Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 15:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Adobe CS5.5 mało pamięci 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Adobe CS5.5 mało pamięci
Cześć.

Stworzyłem 29 minutową sekwencję w PremierePro. Materiał HDV z nałożonymi przejściami i efektami (poprawa kolorów, mercalli). Wiem, ze takie zabiegi dość mocno obciążają kompa, no ale bez przesady, otóż: Włączam Media Encodera i importuje tę sekwencję. Wybieram format MPEG2 Blu-Ray i startuje kolejkę. Po ok. 3 godzinach (zakodowane ok. 15%) wyskakuje mi komunikat Windowsa o konieczności wyłączenia PProHeadless.exe ponieważ brakuje pamięci. No i oczywiście kolejka się zawiesza, zawsze w innym miejscu, pomaga tylko restart programu. Miałem wtedy 8GB pamięci, no ale i tak się przymierzałem do jej dokupienia więc teraz mam 20GB. Niestety problem nie znikł, Po pewnym czasie wywala ten sam komunikat. Tak samo jest jeżeli eksportuje przez Encore. Dyski mam w RAID-0, system na C:, tempy i cache na oddzielnej partycji, nigdzie miejsca na brakuje. Z plikiem wymiany już kombinowałem ale to rezultatu nie przyniosło. Co to może być? Jakieś pomysły?


niedziela, 9 września 2012, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
A jaki system operacyjny???
Mnie nigdy o "mało pamięci" komp nie wyskoczył gdy miałem 4GB!!!
A testowałem już wtedy Vegasa 10 64 i Adobe CS5.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


niedziela, 9 września 2012, 13:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
No i też zawsze myślałem, że jeżeli będzie miało mniej pamięci to po prostu będzie dłużej kodować. System Win 7 proffessional, zainstalowane sterowniki, Adobe production Premium Cs5.5, Quicktime i przeglądarka.


niedziela, 9 września 2012, 14:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 213
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
Zrób export bezpośrednio z AP bez tworzenia kolejki.


niedziela, 9 września 2012, 19:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
jaka grafika ?


niedziela, 9 września 2012, 22:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
Radeon 5770. Jedynym wyjściem okazało się pocięcie klipu na 3-minutowe klipy i eksportowanie ich po jednym. Jedak zbyt długo na tym nie pojadę, muszę znaleźć problem. Jutro znów będę próbował nowych rzeczy, a jak coś wam przyjdzie do głowy to piszcie.


wtorek, 11 września 2012, 20:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
a w preferencjach premierea jest wlaczone optimize for performance czy memory ?


wtorek, 11 września 2012, 22:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
Mam ustawione 'for Performance'


środa, 12 września 2012, 08:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 755
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
r4fall napisał(a):
wyskakuje mi komunikat Windowsa o konieczności wyłączenia PProHeadless.exe ponieważ brakuje pamięci.

Mógłbyś zapodać zrzut ekranu z tym komunikatem?
Jest tam jakiś numer błędu?
Jakieś szczegóły błędu w rozwinięciu komunikatu?

Bo może tu poza konfiguracją Premiera jest wskazówka.


czwartek, 13 września 2012, 00:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Re: Adobe CS5.5 mało pamięci
Nie, niestety żadnego komunikatu o błędzie nie ma, tylko to co napisałem wcześniej. A poza tym to nie jest błąd tylko ostrzeżenie które przerywa pracę programu (moim zdaniem blokuje dostęp programowi do pamięci). Poczytałem co nieco o tym co Degenerado napisał i chyba to się wydaje być rozwiązaniem problemu. Ale to się dopiero okaże podczas kodowania.


czwartek, 13 września 2012, 08:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL