Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 07:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts. 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Ćwiczę sie na Vegasie Studio 10 , jak mi podpasuje to chcę zakupić wersję PRO, ale mam taki problem. Po wyrenderowaniu do .m2ts razem z audio , kiedy próbuję ten plik spowrotem wciągnąć do Vegasa to on się od razu wyłącza lub wiesza. Nie rozumiem, sam wyrenderował plik i nie chce go później wciągnąć do edycji. Ale jak takie pliki m2ts przejade TSMuxerem do takiego samego m2ts to Vegas go już wczytuje bezproblemowo. Dodam jeszcze że ten plik wyrenderowany przez Vegasa do m2ts nie chce się równierz płynnie odtwarzać na kompie a po TSMuxserze idzie już płynnie, tylko po przejechaniu muxerem dźwięk mam znacznie cichszy i też nie wiem dlaczego. Moża ktoś zna odpowiedź na te problemy?

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


środa, 23 marca 2011, 23:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Trochę mało danych, jakim kodekiem, jakie parametry, co prawda nie mam studio tylko pro i nigdy nie miałem takich problemów


czwartek, 24 marca 2011, 00:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Wybieram w vegasie "Sony AVC" i tam są 3 opcje do wyboru - .m2ts , .avc , .mp4 i jak wybiorę kontener mp4 to jest ok a jak m2ts to potem nie mogę tego wczytać do vegasa po przerenderowaniu, ale dziwna sprawa że po przejechaniu muxem na taki sam m2ts a mux robi to w 2 minutki, 30 minutowy film, już plik w vegsie działa dobrze i płynnie odtwarza się na kompie. Coś vegas innaczej zapisuje ten kontener m2ts. Tylko czy to jest bubel vegasa studio czy coś w kompie poinstalowałem i się namieszało? Być może w wersji pro ten problem nie istnieje tylko w studio.

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


czwartek, 24 marca 2011, 10:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Tak jak pisałem wcześniej sony avc - m2ts, żadnych problemów po zaimportowaniu jaki i w czasie odtwarzania w systemie. Zapodaj gdzieś ten plik ze studia to go "luknę"


czwartek, 24 marca 2011, 10:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Problem wystęouje z plikami dłuższymi jak 10 minut, więc nie zamieszcze w oryginale bo za duże, ale po próbie wstawienia tego pliku do vegasa program wyłącza się i podaje taki komunikat :

Problem Description
Application Name: Vegas Movie Studio HD Platinum
Application Version: Version 10.0 (Build 179)
Problem: Unmanaged Exception (0xccccfffe)
Fault Module: C:\Windows\syswow64\KERNELBASE.dll
Fault Address: 0x756AB727
Fault Offset: 0x0000B727

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


piątek, 25 marca 2011, 12:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Dalej mam problem z plikami . m2ts w programie Vegas Studio, mimo przeinstalowania systemu, po wciągnięciu pliku Vegas się wyłącza. Zamieściłem oryginał m2ts jaki wyrenderował mi vegas www.studioartbi.pl/Sesja.m2ts . Dziwna sprawa, że z takimi samymi plikami m2ts zaimportowanymi prosto z kamery VG10 programem PMB vegas nie ma problemu i przyjmuje je bezpstresowo. Tylko te co sam wyrenderuje nie chce później wciągnąć na oś programu. Może ktoś pociągnie ten plik i dojdzie o co chodzi, byłbym wdzięczny. Zaznaczam że plik jest duży ma 570Mb. Jestem ciekaw czy ten mój plik będzie dobrze wczytywany przez Vegasa Pro.

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


sobota, 2 kwietnia 2011, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
U mnie vegas 10 pro 64bit win7 łyka ten plik bez problemu. Spróbuj wyrenderować plik w sony avc, ale używając opcji renderowania przy pomocy CPU nie GPU. Jeśli to nic nie daje to może "pamiątki szwankują" w kompie.


sobota, 2 kwietnia 2011, 21:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Przed chwilką wgrałem nowy system Win7 64bit. Ale dziwne jest to że Media Pleyer ma problem z odtwarzaniem tego pliku, dziwne jest również to że po przepuszczeniu przez Muxa plik działa prawidłowo i w odtwarzaczu systemowym i wczytuje sie bez problemów do Vegasa. Czyli problem jest chyba gdzieś w vegasie. Dodam jeszcze że jak wyrenderuje taki sam plik .m2ts bez dźwięku to odtwarza się płynnie ale vegas i tak sie wywala po jego wczytaniu na oś. Dlaczego pliki m2ts prosto z kamery chodzą prawidłowo?

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


Ostatnio edytowano sobota, 2 kwietnia 2011, 21:30 przez Art-BI, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 2 kwietnia 2011, 21:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Spróbuj wyrenderować plik w sony avc, ale używając opcji renderowania przy pomocy CPU nie GPU


sobota, 2 kwietnia 2011, 21:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Ok. zaraz spróbuje.

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


sobota, 2 kwietnia 2011, 21:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Wyrenderowałem i taki sam babol. W "Sony AVC" są do wyboru 3 kontenery .m2ts, mp4, i .avc . MP4 działa prawidłowo, czyli płynnie się odtwarza po wyrenderowaniu a tylko m2ts jest problematyczny. Ale skoro ty kolego wczytałeś mój plik do Vegasa 10Pro i nie wywalał ci się to znaczy że z tym studiem jakaś porażka jest. W sumie to chcę kupić Vegasa Pro ale boję sie abym nie miał kłopotów. Pomoc techniczna to chyba w Japonii jest do tego programu :wink: . Teraz testuję jeszcze z rozszerzeniem .avc jaki będzie efekt.

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


sobota, 2 kwietnia 2011, 21:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
avc odtworzy ci tylko vegas i architekt w systemie jak dobrze pamiętam to nie pójdzie. Co do studia ( na chwilę zainstalowałem triala) to też nie miałem problemów z wczytywaniem wyrenderowanych plików, a pomoc techniczna jest w usa, chyba że kupisz w pl u autoryzowanego to jest u nas, ale ślimaczna i nie za bardzo kompetentna.


sobota, 2 kwietnia 2011, 22:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
Tak zgadza się że tylko Vegas i to tylko strumień video bez audio. To nie rozumiem dlaczego ty nie miałeś problemów a ja mam. Może to Win7 Proffesjonal coś nie pasuje. Może na Homie było by dobrze. Świeża instalka systemu i nic nie pomogło. Zaraz jeszcze sprawdzę na drugim kompie mam XP spróbuje wczytać do Vegasa ten sam plik tylko na systemie XP.
A może ktoś rozszyfruje ten komunikat który dostaje po wywaleniu Vegasa po próbie wciągnięcia tego m2ts:

Problem Description
Application Name: Vegas Movie Studio HD Platinum
Application Version: Version 10.0 (Build 179)
Problem: Unmanaged Exception (0xccccfffe)
Fault Module: C:\Windows\syswow64\KERNELBASE.dll
Fault Address: 0x756AB727
Fault Offset: 0x0000B727

Ale dochodzę do wniosku że to musi być problem Vegasa ponieważ program PMB importuje mi pliki z kamer do m2ts i te pliki chodzą bardzo dobrze i płynnie. Całe szczęście :wink: . Dodam jeszcze że mam też odtwarzacz HDD NOT i on też ma problem z odczytem tych plików m2ts a z tymi po przejechaniu TSMuxerem już nie ma i dtwarza je płynnie.

Ciągnę vegasa pro 10 i zainstaluje i sprawdze czy w wersji pro będzie ten sam problem.

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


sobota, 2 kwietnia 2011, 22:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 października 2008, 09:37
Posty: 116
Post Re: Vegas Studio 10 - problem z plikami m2ts.
I już wszystko wiem. Po zainstalowaniu wersji Pro na tej wersji wszystko działa dobrze. Program przyjmuje pliki bez zająknięcia. Czas kupić wersję pro, jest dużo bardziej funkcjonalna.

_________________
NEX-VG10E, podgląd NEWAY 7677HBT, DVC30, Vegas 10, Ulead Media Studio 7Pro, komputer i7 2600, mixer audio SoundCraft, compressor limiter DBX, mikrofon StudioProjects B1, sterowniki lanc Manfrotto i Libec, statywy Velbon DV7000, Slide kamera S980.


sobota, 2 kwietnia 2011, 23:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL