedziałek, 14 lutego 2011, 11:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Piczman23 napisał(a):
...System postawić od nowa?

pierwsza rzecz to zrobic kopie projektu, aby bylo do czego wracac jak sie cos gorzej popsuje. druga sprawa to wyczysc wszelkie tempy, ktore pozakladalo adobe. jak nie pojdzie to nowy system i swiezy instal adobe.
mozesz tez, sprobowac zalozyc nowy projekt (z ustawieniami jak stary) i zaimportowac sekwencje ze starego.

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


poniedziałek, 14 lutego 2011, 12:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Wszystkie katalogi które tworzy program mam wywalić ?
Myślałem że tego ruszać nie można ?
Jak zaimportować sekwencje ze starego ?

Sorki ale Ja zielony jestem, mimo że montuję w tym programie ale nie miałem nigdy żadnych problemów czy błędów.
Proszę o szczegółowe wyjaśnienie, bo psychicznie od wczoraj się męczę ,,,

I jeszcze jedno ważne pytanie, jest REALNA szansa żeby to odzyskać ?


poniedziałek, 14 lutego 2011, 13:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1643
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Premiere powinien był tworzyć kopie zapasowe projektu, jeśli nie wiesz gdzie są, to wyszukaj wyszukiwarką systemową wszystkie pliki zawierające nazwę projektu i rozszerzenie .prproj
Spróbuj otworzyć taką kopię zapasową projektu.

Może wrzuciłbyś na forum komunikat który ci wyskakuje - łatwiej będzie analizować przyczynę.

Napisz czy pomogło.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


Ostatnio edytowano poniedziałek, 14 lutego 2011, 19:35 przez Star, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 14 lutego 2011, 15:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Piczman23 napisał(a):
Wszystkie katalogi które tworzy program mam wywalić?
Myślałem że tego ruszać nie można?...

przede wszystkim... czytac ze zrozumieniem.
zanim zaczniesz cos kombinowac ZROB KOPIE PROJEKTU! to podstawa!
potem mozesz sprobowac wczytac automaczyczna kopie premiere (dostales podpowiedz gdzie ja szukac) albo wyczyscic Cache i wczytac projekt. troche potrwa wczytywanie (premiere na nowo utworzy potrzebne pliki) ale moze sie udac, jezeli cos sie powalilo w cachu.
tak naprawde to ciezko cos powiedziec, bo nie wiemy jaki dokladnie blad ci zwraca premiere. wrzuc printscrena.

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


poniedziałek, 14 lutego 2011, 16:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Tak to wygląda, tylko odwrotnie wkleiło.
Pierwszy komunikat przy uruchamianiu Adobe, potem zawieszenie się wczytującego projektu a na końcu nieznany błąd .


Załączniki:
PrtScr 3.jpg
PrtScr 3.jpg [ 102.5 | Przeglądane 179 razy ]
PrtScr 2.jpg
PrtScr 2.jpg [ 101.89 | Przeglądane 111 razy ]
PrtScr 1.jpg
PrtScr 1.jpg [ 186.59 | Przeglądane 171 razy ]
wtorek, 15 lutego 2011, 09:57
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
probowales wczytywac kopie, import sekwencji czy czyszczenie chache?
cokolwiek? jakie efekty?

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


wtorek, 15 lutego 2011, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
przeinstaluj steropwniki : najpierw chipset a potem karte muzyczna


wtorek, 15 lutego 2011, 11:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Zrobiłem system od nowa, całe oprogramowanie i komplet sterowników wraz z potrzebnymi kodekami .
Nic się nie zmieniło, komunikat zostaje ten sam.
Dodatkowo zauważyłem że to samo dzieje się ze wszystkimi wcześniejszymi projektami, które działały prawidłowo.
Nic na razie nie kopiowałem ani nie usuwałem, nie usuwałem bo skoro stare projekty nie wchodzą przez ten sam problem to nie chodzi o chache.
Nie kopiowałem projektów bo nie mogę skopiować nie wiem dlaczego !!!???
Windows odmawia, mogę jedynie pominąć .

O so chozi ?


wtorek, 15 lutego 2011, 13:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
nie grzebales w srodku kompa? sprawdz kabelki do dyskow.
jak nie pomoze to sprawdz np hdtune czy nie posypal ci sie dysk. mialem jazdy z premiere z dyskiem wpietym przez jakis felerny kabel sata.

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


wtorek, 15 lutego 2011, 14:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Nic nie grzebałem, dodatkowo mam 2 dyski, jeden z nich na którym robiłem studniówkę odpiąłem na chwilę ale błąd dalej występuje.
Co mogę jeszcze zrobić oprócz sprawdzenia dysków ?


wtorek, 15 lutego 2011, 14:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Własnie sobie przypomniałem że kiedyś mi podczas burzy płytę główną spaliło i musiałem zmienić, niby to samo ale jakaś nowsza.
Sterowniki instalowałem ze starej płyty !!!!
W Windowsie wszystko działa, ale może Adobe wychwycił że nie do końca jest ok ?
Może to być to.
Wieczorem wywalę co jest i zainstaluję odpowiednie sterowniki ( z właściwej płyty).


wtorek, 15 lutego 2011, 16:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
hdtune jest do pobrania tu. zawsze warto sprawdzic, chociaz jak studniowka jest na innym dysku to raczej malo prawdopodobne ze to hdd czy kable.
dziwne ze system czepia sie plikow przy robieniu kopii :(
odpal AP w trybie administratora i sprobuj otwierac projekty.
sprawdziles import sekwencji do nowego projektu?

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


wtorek, 15 lutego 2011, 16:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Importów nie sprawdziłem.
Jak sterowniki nie pomogą to to zrobię .


wtorek, 15 lutego 2011, 16:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2011, 10:40
Posty: 11
Post Re: Adobe Premiere CS3 - problem z projektem !
Zainstalowałem xp i odpowiednie sterowniki, adobe pracuje dobrze ale tych projektów studniówki nie otworzy za cholerę.
Znalazłem autosave w którym jest 90% mojej pracy i jest OK.
Doskładałem co trzeba no i ...
Pojawił się kolejny problem, przy eksporcie do avi zapisuje mi obraz 4/3 a nie 6/9 jak to jest w projekcie co oznacza zniekształcenie obrazu.
Mogą być to kodeki bo zapomniałem je zainstalować ?


środa, 16 lutego 2011, 09:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL