Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 13:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Dynamic Link - brak odpowiedzi 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Dynamic Link - brak odpowiedzi
Witam, mam problem z dynamic link z Premiere CS6 do Encore. Przeważenie gdy wyślę sekwencję do Encore zaczyna wczytywać , zatrzymuje się na 50% i tak stoi ... później przeważnie jest "brak odpowiedzi". Czasami się wczyta, ale jest to losowe i bardzo denerwujące. Mam procesor i7, 16Gb RAM, karte grafiki na płycie HD4000, dysk systemowy SSD i zwykły 1Tb na pliki, system win7 64bit. W czym może być problem ? w konfiguracji komputera ? w oprogramowaniu ? Na forum Adobe nie znalazłem odpowiedzi, może przez to że nie znam angielskiego i nie wiem jak szukać. Pozdrawiam Andrzej


wtorek, 13 sierpnia 2013, 18:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dynamic Link - brak odpowiedzi
crack ?


wtorek, 13 sierpnia 2013, 21:57
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Re: Dynamic Link - brak odpowiedzi
nie crack ... pełna zarejestrowana wersja Premium. Wczoraj za którymś razem w końcu ładnie wszedłem w Encore, zmiany w Premiere były od razu nanoszone, niestety działa ta funkcja bardzo niestabilnie. Czasami kilkanaście razy muszę przenosić projekt do Encore zanim wczyta. Na cztery robione filmy (4 obrazy iso), jedna była w połowie bez dzwięku. Muszę po przejściu do Encore naprawdę długo czekać aż załaduje się obraz i dzwięk. Jeżeli dam podgląd a nie będę słyszał głosu i płytkę utworzę to właśnie będzie taki efekt.
Przeważnie gdy w Premier wyślę projekt do Encore przez dynamic link to dochodzi do 50% i koniec. Zastanawiam się czy to nie wina pamięci RAM. Czasami bez powodu żadnego komputer mi się sam wyłącza (ale jest to tak rzadko że nie szukam przyczyny). Gdzieś czytałem żeby wyczyścić Media Cache ale nic to nie pomogło. Pewnie przeinstaluje system od nowa. A może jakieś pomysły ?


środa, 14 sierpnia 2013, 17:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Re: Dynamic Link - brak odpowiedzi
przeinstalowałem wszystko ... więc w Premiere otworzyłem projekt ... dałem dynamic link do After Effects .... wszystko OK, zmiany w After na bieżąco są w Premiere, następnie dałem z Premiere do Encore , zaczął wczytywać bardzo szybko i nagle stanął na 50% pisze: Import Premiere Pro Secuence 50% (brak odpowiedzi). Już miałem wszystko na siłę zamknąć (około 2 minut) nagle wczytał do końca. Tym razem wszedł do Encore. Czy Wy macie tak samo ? może ja jestem za bardzo niecierpliwy ? Fakt, że kiedyś czekałem ponad 5 minut i nie wytrzymałem dłużej. Może powinienem dłużej czekać ? Pozdrawiam Andrzej


środa, 14 sierpnia 2013, 18:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Re: Dynamic Link - brak odpowiedzi
Piszę ponownie gdyż dalej nie poradziłem sobie z tym problemem. Występuje on tylko przy wysyłanie projektu z Premiere do Encore ... gdy daję dynamiclinks to w 2 sekundy dochodzi do 50% , później stoi około 3-4 minut (nic się nie dzieje, gdybym najechał myszką na Premiere lub Encore to pisze brak odpowiedzi, ale po 3-4 minutach projekt wskakuje do Encore i dalej jest już OK. Czym może być spowodowane takie zatrzymanie się programu ? Można z tym żyć, lecz trochę mnie to irytuje. Chciałbym rozwiązać ten problem. Instalacja wszystkiego od nowa , czyli systemu, pakietu Adobe CS6 nie pomaga. Czy jest antywir Kaspersky i czy go nie ma - bez różnicy. Łatki są wszystkie zainstalowane najnowsze. Wina sprzętu ? pzdr


poniedziałek, 5 maja 2014, 14:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dynamic Link - brak odpowiedzi
dynamic link to rozwiazanie ala sieciowe, jest uzaleniony od wersji windowsa, antywirusow w tym, systemowego firewalla i od quick timea

efekt taki moze byc spowodowany jeszcze przez ram ale to musiala by byc niekompatybilnosc pomiedzy kostkami albo na poziomie chipsetu majacego klopoty z duzym megahercarzem (czasem pomaga zmiana z 1600 na 1333 mhz na przyklad)

ewentualnie wylacz wszystkie procesy odpowiedzialne za aero

oczywiscie to takie tam gdybanie bez wgladu do kompa , sterownikow itp


poniedziałek, 5 maja 2014, 14:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Dynamic Link - brak odpowiedzi
A może to problem z zupełnie innej beczki?
Czasem wstawiam na timeline pliki MPEG - MXF, MP4 itp. Wówczas od czasu do czasu programowi zdarza się ni z gruchy, ni z pietruchy któryś z plików (jakby losowo dosłownie) zacząć wczytywać ponownie. Na pasku na dole po prawej widać "conforming", który leci sobie spokojnie (zależnie od długości pliku, ale czas to na moje oko 25% czasu trwania nagrania).
Podczas pracy to nie przeszkadza, ale właśnie przy eksportowaniu jest tak, że 100% materiałów wejściowych musi być dla Premiera "wczytane". Jeśli którykolwiek z plików mu nie spasuje, na conforming trzeba zaczekać.
To jest jedna z dwóch przyczyn, dla której w większości przypadków korzystam z CineForm HD jako format intermediate.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


niedziela, 3 sierpnia 2014, 13:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Re: Dynamic Link - brak odpowiedzi
Problem został rozwiązany przez zmianę systemu. W windows 7 64bit gdy przechodziłem z Adobe Premiere do Encore często był "brak odpowiedzi" lub trwało to do 3-4 minut. Po zainstalowaniu windows 8.1 (w tym roku) wszystkich boleści "jak ręką odjął" się pozbyłem. Teraz gdy przeskakuję Premiere do Encore trwa to dosłownie 2 sekundy. Ani raz jeszcze żaden program z pakietu Adobe CS6 mi się nie wykrzaczył. Wszystko chodzi wręcz idealnie i stabilnie.


piątek, 17 kwietnia 2015, 09:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL