Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 09:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Adobe CS5.5 Encoder...problemy z kodowaniem. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Adobe CS5.5 Encoder...problemy z kodowaniem.
Wygląda to tak:
Z Premiery wysyłam( Queue) do encoder'a filmy które chcę przerenderować (H.264).
Tworzy mi się lista.
Uruchamiam.
W miejscach gdzie została wstawiona jakaś grafika często pojawiają się błędy. Takie różne kolorowe mazaki. Program nie rozpoznaje tego jako błąd.
Czasem udaje się wygenerować pierwszy plik z kolejki bez błędów ale drugi na 99% będzie miał te kolorowe zygzaki. Czasem nawet Encoder się zawiesza.
Podobne błędy pojawiają się jak wstawiam jakieś zdjęcia. Wtedy problemy są nawet podczas odtwarzania z timeline w Premierze ( po renderingu).
Dzieje się to jedynie z grafiką. Żadne dodane efekty nie wywołują takich jaj :-)

Jeśli film renderuję nie przez opcję Queue tyle przez Export wtedy zawsze jest bezbłędnie.



Ma ktoś jakiś pomysł ?


czwartek, 30 maja 2013, 23:34
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe CS5.5 Encoder...problemy z kodowaniem.
mercury engine wlaczony ?

jeśli tak to zobacz jak będzie samym procesorem, jeśli będzie dobrze to zmien sterowniki od grafiki na inny release

jak nie, to pisz dalej


czwartek, 30 maja 2013, 23:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Adobe CS5.5 Encoder...problemy z kodowaniem.
Encoder pracuje przecież samodzielnie...i w nim nie da się nic zmienić odnośnie mercury. No chyba że czyta konfigurację z Premiery...hmm, tego nie wiem.

W Premierze oczywiście mercury włączony !
Sterowniki do karty są aktualne więc nie bardzo wiem na jakie maił bym je zmienić.
Karta GTX 560TI, Vista 64.
Najgorsze, ze nie wiem czy tak było od początku...

Poza tym...podczas kodowania chyba pracuje jedynie procesor. Karta graficzna działa jedynie przy podglądzie.


piątek, 31 maja 2013, 00:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Adobe CS5.5 Encoder...problemy z kodowaniem.
Wyłączyłem Mercury Engine...i jest ok.
Dzięki za podpowiedź... tylko pozostaje pytanie co jest nie halo i co można zrobić żeby było ? :-)


piątek, 31 maja 2013, 22:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe CS5.5 Encoder...problemy z kodowaniem.
1. wgrywaj kolejne starsze releasy sterownikow nvidia
2. wgraj ponownie quicktime
3. sprawdz czy w tasku nie działa jakiś ad aware


piątek, 31 maja 2013, 23:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL