Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 00:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Pinnacle 14 Ult., jak zainstalowac i pracować na SSD i HDD? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 19
Post Pinnacle 14 Ult., jak zainstalowac i pracować na SSD i HDD?
Witam.

W końcu złożyłem nową konfiguracje:
i7 2600k
P8P57 rev 3
16 GB HyperX 2x komplety 8GB
SSD Vertex 3 120GB
HDD Seagate 500GB (plus dodatkowy magazyn zewnętrzny)
Scythr Infinity Mugen 2
Bluray LG BH10LS
750W Chieftec
Win 7 home
stara karta 8800 GTS 640MB

Mam trochę wakacyjnych zaległości i zamierzam powoli edytować i spalać na BR lub do plików.

Moje pytanie dotyczy najlepszego wykorzystania posiadanych dysków. System i program do edycji zostaną zainstalowane oczywiście na SSD (w zeczywistości będzie do dyspozycji ok 110GB). Wcześniej miałem WinXP ale słyszałem, że Win7 potrafi zając ok 30-40GB, Pinnacle pewnie dodatkowe 10GB. Czyli zostanie wolnego 50GB do pracy.

Możecie doradzić, na którym dysku trzymać pliki zródłowe a na którym robić render?

ps. czy Pinnacle w praktyce korzysta z CUDA? Czy warto zmienić grafike na cos GF460?

ps2.Czy warto kupić Ediuda? ;)


środa, 31 sierpnia 2011, 12:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Pinnacle 14 Ult., jak zainstalowac i pracować na SSD i HDD?
Dokup jeszcze jeden taki sam HDD i zepnij to w OS RAID0.
Nie wiem jak z cache z Pinnacle, co on sobie tam trzyma i jakie pliki... Jeśli jest to gromada małych pliczków to na SSD, jeśli jakieś rendery video to na wspomnianym RAID0.
Pliki źródeł SD, HD również na RAID0, choćby tylko ze względu na zajmowane miejsce.
Na export fajnie mieć jeszcze jeden dysk(osobny nośnik danych), ale od biedy może być i SSD.
Przy 16GB fajnie było by przenieść pagefile.sys na RAID0, ale nie wiem czy się da w 7(w XP się dało), jeszcze na OS RAID...

A Edius fajny jest, ale nie jest tani. Sam musisz zdecydować czynie wystarczy Ci Pinnacle i czy chcesz za to zapłacić...

_________________
Obrazek


środa, 31 sierpnia 2011, 14:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 19
Post Re: Pinnacle 14 Ult., jak zainstalowac i pracować na SSD i HDD?
A może budżetowa wersje Edius NEO 3?


środa, 31 sierpnia 2011, 15:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL