Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 09:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Problem z Ediusem 6. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 16 lutego 2012, 21:24
Posty: 2
Post Problem z Ediusem 6.
Witam. Jeśli dubluję temat to przepraszam. Mam problem z ediusem 6. Dostałem do dokończenia projekt i kiedy go otwieram wyskakuje komunikat takiej treści: "Plug-in for the effect currently used by the timeline was not found. Replace with dummy effect". Klikam ok, projekt się otwiera, ale wszystkie klocki mam na szaro. Czy ktoś z Was może miał ten sam problem. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.


czwartek, 16 lutego 2012, 21:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z Ediusem 6.
Brakuje Ci jakiegoś Plugina, który był użyty w projekcie. Doinstaluj go i po kłopocie. :mrgreen:

---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.bsmultimedia.sklep.pl
2 x Xeon E5680 / EVGA SR2/ 48GB DDR3 ECC-R Kingston / nVidia GTX 590 / BD-R LG / SSD OCZ 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / BEQUIET DARKPOWER PRO P8-1000W / Adobe CS5.5 Production Premium / Edius 6.06 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


czwartek, 16 lutego 2012, 21:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 16 lutego 2012, 21:24
Posty: 2
Post Re: Problem z Ediusem 6.
A jak sprawdzić jaki to plugin?


czwartek, 16 lutego 2012, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Problem z Ediusem 6.
Nigdy po nikim nie poprawiałem, ale:
Wszelakie użyte materiały powinny znajdować się w odpowiednich ścieżkach(teoretycznie Edius powinien zapytać się o lokalizację).
Po 2 kliknij na klip i w oknie information sprawdź co na klipie leży. Nie wiem czy będzie podpis, skoro ficzycznie nie ma tego pluginu. W teorii powinien być kwadracik z możliwością jego usunięcia.
Po 3 telefon do przyjaciela :) czasem łatwiej po prostu spytać :) kreatora(twórcę) ów dzieła.

_________________
Obrazek


czwartek, 16 lutego 2012, 22:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: Problem z Ediusem 6.
Witam.Mam taki problem na nowym kompie (edius 6.08 ,i7 ,570 ,VIRTU itp).Wszystko pięknie chodziło przez 2tygodnie.Wczoraj zresetowały się ustawienia ediusa (dwa okna,layout window stracił wcześniejsze ustawy) i zniknęło w settingu "system setting"
(nie jest podświetlone).Jak otworzę nowy, czy stary projekt i poustawiam sobie program pode mnie -dam save to po ponownym uruchomieniu znowu mam ustawienia domyślne.Po przeinstalowaniu ediusa od nowa problem dalej jest(czyściłem rejestry ccclinerem).Sprawdzałem na wersji 6,06 i też to jest.Czy jest to jakiś problem sprzętowy?Aktualizacje są wgrane-nvidia najnowsza także.Dzieje się to bez względu czy virtu włączone czy nie,vitasceny też.Ja juz zgłupiałem.pzdr

Nieaktualne.wystarczyło usunąć pliki z roamingu i po problemie -wszystko wróciło do normy:oops:
Nie wiem czy ten upgrade 6.08 nie jest za te hocki klocki odpowiedzialny...


czwartek, 20 września 2012, 11:33
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: Problem z Ediusem 6.
PRYZMAT napisał(a):
rec napisał(a):
...

Nieaktualne.wystarczyło usunąć pliki z roamingu i po problemie -wszystko wróciło do normy:oops:
Nie wiem czy ten upgrade 6.08 nie jest za te hocki klocki odpowiedzialny...


Jestem przed tą aktualizacją i jeśli można - co to znaczy usunąć pliki z roamingu?


...użytkownicy-ty-AppData-Roaming-Canoupus-Edius i wywal te pliki na pulpit(w razie czego mozna przywrócić).Poprostu Edius sobie tam zapisuje ustawienia przejść i ustawień.Po wywaleniu robi sobie nowe jest po sprawie.


piątek, 21 września 2012, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z Ediusem 6.
Skąd można ściągnąć trial Edius 6 pod Windows XP? (Nie bardzo wyczuwam organizację forum a nie chciałbym tworzyć tak banalnego? wątku)
Będę wdzięczny za podpowiedź.


czwartek, 14 marca 2013, 13:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Problem z Ediusem 6.
Ze strony producenta
www.grassvalley.com

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 14 marca 2013, 15:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z Ediusem 6.
kristoforo napisał(a):
Ze strony producenta
http://www.grassvalley.com


Niestety producent udostępnia trial Edius 6.5 a ta wersja (pobrałem ją) wymaga Windows 7.


czwartek, 14 marca 2013, 15:25
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 1 września 2010, 15:24
Posty: 90
Post Re: Problem z Ediusem 6.
Taki już los :( .

Nie masz wyjścia musisz mieć Win 7 inaczej nie ruszysz.


czwartek, 14 marca 2013, 21:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z Ediusem 6.
o ile pamietam , ktoras wersja kolo 6.02 dzialala jeszcze


czwartek, 14 marca 2013, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z Ediusem 6.
Degenerado napisał(a):
o ile pamietam , ktoras wersja kolo 6.02 dzialala jeszcze

Jak najbardziej. Potwierdził to inny użytkownik.
Miałem nadzieję, że ktoś w sieci jeszcze zostawił trial wersji 6.0.
Znalazłem http://www.toggle.com/lv/group/view/kl227983/EDIUS.htm
ale to chyba oszustwo, bo najpierw ściąga się instaler edius.exe, który warunkuje pobranie zainstalowaniem wyszukiwarki Delta, następnie kontroluje pobieranie do pliku Installer EDIUS.zip o docelowej poj. 33 MB instalując w międzyczasie PC Speed Maximizer i uruchamiając go... Wszystko to można przeżyć, coż z tego skoro po pełnym ściągnięciu 33MB plik jest kasowany. Oferowany towar znika - a 3 programy niepotrzebne są zainstalowane.

Może ktoś ma link do rzetelniejszej witryny niż toggle.com?


Załączniki:
instaler_edius5.jpg
instaler_edius5.jpg [ 31.11 | Przeglądane 122 razy ]
sobota, 16 marca 2013, 13:32
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL