Teraz jest niedziela, 18 sierpnia 2019, 01:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 VegasVideo 4.0 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pracuje na Vegasie od 3 lat zaczynałem od wersji 2.0 (według mnie najszybciej ewolujący wsród programów NLE) Jeśli ktoś z was zna sie dobrze na skryptach w Vegas to zapraszam: pavello-poll@tlen.pl.
Inne (darmowe) pluginy to:
3d plug-in pack
win morph


poniedziałek, 19 stycznia 2004, 19:49
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 3 listopada 2003, 16:02
Posty: 19
Lokalizacja: Szczytno
Post 
może ktoś wie jak zdobyć (jeżeli jest dostępny) efekt "zamrożenia" obrazu, taki jak stosuje się w programach telewizyjnych (coś jak by delikatne rozmazanie obrazu)....


wtorek, 20 stycznia 2004, 18:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Witam
Czy da rady w Vegasie zainstalować efekty Adorage??
Pomocy


piątek, 30 stycznia 2004, 02:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 stycznia 2004, 18:02
Posty: 24
Lokalizacja: Kraków
Post 
Polecam kilka adresów związanych z vegasem

http://www.martyhedler.com/homepage/Veg ... rials.html
http://vegasusers.com/vidshare/
http://www.creativecow.net/articles/vegasvideo.html
http://www.debugmode.com/pluginpac/frameserver.php
http://www.vegasvideo.de/thema/links/links.html

_________________
Pozdrawiam S-i-R-o
GG: 69237


sobota, 31 stycznia 2004, 03:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 13:08
Posty: 4
Lokalizacja: peryferia wawy
Post 
Witam, ja mam taki problem z VV...

jak umiescic napisy na filmie?

Wybieram z media generators opcje text, ustawiam tlo na przezroczyste, zamieszczam odpowiedni tekst, i naklejam na obraz. I teraz, albo nie widac zadnej roznicy, albo obraz robi sie ciemny(mimo ustawienia kolroow na przezroczyste), a napisu jak nie bylo tak nie ma.

Moglby ktorys z Was wytlumaczyc mi jak z tym sobie poradzic?

_________________
Nie ma sprawiedliwosci, jest tylko moje poczucie humoru.


sobota, 31 stycznia 2004, 13:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Witam
Musisz stworzyć nową ścieżke Video i tam texty wstawiaj możesz dodać jakieś przejścia żeby tekst sobie latał itp


sobota, 31 stycznia 2004, 16:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 13:08
Posty: 4
Lokalizacja: peryferia wawy
Post 
Zdazylem na to wpasc wczesniej, problem bylo, ze musialm wpasc an to ze sciezka z napsiami musiala byc nad sciezka z filmem, bo inaczej nie dzialalo.

Dziekuje serdecznie

_________________
Nie ma sprawiedliwosci, jest tylko moje poczucie humoru.


sobota, 31 stycznia 2004, 18:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 stycznia 2004, 18:02
Posty: 24
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ja w sprawie konfiguracji vegasa

czy taka konfiguracja nowego projektu i renderowania jest prawdiłowa i czy usówa przeplot ? tak dajecie czt coś inaczej robie ? :-)

Obrazek


Obrazek

_________________
Pozdrawiam S-i-R-o
GG: 69237


niedziela, 1 lutego 2004, 20:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Witam
Przeplot to inaczej Deinterlance a ty masz zaznaczone none czyli brak.
Tak mi sie wydaje :?
A dzwiek nie za duży? 48000 Hz z kamery przeważnie leci 32000 Hz
Pozdrawiam


poniedziałek, 2 lutego 2004, 00:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 3 listopada 2003, 16:02
Posty: 19
Lokalizacja: Szczytno
Post 
none (progressive scan) usuwa przeplot (choć nie zawsze - zależy czym zgrywane z kamery)... dalej (PAL DV) jeśli nie zależy Ci na kompresji to spoko, ale jeśli tak, to proponuję Xvida - 25 klatek/s, frame size - 352x240, bitrate ok 1000Kbps, audio nigdy nie zmieniam bo nie ma sensu...
takie ustawienia dają kompresję 40 min. materiału do około 800 MB pliku (oczywiście bitrate jest najważniejszy)

z resztą poroponuję na początku nic nie kombinować, bo można przekombinować...

pozdrawiam...


poniedziałek, 2 lutego 2004, 04:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Witam
Rozdziałka za mała 512x384 to minimum a jak skompresujesz jeszcze dzwiek do Mp3 to spokojnie wejdzie 80 min na CD 700 MB
Pozdrawiam


poniedziałek, 2 lutego 2004, 12:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 3 listopada 2003, 16:02
Posty: 19
Lokalizacja: Szczytno
Post 
raczej nie...kompresja dzwięku nie daje zbyt wielkich oszczędności w rozmiarze pliku a straty w jakości są ogromne...
rozdzielczość? zgadzam się, że to co podałem to mało...ale nie za mało.

80 minut na 700MB? :roll: jakie ustawienia bitrate? 200? 300? Kbps ja podałem 1000 i przy takiej niskiej rozdzałece jest dobra jakość obrazu....


poniedziałek, 2 lutego 2004, 17:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Witam
Do jubell
"kompresja dzwięku nie daje zbyt wielkich oszczędności w rozmiarze pliku a straty w jakości są ogromne..." hmmm
To porównamy sobie
Filmik z Sylwka nagrany kamera VHS-C 1 h 25 min zgrany na dysk rozdziałka 528x400 Kodek Picvideo jakość 19 dzwiek PCM 44100Hz 16 bit Mono. w sumie około 10 Gb.
Obróbka w Vegasie i zrenderowanie spowrotem do Picka , wyciągnięcie dźwieku zajmuje ( 886 Mb PCM 44100Hz.16bit. mono)
Kompresja dźwieku do Mp3 96kbit Lame wyszło 60 Mb hehe i co mała różnica <<886 Mb a 60 Mb>> jak byś skopresował do 160 kbit HQ napewno byś nie poznał różnicy w dźwięku miedzy PCM a oszczędność bardzo duża.
A film zrobiłem przy Birate 1050 rozdziałka 512x384 i spoko wchodzi na CD 700 Mb
Pozdrawiam


poniedziałek, 2 lutego 2004, 22:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 3 listopada 2003, 16:02
Posty: 19
Lokalizacja: Szczytno
Post 
no masz rację... właśnie przeprowadziłem mały teścik i 30s filmu a dzwiękiem PCM zajęło 10MB a mp3 44 kHz 192kbps nie całe 5...

ale do tej pory robiłem głównie nagrania koncertów i zależało mi na jakości dzwięku, więc nie zaglądałem nawet do innych ustawień...

sorki moje niedopatrzenie...ale już będę wiedział


Vegas kryje jeszcze sporo tajemnic...

pozdro.


wtorek, 3 lutego 2004, 03:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 października 2003, 19:04
Posty: 68
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Witam.

Co i jak ustawić aby zgrywany materiał z kamery nie był dzielony automatycznie.
Zgrywam za pomoca programu Video Capture 4.0 dostarczony razem z Vegasem.


środa, 4 lutego 2004, 21:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL