Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 08:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem z programami do obróbki filmów. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 października 2010, 10:42
Posty: 3
Post Problem z programami do obróbki filmów.
Witam!
Mam pewien problem, otóż na początku chciałem używać Adobe Premiere Pro CS3, niestety jak załaduje film to nie mogę go płynnie odtwarzać. Odpuściłem sobie ten program i teraz pobrałem Pinnacle Studio 12. W tym programie, jak załaduje filmik to nawet się nie zmieni pierwsze ujęcie! Nie wiem, co jest grane. Filmiki zostały nakręcone Canonem 60d na najwyższej rozdzielczości. Czy to mogą być problemy z komputerem, za słaby lub coś takiego? Proszę Was bardzo o pomoc! Bo muszę złączyć filmik, a tak naprawdę nie mam czym...


poniedziałek, 26 marca 2012, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1643
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Problem z programami do obróbki filmów.
Jaki masz komputer ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 26 marca 2012, 08:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 października 2010, 10:42
Posty: 3
Post Re: Problem z programami do obróbki filmów.
AMD Sempron(tm) Processor LE-1250 2.20 Ghz
2,00 GB RAM
NVIDIA GeForce 9500GT


poniedziałek, 26 marca 2012, 11:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2021
Post Re: Problem z programami do obróbki filmów.
Za słaby komputer.


poniedziałek, 26 marca 2012, 11:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Problem z programami do obróbki filmów.
systematycznychaos napisał(a):
AMD Sempron(tm) Processor LE-1250 2.20 Ghz
2,00 GB RAM
NVIDIA GeForce 9500GT

Masz dwa wyjścia:
1. Przekodować nagranie do bardziej strawnego formatu i dopiero później zabrać się za montaż. Czas takiej operacji może być bardzo długi. Canon używa kodeka H264 a on do najlżejszych nie należy :)
2. Kup nowy komputer. Właściwie powinno to być jako pierwsze :mrgreen:


poniedziałek, 26 marca 2012, 11:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 października 2010, 10:42
Posty: 3
Post Re: Problem z programami do obróbki filmów.
To co byście zmienili w komputerze?;) co radzicie kupić


poniedziałek, 26 marca 2012, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1375
Post Re: Problem z programami do obróbki filmów.
Ale chcesz modyfikowac, czy zlozyc nowy? Masz plyte z podstawka AM2, wiec nic sensownego nie da sie z tego wyciagnac, raczej nowy komp. Jesli nowy to ewentualnie jaki budzet?


poniedziałek, 26 marca 2012, 22:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4556
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z programami do obróbki filmów.
systematycznychaos napisał(a):
...Bo muszę złączyć filmik, a tak naprawdę nie mam czym...

Twoja karta graficzna obsługuje CUDA, więc do eksportu do jednolitego pliku i ewentualnych drobnych przycięć materiału wystarczy http://www.dobreprogramy.pl/Freemake-Video-Converter,Program,Windows,20113.html. Zobacz czy zadziała z plikami z Canona.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 26 marca 2012, 22:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL