Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 23:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Adobe CS 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 sierpnia 2009, 07:31
Posty: 1
Post Adobe CS
Przeszedłem ostatnio z CS3 na CS6 i chciałbym podzielić się moimi spostrzeżeniami
Niewątpliwie 6 ma wiele zalet, ale zabrano kilka przydatnych narzędzi, którymi pewnie nie tylko ja posługiwałem się od kilku lat BARDZO SZKODA!!!!
1. Eksportowanie stop klatki nie jest już możliwe z okna timeline - można to zrobić z okna podglądu klikając ikonkę aparatu lub Ctrl+M. To jeszcze nie wszystko, bo tej właśnie klatki nie można przy eksporcie dodać od razu do projektu. Trzeba więc dodatkowo importować ją z folderu .
2. W oknie source były bardzo przydatne narzędzia o nazwie JOG i SHUTTLE też to zabrano, a wspaniale sprawdzały się przy wyszukiwaniu krótkich sekwencji i przeglądaniu materiału.
3.Audio mixer a konkretnie suwak MASTER zrobili takiej samej wysokości jak pozostałe i jeszcze ten gradientowy wykres mniej czytelny od tego w CS3
4 Chaptery w AP, które po ustawieniu na klipie po wyeksportowaniu do Encora rozbiegają się o kilka klatek.
Jeżeli natomiast chcielibyśmy zmienić miejsce chaptera w AP to jest taka możliwość tylko tyle, że po znalezieniu kursorem nowej lokalizacji, to właśnie on przyciąga się do chaptera, a nie jak w CS3 do kursora.
5.Wyeksportowany materiał H264 blu-ray z CS6 w Encorze nie widzi chapterów.
6.Myślałem, że poprawią w oknie -video efect- możliwość łatwej zmiany położenia znacznika na końcu klipu
(przy używaniu jakiegoś efektu, skalowania lub innego) jest on nadal niewidoczny.
6. Zabrano też małe trójkąciki na dole okna timeline , a dość precyzyjnie można było przesunąć
cały materiał na osi
Parę jeszcze zmian, do których da się przyzwyczaić.
Przygotowałem już sobie zrzuty z ekranu i będę pisał do Adoba.
Pewnie to i tak nic nie da, ale jak takich interwencji będzie więcej może coś z tym zrobią

Jeżeli ktoś zna sposób i ma rozwiązanie na moje uwagi proszę napiszcie.
(Debilnym odpowiedziom typu - trzeba było kupić inny program z góry dziękuję)
pozdrawiam Krzycho


czwartek, 2 sierpnia 2012, 16:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe CS
sprawdz sobie jak pracuje 5.5 , moze Ci bardziej przypasuje, jak tak to napisz do adobe polska z prosba o downgrade


czwartek, 2 sierpnia 2012, 17:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL