Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 01:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z Premiere CS 5.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Problem z Premiere CS 5.5
Mam Production Premium 5.5 , zainstalowane pluginy do Premiere: Red Giant Magic Bullet Looks i NewBlueFX transitions. Z powodu pewnej niefunkcjonalności postanowiłem zrobić reinstalację Premiere - odinstalowałem, zainstalowałem ponownie i pod koniec miałem komunikat, że nie wszystkie składniki mogły zostać zainstalowane. Zrobiłem więc ponowne odinstalowanie i zainstalowanie programu (potwierdzona prawidłowa instalacja) + updatowanie do najnowszej wersji. Niestety Premiere nie uruchamiał się prawidłowo, wyskakiwały błędy pokazane na końcu. Postanowiłem więc cofnąć system do ostatniego punktu przywracania, niestety efekt taki sam jak wcześniej. Po zamknięciu okienek błędów mogłem wczytać projekt, da się montować lecz całkowicie zniknęły efekty - okno Effects jest puste co widać na zdjęciu 3.
Możliwym moim błędem było nie odinstalowanie pluginów przed reinstalacją Premiere.
Kiedyś miałem podobny problem i Degenerado podpowiedział mi, abym wykasował jakiś plik ustawień i to faktycznie rozwiązało problem, niestety nie pamiętam nazwy tego pliku. Proszę więc o podpowiedź jaki to jest plik.
Mam taki plan rozwiązania problemu (jak go ocenicie):
- wykasować plik ustawień (o ile dowiem się jego nazwy)
- jeśli w oknie Effects nie będzie pluginów Magic Bullet Looks i New BlueFX odinstalować i ponownie zainstalować te pluginy.

Jeśli to nie da efektu planuję odinstalować w całości Production Premium, i zainstalować ponownie, lecz obawiam się pozostałości ustawień, które bedą generowały jakieś błędy.


Załączniki:
Premiere Problem 1.jpg
Premiere Problem 1.jpg [ 175.6 | Przeglądane 180 razy ]
Premiere prbblem 2.jpg
Premiere prbblem 2.jpg [ 217.13 | Przeglądane 155 razy ]
Premiere problem 3.jpg
Premiere problem 3.jpg [ 299.66 | Przeglądane 155 razy ]

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.
niedziela, 22 grudnia 2013, 11:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 755
Post Re: Problem z Premiere CS 5.5
Może wyślij priv do Degenerado.

Z komunikatów ciężko coś konkretnie wywnioskować. Pierwszy jest ogólny,
drugi sugeruje atrybut "tylko do odczytu" dla lokalizacji pliku projektu.
O znikaniu efektów pamiętam, że coś było - ale musiałbym poszukać.
Intuicja podpowiada mi brak czyszczenia rejestru windows po deinstalacji.

Spróbuj odczytać informacje z logów instalacyjnych w/g tych wskazówek:
http://helpx.adobe.com/creative-suite/kb/troubleshoot-install-logs-cs5-cs5.html
może to coś wyjaśni.


niedziela, 22 grudnia 2013, 13:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Problem z Premiere CS 5.5
Dzięki, spróbuję. Do Degenerado już napisałem na priv :wink:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 22 grudnia 2013, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1359
Post Re: Problem z Premiere CS 5.5
Star, tak na przyszlosc, warto zrobic obraz systemu (ja uzywam ghosta) w razie tego typu problemow, 5 min i po sprawie, bedziesz sie teraz meczyl szukal przyczyn i ostatecznie czesto konczy sie reinstalka systemu, kupa zmarnowanego czasu, dlatego warto zrobic obraz dysku (partycji) systemowego.


niedziela, 22 grudnia 2013, 15:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Problem z Premiere CS 5.5
System pracuje prawidłowo, jestem przekonany że przyczyna leży w jakimś pliku log czy innym który generuje błędy. Mogę przeinstalować cały Production Premium, ale jeśli ten plik nie zostanie przy okazji wykasowany, to problem pozostanie. Niepotrzebnie robiłem reinstalacje Premiere, nie musiałem. Nad obrazem się zastanowię, choć w moim przypadku przed przywróceniem systemu trzebaby chyba odłączyć RAID0. Najbardziej liczę na pomoc Degenerado, ale pewnie teraz odpoczywa od codziennych spraw - i ma rację :wink:

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 22 grudnia 2013, 16:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Problem z Premiere CS 5.5
Udało się rozwiązać problem !!! :wink: , serdeczne dzięki dla Degenerado za pomoc i wskazanie dobrego tropu.
Problemy z reinstalacją programów czy też pakietu Adobe występują szczególnie wówczas, jeśli są zainstalowane pluginy. Najlepiej przed reinstalacją odinstalować wszelkie pluginy.
Jak rozwiązałem problem:
- odinstalowałem pluginy Magic Bullet Looks i NewBlueFX
- postępowałem dokładnie według pięciopunktowej procedury opisanej na tej stronie:
http://helpx.adobe.com/creative-suite/k ... blems.html
- zainstalowałem pakiet Production Premium,
- wgrałem updates,
- zainstalowałem pluginy.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 24 grudnia 2013, 08:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL