Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 03:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Edius 5xx lub 6xx - prośba o sprawdzenie nagrania. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Edius 5xx lub 6xx - prośba o sprawdzenie nagrania.
W pewnych sytuacjach na nagraniach występują różnego rodzaju artefakty, które widoczne są na podglądzie. Pół biedy jakby tylko tam były jednak w finale przenoszą się na eksportowany plik. W oryginalnym nagraniu tego nie ma. W innych NLE zjawisko to nie występuję. I tu moja prośba. Zamieszczam nagranie https://hotfile.com/dl/235927419/fe5ce7a/00117.MTS.html , gdzie to "zjawisko" jest widoczne - pokrywa fortepianu, ściana itp. Jeżeli możecie sprawdźcie czy u was też to występuje. Z góry dziękuję za poświęcony czas.

ps. Wersja 5xx nie jest konieczna. Tu raczej chodzi o zaspokojenie mojej ciekawości bo nie posiadam takowej.


czwartek, 25 lipca 2013, 13:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 9 lutego 2011, 22:28
Posty: 133
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Edius 5xx lub 6xx - prośba o sprawdzenie nagrania.
mstmst napisał(a):
W pewnych sytuacjach na nagraniach występują różnego rodzaju artefakty, które widoczne są na podglądzie. Pół biedy jakby tylko tam były jednak w finale przenoszą się na eksportowany plik. W oryginalnym nagraniu tego nie ma. W innych NLE zjawisko to nie występuję. I tu moja prośba. Zamieszczam nagranie https://hotfile.com/dl/235927419/fe5ce7a/00117.MTS.html , gdzie to "zjawisko" jest widoczne - pokrywa fortepianu, ściana itp. Jeżeli możecie sprawdźcie czy u was też to występuje. Z góry dziękuję za poświęcony czas.

ps. Wersja 5xx nie jest konieczna. Tu raczej chodzi o zaspokojenie mojej ciekawości bo nie posiadam takowej.


Pracuję na Edku 5.51 i żadnych artefaktów, dropów na pliku oryginalnym nie znalazłem. plik wyeksportowałem do wmv http://www65.zippyshare.com/v/42811264/file.html


piątek, 26 lipca 2013, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 5xx lub 6xx - prośba o sprawdzenie nagrania.
kodeki ?


piątek, 26 lipca 2013, 00:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius 5xx lub 6xx - prośba o sprawdzenie nagrania.
Degenerado napisał(a):
kodeki ?

Właśnie nie wiem co ? Nagranie to jest z Panasonic GH 2. Nagrania z GH1 działa normalnie. Jedno i drugie jest w AVCHD.

Edit.
Tu zrzut z nagrania gdzie dochodzą jakieś ciapki - widoczne na zielonym obrusie.
Obrazek
Praktycznie zrobiłem wszystko co przyszło mi do głowy by się tego pozbyć:
- wgrałem oryginalny firmware do GH2
- postawiłem na nowo system
- kombinowałem z różnymi ustawieniami w Ediusie
i kupa :( Nie mam bladego pojęcia. Może wgram jeszcze jakąś paczkę kodeków.
Jak już wspomniałem w innym NLE tego nie ma - Vegas. Jakieś takie to dziwne jest. Dodatkowo widać, że Edius ma problemy z przejściami tonalnymi w tych nagraniach.
montazystaedek napisał(a):
dropów na pliku oryginalnym nie znalazłem. plik wyeksportowałem

Tu jest dobrze na twoim eksorcie. Tylko na oryginałach Edius mi wariuje. Podobnie sam to obszedłem. Oryginały załadowałem do Vegasa i wyeksportowałem sobie w odpowiednim formacie by później je montować w Edku.

ps. Wyprzedzając pytanie - nie lubię montować w Vegasie a kupiłem go do Architecta i w razie W jak by Edek zastrajkował co akurat mu wyszło :P

Edit.
Kuźwa. Banał - QuickTime i działa :D Tylko nadal mnie zastanawia czemu tylko GH2 mu się nie podobał :?


piątek, 26 lipca 2013, 10:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL