Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 21:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Edius - podpięcie do TV 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 grudnia 2013, 21:55
Posty: 1
Post Edius - podpięcie do TV
Jesli taki temat-wątek już był - wybaczcie powtórke. Mam Ediusa, jeden monitor i TV Panasonic 40cali podpięty do kompa za pomocą kabla hdmi. Chciałbym montować na jednym monitoże, ale podgląd zmontowanego materialu wyLĄD wyswietlał się na TV


środa, 4 grudnia 2013, 22:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 452
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Edius - podpięcie do TV
pawlo83 napisał(a):
Chciałbym montować na jednym monitoże, ale podgląd zmontowanego materialu wyLĄD wyswietlał się na TV

Sorry ale w zapytanie moglbys wlozyc minimum starannosci (rowniez ort.). A co do podgladu to aby wyglad byl strikte tv potrzebna jest specjalna karta. Np. spark.

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 6 grudnia 2013, 18:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Edius - podpięcie do TV
http://www.bsmultimedia.sklep.pl/pl/c/Canopus/46
http://www.beiks.com.pl/grass-valley-cat-30.html
Ostatnio matrox mxo2 ponoć też dał możliwość pracy z ediusem
:wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 6 grudnia 2013, 21:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius - podpięcie do TV
a z drugiego wyjścia z karty graficznej się nie da ?


piątek, 6 grudnia 2013, 22:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 452
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Edius - podpięcie do TV
Degenerado napisał(a):
a z drugiego wyjścia z karty graficznej się nie da ?

Pewnie sie da, ale podglad nie bedzie juz tv tylko jako zwyklego monitora a chyba chodzi tu o wyglad jak w tv... tak przynajmniej zrozumialem :-)

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


sobota, 7 grudnia 2013, 00:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius - podpięcie do TV
w jednym i drugim przypadku edius powinien sobie poradzić bez kłopotu, nawet bez karty montażowej edek miał od zawsze dobry podgląd a w momencie gdy się pojawil na rynku to zaryzykuje stwierdzenie ze najlepszy


sobota, 7 grudnia 2013, 02:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Edius - podpięcie do TV
Degenerado ma rację.
Do Ediusa żadna karta wideo nie jest potrzebna.
Podgląd realizuje się bardzo łatwo i szybko. Jakość obrazu jest bardzo wysoka.
Na jednym z komputerów na których pracuję mam zainstalowaną kartę grafiki nVidia GTX680 i są do niej podpięte 3 monitory. Na dwóch jest wyświetlany Edius a na trzecim mam podgląd. Jedyne co trzeba zrobić to w Ediusie odznaczyć wszystkie monitory jak na obrazku poniżej:

Obrazek

Następnie w zakładce "View" wybieramy "Full Screen Preview" i zaznaczmy monitor na którym chcemy mieć podgląd. To wszystko.

Obrazek

---------------------------------------------
http://www.photokitchen.eu
FACEBOOK
BSMultimedia

i7 3960k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 4GB / BD-R Plextor / RevoDrivex3 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius PRO 7.2 / Sony NEX-FS700 / Canon 5D Mark III i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


sobota, 7 grudnia 2013, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 452
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Edius - podpięcie do TV
Bogusław Spala napisał(a):
Degenerado ma rację.
Do Ediusa żadna karta wideo nie jest potrzebna.
Podgląd realizuje się bardzo łatwo i szybko. Jakość obrazu jest bardzo wysoka.
Na jednym z komputerów na których pracuję mam zainstalowaną kartę grafiki nVidia GTX680 i są do niej podpięte 3 monitory. Na dwóch jest wyświetlany Edius a na trzecim mam podgląd. [/size]

Skoro juz temat sie rozwinal to skorzystam i zadam pytanie odnosnie kart dedykowanych. Nie widzialem nigdy podgladu ze sparka. Czy jest sens inwestowac w taka karte? A jezeli tak to w jakim celu? Chyba ze to jest kolejny chwyt marketingowy...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


sobota, 7 grudnia 2013, 11:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL