Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 17:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Adobe pro cs6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Adobe pro cs6
Witam. Do tej pory pracowałem na Pinnacle 15 lecz z biegiem czasu ten program stał się jak dla mnie zbyt ubogi tzn. potrzebuję więcej ścierzek do video bo zaczołem pracować z green scren i przedało by się korzystać z kilku warstw video także więcej ścierzek audio. Zastanawiam się nad zakupem Adobe Pro CS6 i do tego After Effects . Co sądzicie o tych programach ? Czy są po Polsku ?


środa, 28 listopada 2012, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Adobe pro cs6
Witam
Po polsku nie ma ani AE ani AP.
Co do wersji CS6 to przedewszystkim musisz mieć system 64bit, jeśli na takim pracowałeś to ok jeśli nie to czekają cię większe wydatki. Zresztą zakup cs 6 to już kwota jakieś 9000-10000 zł ( mówię o production premium).
Soft super jeśli potrafisz z niego korzystać. Na początek proponuję ściągnij triala i popróbuj. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 28 listopada 2012, 14:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe pro cs6
ja proponuje uzywac triala albo pirata do nauki , na robote komercyjna wykupowac chmure i czekac na promocje 50%, bedzie predzej czy pozniej bo konkurencja avid,sony i canopus zjechala tak z cenami ze glowa mala

oprogramowanie jest swietne pod warunkiem ze masz sprzet ktory bedzie z tym przyzwoicie dzialal


środa, 28 listopada 2012, 16:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Adobe pro cs6
Faktycznie trochę dużo kasy ! Może jest coś dobrego za mniejsze pieniądze ? Montarz traktuję bardziej hobbystycznie niż zarobkowo bo montuję tylko dla rodziny i przyjaciół ale Pinnacle przestało spełniać moje oczekiwania pod względem możliwości montarzu , w szczególności brakuje mi przynajmniej jeszcze dwóch ścieżek video. Ale dzięki za poradę. Jeśli mielibyście jakiś dobry i tani program na uwadzę to proszę o info. Pozdrawiam


środa, 28 listopada 2012, 20:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe pro cs6
Edius , w wersje 6.5 mozna juz nabyc za 1200 brutto, male wymagania sprzetowe i powienien sprostac twoim oczekiwaniom


środa, 28 listopada 2012, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Adobe pro cs6
Ewentualnie rozejrzyj się za nieco starszymi wersjami cs3 lu cs 4 można w miarę tanio kupić. Nawet ostatnio ktoś się tu ogłaszał. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 28 listopada 2012, 23:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe pro cs6
ale starsze wersje to tylko z jakas karta typu BM albo matrox, bo inaczej to presetow brakuje i nie ma akceleracji


środa, 28 listopada 2012, 23:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Adobe pro cs6
Dzięki Wielkie za poradę. Pozdrawiam


czwartek, 29 listopada 2012, 14:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3232
Post Re: Adobe pro cs6




zainteresuj się adobe premiere elements.

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


czwartek, 29 listopada 2012, 14:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Adobe pro cs6
Panowie mam jeszcze pytanie. Czy istnieje dobry program typu Edius lub inny na tym poziomie lub lebszyale po Polsku ? Wstyd się przyznać ale w szkole uczyłem się j.rosyjskiego z którego w sumie też nic nie pamiętam a co dopiero j.angielski . Wiem , wiem że angielski to podstawa na świecie i może być przydatny , ale taki jest fakt


czwartek, 29 listopada 2012, 14:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3232
Post Re: Adobe pro cs6




niestety, sugeruję jednak nauczyć się tych kilku potrzebnych słówek po angielsku...

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


czwartek, 29 listopada 2012, 14:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Adobe pro cs6
Chyba jednak będę musiał przeprosić się z angielskim ! Dzięki serdeczne jeszcze raz. Pozdrawiam


czwartek, 29 listopada 2012, 14:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL