Teraz jest niedziela, 22 lipca 2018, 22:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Problem z edycją MTS w Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 października 2008, 11:39
Posty: 34
Post Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Mam problem z edycją plków MTS w Adobe Premiere. Mianowicie :

Moja kamera nagrywa pliki MTS 1920x1080 50i. Podczas dłuższej sceny tworzony jest maksymalnie plik o pojemności 2GB a następnie kamera tworzy kolejny i kontynuuje nagrywanie sceny.

Gdy wrzucam sobie do Premiera pliki MTS, które zajmują powiedzmy 300 czy 700 MB jest wszystko ok, natomiast jeśli zaimportuje taki, który wazy 2GB robi się problem podczas edycji ponieważ nie wiem czy komp czy Adobe sobie z nim nie radzi. Zaczyna zamulać podczas skakania z miejsca na miejsce na klipie, podgląd czasem stoi w miejscu podczas gdy dźwięk odtwarzany jest normalnie po czym po paru sekundach wraca do norm czasem zamulając jeszcze nieco podgląd. Generalnie edycja jest utrudniona. Nie wspomnę juz o tym, że podczas renderowania gdy dojdzie do tego dużego pliku strasznie zamula i eksport trwa wieki.

Posiadam komputer :
Procek i7 3,5Ghz
Ram : 16GB
K. graficzna : GeForce GTX680
Dysk : WD na SATA 3 - próbowałem też na dysku SSD i ten sam efekt

Czy jest na to jakaś rada ?


wtorek, 28 maja 2013, 00:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
który premiere
jaki chipset/plyta - instalowales sterowniki chipsetu ?
jak tempy rozlokowane/konfiguracja dyskow
jakies o/c ?


wtorek, 28 maja 2013, 01:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 października 2008, 11:39
Posty: 34
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Premiere Pro 6

Płyta MSI Z77A-GD55 - sterowniki najnowsze

O jakie tempy chodzi ? Systemowe ? Nie wiem gdzie w AP mogę coś w tym temacie ustawić...

Poza tym system na jednym dysku z instalacją AP, materiał do montażu na innym, bez pliku stronicowania z uwagi na dużo ramu... może tu jest przyczyna ?
oc - żadne, nic nie kręcone


wtorek, 28 maja 2013, 01:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 października 2008, 11:39
Posty: 34
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Utworzyłem plik wymiany i dalej to samo. Nie idzie pracować.


wtorek, 28 maja 2013, 01:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
sprawdz w preferences/media czy nie nagrywa w system


wtorek, 28 maja 2013, 01:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 października 2008, 11:39
Posty: 34
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Zmieniłem tam żeby zapisywało na trzeci dysk czyli system na jednym, materiał do obróbki na drugim a tempy na trzecim.

Niestety nadal przycina tak że nie da się pracować :(


wtorek, 28 maja 2013, 01:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
a jak otwierasz projekt to gdzie tempy ustawiasz ?


wtorek, 28 maja 2013, 01:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 października 2008, 11:39
Posty: 34
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Kombinowałem ustawiać na wszystkich 3 dyskach i za każdym razem był ten sam efekt.


wtorek, 28 maja 2013, 01:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
A jaka to kamera?

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 28 maja 2013, 07:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Jaki system operacyjny ? jaki system plików na dyskach ?

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 28 maja 2013, 08:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 października 2008, 11:39
Posty: 34
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Kamera Canon M56
System operacyjny to Windows 7 Home Premium 64bit
System plików NTFS

Ciekawe bo zauważyłem, że nie z każdym plikiem tak się dzieje. Dodałem do projektu inne pliki w tm jeden również zajmujący 2GB i edycja idzie normalnie. Z niektórymi plikami jest tylko taki problem...

Dodam, że w Sony Vegas wszystko jest ok nawet podczas edycji plików, które w AP sprawiają problem.


wtorek, 28 maja 2013, 13:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 755
Post Re: Problem z edycją MTS w Adobe Premiere
Z zasady transfer plików AVCHD z karty kamery do komputera powinien
być dokonywany za pomocą oprogramowania jakie oferuje producent.
Proste kopiowanie zwłaszcza dużych plików może powodować problemy.
Zapewne i do tej kamery Canon oferuje stosowny soft.


środa, 29 maja 2013, 01:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL