Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 09:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pakiet adobe 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Pakiet adobe
Mam takie pytanie. Pakiet adobe zainstalowany mam na innym dysku niz systemowy. Ostatnio zauważyłem, że strasznie ucieka mi miejsce z dysku c pomimo braku instalacji. Myslałem, że wirus czy coś. Posprawdzałem w ustawieniach i okazało się, że premiere i after mają domyślnie folder z danymi na dysku systemowym "Media cache files" Jest on olbrzymi i z racji małego dysku systemowgo chciałbym go przenieść. Pytanie czy da radę? Jezeli przeniósłbym go na inny dysk i w ustawieniach programów wskazał miejsce zapisywania danych na te właśnie nowe, to czy program odnalazłby wszystkie elementy kompozycji z poprzednich projektów? Czy miałbym może media offline?


czwartek, 30 czerwca 2011, 17:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: Pakiet adobe
na stronie Adobe znajdziesz program czyszczący śmieci. czyść czasem folder-user./appdata/roaming/adobe/common/media cashe files

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 30 czerwca 2011, 20:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Pakiet adobe
Wystarczy w programach Adobe ustawić inne miejsce dla Media Cache Files. Rzeczywiście jest to pożeracz miejsca. Jest na szczęście funkcja Clean Database, która czyści miejsce. Jeszcze nie sprawdziłem na ile skutecznie, ale sporo miejsca wraca.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


piątek, 1 lipca 2011, 13:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Pakiet adobe
moloch napisał(a):
Mam takie pytanie. Pakiet adobe zainstalowany mam na innym dysku niz systemowy. Ostatnio zauważyłem, że strasznie ucieka mi miejsce z dysku c pomimo braku instalacji. Myslałem, że wirus czy coś. Posprawdzałem w ustawieniach i okazało się, że premiere i after mają domyślnie folder z danymi na dysku systemowym "Media cache files" Jest on olbrzymi i z racji małego dysku systemowgo chciałbym go przenieść. Pytanie czy da radę? Jezeli przeniósłbym go na inny dysk i w ustawieniach programów wskazał miejsce zapisywania danych na te właśnie nowe, to czy program odnalazłby wszystkie elementy kompozycji z poprzednich projektów? Czy miałbym może media offline?

Stare katalogi usuwasz z dysku c, potem w menu Edit (lub File nie pamietam) =>Preferences =>Media i tam zmieniasz katalogi na własciwy dysk. A zawartość najlepiej kasowac ręcznie (z obu katalogów) po kazdym zrobionym i oddanym klientowi projekcie.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 1 lipca 2011, 14:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL