Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 06:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 grudnia 2012, 13:21
Posty: 2
Post Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export
Witam. Moja kamera używa nośników typu mini disc. Problem jest taki, że podpinam sobie wszystkie sceny za kamery w formacie dvd, a dokładniej pliki .VOB. Wycinam sobie scenki, wklejam zdjęcia, robię przejścia. Filmik mam gotowy w długości 29 min w rozdzielczości 720x576 i używając różnych opcji exportowania plik waży ponad 6GB, a poza tym coś jest niedopasowane bo obraz lekko drży. Widać to po jpg wsadzonych do filmu.

Czy ktoś przekształca pliki VOB do Avi w Adobe Premiere Pro CS6? Zależy mi na tym żeby w miarę nie tracić jakości, ale też żeby plik końcowy nie był nadmuchany do niebotycznych rozmiarów.


czwartek, 27 grudnia 2012, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export
Witam
Nie miałem doczynienia z kamerami na mini dyski
ale czy nie możesz podłączyć kamery przez fire wire do kompa i odtwarzając na kamerce zgrywać do avi na kompie korzystając premiere.
Lub poprostu włóż płytę do odtwarzacza w kompie i korzystając np z Format Factory ( gorąco polecam super programik) zgraj dvd do avi.
Zresztą ten programik przerobi też i voba na avi. Soft jest free.
A co do rozmiarów to AVI będzie takie miało. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 28 grudnia 2012, 00:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1508
Post Re: Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export
są programy które montują klipy vob bez rekompresji- na co robić z voba avi? przecież możesz mpeg2 jak zależy ci na dvd lub m2ts jesłi klipy do neta
przy eksporcie ustawiaj takie same parametry jak klipu wsadowego....

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 28 grudnia 2012, 01:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1359
Post Re: Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export
To, ze zdjecia drza to normalne, na zaznaczonym zdjeciu klikasz - prawa mysz - field options- flicker removal i bedzie ok.


piątek, 28 grudnia 2012, 01:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1209
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export
Panowie, autor napisał "Filmik mam gotowy", więc po co polecać inne programy czy konwersję plików źródłowych?
luljan, jeśli to nie jest trial to w oknie eksportu trzeba wybrać z listy format: mpeg dvd, preset: match source attributes (albo PAL lub NTSC z proporcjami jak w plikach z kamery), potem w zakładce multiplexing (basic settings) zmieniasz "none" na "dvd". Może też w zakładce Video zmień (w Bitrate settings) VBR na CBR i ustaw bitrate na jakieś 8-10 Mbps.

ps
jeśli chcesz potem zrobić z tego DVD (a nie tylko plik mpg) to będzie troche więcej zabawy w ustawienia, albo niczego nie ruszaj po wybraniu match source attributes i jeśli masz farta to się uda :)


piątek, 28 grudnia 2012, 04:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 grudnia 2012, 13:21
Posty: 2
Post Re: Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export
Witam ponownie. Dzięki za odpowiedzi, ale problemu nie rozwiązałem. Po pierwsze w okienku format w ogóle nie ma mam opcji wyboru takiego kodeku jak "mpeg dvd".
Opowiem co zrobiłem. Najpierw wyeksportowałem filmik przygotowany z plików z kamery *.VOB z ustawieniami zgodnymi z plikami wsadowymi i oto co uzyskałem: 26 GB.

Obrazek

Potem zrobiłem tak, że przekonwertowałem najpierw pliki VOB do AVI za pomocą Any Video Converter za pomoca ustawień zgodnych z plikami wsadowymi. Uzyskałem 3 sekwencje AVI o rozmiarze 1.16 GB. Te nowe pliki AVI załadowałem do Adobe Premiere, po czym znowu zbudowałem filmik - robiłem cięcia, przejścia dodałem jpg (juz faktycznie nie drży) i wyeksportowałem ten filmik zgodnie z ustawieniami plików wsadowych - tych trzech AVI co miało 1.16 GB i wyprodukował mi jeden filmik AVI na 5,99 GB.
Dlaczego tak się dzieje?


Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 grudnia 2012, 09:38 przez luljan, łącznie edytowano 2 razy

niedziela, 30 grudnia 2012, 19:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Adobe Premiere Pro CS6 - Wielki Export
Wiesz luljan piszesz że pracujesz na oryginalnym AP CS6 za trzy i pół patyka a zadajesz pytanie ( to o AVI) niczym dzieciak robiący w movie markerze.
Sory ale chyba ten twój cs 6 ma nie te cracki co trzeba. :mrgreen:
Obrazek

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


niedziela, 30 grudnia 2012, 23:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL