Teraz jest poniedziałek, 23 lipca 2018, 11:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Proste pytanie o normalizację audio 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 sierpnia 2013, 19:52
Posty: 105
Post Proste pytanie o normalizację audio
W programie Adobe Audition.

Obrazek


środa, 6 listopada 2013, 19:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 527
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
1. Najpierw odpowiedz sobie na pytanie co to jest normalizacja.
2. W Audition spokojnie można zrobić to o co Ci chodzi jednak nie powiem Ci tego tak po prostu - najpierw patrz punkt pierwszy :twisted:

Po prostu po Twoim kolejnym pytaniu w tym poście widzę jak małą masz wiedzę na temat audio i gdybym Ci od razu podał jaki filtr to robi to podejrzewam, że i tak nie był byś w stanie poprawnie go ustawić, bo wymagana jest tam niestety przynajmniej podstawowa wiedza z zakresu znajomości tematu.
Mnie jakieś 15 lat temu aby dojść jaka opcja to potrafi zajęło góra 10 minut, ale Ty znowu udowadniasz, że Ci się nie chce pobawić programem i przetestować filtry tylko od razu na forum z pytaniami...
Pozdrawiam 8)

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM


czwartek, 7 listopada 2013, 11:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
Sylwek, po co tyle pisania ? jeden wyraz by wystarczyl :)


czwartek, 7 listopada 2013, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 527
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
Degenerado napisał(a):
Sylwek, po co tyle pisania ? jeden wyraz by wystarczyl :)


W sumie... racja :lol:

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM


czwartek, 7 listopada 2013, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
Czegóż się można spodziewać po Partaczu :lol: :lol: :lol:
Przewidywalność i jeszcze raz przewidywalność :mrgreen:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 7 listopada 2013, 14:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 sierpnia 2013, 19:52
Posty: 105
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
SylwekK napisał(a):
Po prostu po Twoim kolejnym pytaniu w tym poście widzę jak małą masz wiedzę na temat audio i gdybym Ci od razu podał jaki filtr to robi to podejrzewam, że i tak nie był byś w stanie poprawnie go ustawić, bo wymagana jest tam niestety przynajmniej podstawowa wiedza z zakresu znajomości tematu.
Mnie jakieś 15 lat temu aby dojść jaka opcja to potrafi zajęło góra 10 minut, ale Ty znowu udowadniasz, że Ci się nie chce pobawić programem i przetestować filtry tylko od razu na forum z pytaniami...
Pozdrawiam 8)


Nieprawda. Testowałem sam wiele opcji. Nawet na chybił trafił i nie osiągnąłem zamierzonego rezultatu.
Wraz jak głośne poziomy audio schodziły niżej o określoną wielkość to wraz z nimi również i te cichsze. W rezultacie całe nagranie stawało się cichsze o kilka decybeli.
A ja chcę to jakoś ujednolicić. Mam np. nagranie gdzie mówię raz bliżej mikrofonu a raz dalej. I jest ono strasznie nierówno. Chciałbym móc taki plik audio pięknie wyrównać.

Napisałaś, że wiesz która to opcja robi. Czemu nie możęsz mi pomóc i powiedzieć tylko się chcesz droczyć?


sobota, 9 listopada 2013, 03:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 307
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
Czyżby twoje poprzednie posty miały na to jakiś wpływ?

_________________
Lumix FZ-2000,2x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, Mavic Pro


sobota, 9 listopada 2013, 11:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 527
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
PartaczeTechnicy napisał(a):
Napisałaś, że wiesz która to opcja robi. Czemu nie możęsz mi pomóc i powiedzieć tylko się chcesz droczyć?


Bo leń jesteś i tyle :D Nie sprawdza się wyrywkowo tylko po kolei.
Normalnie chłopie szkoda mi Cię. Ty se naprawdę w życiu rady nie dasz...
Ech, poczytaj o kompresji i przejrzyj jeszcze raz zakładkę efektów związanych z amplitudą sygnału. Nie wskażę Ci palcem konkretnego filtru - może się czegoś wreszcie nauczysz!

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM


sobota, 9 listopada 2013, 12:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 sierpnia 2013, 19:52
Posty: 105
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
Wygląda na to, że znalazłem właśnie odpowiedź. Już wiem jak rozwiązać ten problem.


sobota, 9 listopada 2013, 18:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 599
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
To się podziel wiadomością jak to zrobić. :mrgreen:


sobota, 9 listopada 2013, 20:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
PartaczeTechnicy napisał(a):
Wygląda na to, że znalazłem właśnie odpowiedź. Już wiem jak rozwiązać ten problem.


Zawsze podajesz taką samą odpowiedź "rozwiązałem problem" i nic więcej.
Napisz jak go rozwiązałeś pomożesz innym, albo nie pisz takich tekstów.
Wydaje mi się że gucio go rozwiązałeś ale aby podnieść swoje ego i nie wyjść na głupka próbujesz oszukać innych, informując o swojej rewelacyjnej wiedzy.
Oczekujesz pomocy na forum więc ty też jej udzielaj wtedy inni będą w tobie widzieć poważnego człowieka znającego się na rzeczy, któremu warto pomagać.
Albo zniknij z tego forum i przejdź na forum fotonu tam twój poziom wiedzy nie będzie odbiegał od poziomu forum. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


niedziela, 10 listopada 2013, 11:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2011, 18:44
Posty: 184
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
Nie używam tego programu. Miałem duży kontakt z muzyką. Od dj`ki po produkcje, cały mastering itp. Z doświadczenia wiem, że ludzie są głusi. Ale miewam czasem zlecenie audio. W tedy opracowuje sam dźwięk, mastering i podkładam obraz. Jest przy tym pracy, ale efekt słychać. Jest znacznie mniej pracy niż przy produkcji tracka. Większość muzyki współczesnej ma mastering z dupy jak i jakość jest do bani (sample), mp3.
Nie raz nad jedną pierdołą potrafiłem przesiedzieć kilka dni aż uzyskałem pożądany efekt. Zauważyłem, że ludzie są dość leniwi. Chcą mieć fach w ręku, ale popracować nad nim się nie chce. Pozostają dwie opcje. Iść do szkoły, lub samemu się nauczyć. Trzecia opcja net, ale trzeba mieć trochę pokory dla siebie.

Podam przykład, pytanie (forum for DJ). Jak zgrać bit w Abeltonie, lub co to jest fraza. Opadają mi w tedy dłonie. Inne dobre pytanie. Jak pracować EQ w mikserze. Lub jak powinno się grać ? Odpowiedz jest prosta. Musisz mieć swój styl, praktyka i jeszcze raz praktyka.

Akurat nie pomogę, bo tego programu nie znam. Zakładam że jest to dość banalne. Panowie mylę się ?


niedziela, 10 listopada 2013, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 527
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
ClearSky napisał(a):
Akurat nie pomogę, bo tego programu nie znam. Zakładam że jest to dość banalne. Panowie mylę się ?

Oczywiście, że banalne 8) ale tylko dla kogoś kto się orientuje w temacie i parametrach dźwięku, bo w tej kwestii można jednym ruchem łatwo przegiąć i efekt końcowy w odbiorze będzie jeszcze gorszy niż przed poprawką :mrgreen:

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM


poniedziałek, 11 listopada 2013, 10:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
Niestety do muzyki trzeba mieć "ucho". Jak ktoś nie ma to żadne nauki nie pomogą.


poniedziałek, 11 listopada 2013, 12:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Proste pytanie o normalizację audio
To jeszcze dorzucę , że jest wyczka w premiere pro i nie trzeba exportować do audition żeby to podbić.
pozdro

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


poniedziałek, 11 listopada 2013, 15:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL