Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 20:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Premiere Encore - problem z zapisem materiału 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Premiere Encore - problem z zapisem materiału
Mam problem z konwersją sekwencji.
Sekwencja ma 140 minut. Problem stwarza mi encore przy autoryzacji płyty jak i premiere.
Nie spotkałem się z takim błędem, dlatego też będę bardzo wdzięczny za każdą wskazówkę.
Przesyłam z premiere za pośrednictwem dynamic link. Menu precompossed.
Chcę zapisać do obrazu płyty blu ray.
Włączam rendering i po sporym czasie encore pokazywał mi komunikat, że nie może zlokalizować sekwencji z premiere.
Spróbowałem również zapisać projekt prosto z premiere. Tam pojawia sie "nieznany błąd" i nie dochodzi do zapisu.
Próbowałem również wyczyścić media cache w encore i zaimportowałem ponownie sekwencje z premiere za pośrednictwem encore. Całą noc się renderowało, miałem nadzieję, że rano wstanę i będzie okej. Wstałem i encore sam się wyłączył.

Czym to może być spowodowane??


czwartek, 16 sierpnia 2012, 10:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Encore - problem z zapisem materiału
1. kiepski crack
2. zle zorganizowany tempy i cache
3. zle postawiony system - framework, chipset, sterowniki od grafiki
ewentualnie
4. brak roxio patch
5. zle uzyty menu-p


czwartek, 16 sierpnia 2012, 10:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Premiere Encore - problem z zapisem materiału
Do tej pory wszystko działało.
Jakieś 10 dni temu zapisywałem projekty i nie było żadnych problemów.


czwartek, 16 sierpnia 2012, 11:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Encore - problem z zapisem materiału
no wlasnie mogly sie tempy poteznie rozszerzyc, jesli sa na systemie to z czasem wszystko stanie


czwartek, 16 sierpnia 2012, 12:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Premiere Encore - problem z zapisem materiału
Jest jeszcze jedna opcja, która kiedyś mi się przydarzyła: dysk zewnętrzny na USB, który się parkował po chyba 20 minutach "bezczynności".
Encore zaczynał pracę, robił coś, mielił, a po dłuższej chwili słyszałem gong windozy, że dysk się na mnie wypiął i Encore się wywalał.
Dyz zapiąłem po e-SATA i problem znikł.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 22 sierpnia 2012, 17:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Premiere Encore - problem z zapisem materiału
Wyczyściłem tempy i wszystko jest ok


niedziela, 26 sierpnia 2012, 10:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL