Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 03:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Zamulone Pinnacle Studio 17 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 lutego 2014, 20:56
Posty: 5
Post Zamulone Pinnacle Studio 17
Witam, mam pytanie co do tego programu. Wcześniej pracowałem na PS16, no i było jako tako. Niedawno zakupiłem PS 17, i pierwsze wrażenie było OK. Ale po kilku minutach zabawy z materiałem na linii, tylko tnąc materiał i zakładając zwykłe przenikanie, program zwalniał wykazując coraz większe opóźnienie i zwolnioną reakcje na dalsze cięcia (N) .Przesuwanie pociętych fragmentów na linii też okazało się problemem. Wszystko jest poprzedzone kręcącym się kółeczkiem i brakiem reakcji na jakiekolwiek manewry na linii. Opóźnienie sięga nawet do 2-3 sekund. Kolejny problem to długie oczekiwanie na zapisanie projektu (CTRL-S) , to samo przy zamykaniu programu. Zainstalowałem wszystkie trzy poprawki, nic to nie dało. Potem program zainstalowałem na trzech innych komputerach, i efekt dalej taki sam. Komputery na których testowałem to intele sandy bridge I7 HD3000 oraz Ivy Bridge I5 HD4000 posadzone na płytach asusa P8Z68V-PRO GEN3 oraz P8H77-V, z odpaloną akceleracją intel synt, wszystkie dyski to sata 3 oraz po 8 Gb ram kingston. A więc problem konfiguracji sprzętu wykluczam, kodeki i sterowniki wszystko aktualne. Ciekawostką jest w tej sytuacji dość łatwe odtwarzanie materiału, (J-K-L-spacja). Pliki użyte do montażu to AVCHD H264 z kamery Sonego. Po dalszych testach dochodzę do wniosku, że sam program wykazuje bardzo dobrą stabilność, praktycznie niemożliwe zawieszenie. Pozostaje problem zamulonej linii. Niczego na ten temat nigdzie nie znalazłem, jeśli ktoś ma taki sam problem, albo zna sposób rozwiązania to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam


środa, 5 lutego 2014, 22:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4556
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Objawy na pierwszy rzut oka, wyglądają na złą pracę dysków twardych.
Może to być:
- Tylko jeden dysk.
- Zapełniona partycja C:
- Dyski nie pracują w SATA
i tym podobne przypadłości.

_________________
最诚挚的问候


środa, 5 lutego 2014, 23:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 lutego 2014, 20:56
Posty: 5
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Raczej nie, dyski to, ssd na system i dwa kawiary 1Tb i 2Tb sata 3. Na jednym materiały źródłowe, a na drugim 1Tb plik render. Bardzo szybka wymiana danych, bardzo szybki render. Tworzenie płyty DVD z dwugodzinnego projektu poskładanego z dwóch kamer na kilku liniach to zaledwie 32 minuty do wyjechania płyty, tak więc transfer danych bardzo szybki. A dysk systemowy prawie goły, system i pinnacle i nic więcej. Procesor podczas wypału do pliku, albo płyty jedzie na 95-100 % swoich możliwości. Poza tym tak jak pisałem wcześniej, z samym odtwarzaniem projektu niema problemu. Tak więc dyski wykluczam. A problem jest identyczny na wszystkich trzech kompach, a konfiguracje się jednak trochę różnią.


środa, 5 lutego 2014, 23:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4556
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Nie to faktycznie nie powinien być prosty problem sprzętowy w takim razie. Tak na nosa zupełnie, to jeszcze pozostaje wspomaganie GPU. Testowo włącz / wyłącz Intel Sync. Masz może kartę Nvidii? Porównaj przy wspomaganiu CUDA.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 6 lutego 2014, 00:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 lutego 2014, 20:56
Posty: 5
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Witam ponownie, testowałem z grafiką GT 9500 z obsługą Cuda i niestety efekt ten sam. Czy jest ktoś kto ma taki sam problem, bo jak dla mnie to wygląda że pinnacle wypuściło kolejną kupe.


czwartek, 6 lutego 2014, 22:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4556
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Zniknął post kolegi Jurekwejh, nie wiem co się stało, ale powtórzę na wszelki wypadek - akceleracja GPU - włącz i potestuj / wyłącz i potestuj.


PS Chyba dobrze pamiętałem:
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=36&t=38576
Zdaje się że jest w Pinnacle błąd. Trzeba wyłączyć wspomaganie GPU - żeby działało.
Sprawdź.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 6 lutego 2014, 23:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 lutego 2014, 20:56
Posty: 5
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Witam , no niestety to nie to, sprawdziłem dzisiaj jeszcze na starym laptopie jakiś Acer dual cor, bez CUDA i INTEL SYNT i niestety to samo. Poza tym mówimy o PS 17 a nie 16. A tak na marginesie to na jakiej wersji pinakla pracujesz.


piątek, 7 lutego 2014, 19:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4556
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Na żadnej. Skończyły mi się nerwy na wersji 10. Przy pasji do Pinnacle wytrwali, (jeszcze od czasów nieistniejącego dziś forum KSK) koledzy Jurekwejh i Micia. Jeżeli zajrzą na forum, to może coś wymyślą. Mnie się już pomysły skończyły.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 7 lutego 2014, 20:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 lutego 2014, 20:56
Posty: 5
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Tak czy inaczej dzięki, dziwi mnie tylko cisza w tym temacie. W końcu to drugi miesiąc tego programu, i czyżby nikt tego nie zauważył?. Ja pracuje w temacie weselnym i takie tam inne jeszcze, i przyznaje że czasem wspomagam się pinnaclem ze względu na niektóre funkcje, szybkość i łatwość wykonania pewnych rzeczy. No ale z tą 17stką to widzę że dali troszkę d..py. Gdyby ktoś miał ten sam problem albo znał sposób rozwiązania to proszę niech napisze. Dzięki i pozdrawiam.


piątek, 7 lutego 2014, 21:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 marca 2014, 17:08
Posty: 1
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Wyrzuć pliki z poprzednich projektów w folderze:
C:\Użytkownicy/User/AppData/Local/Pinnacle/Studio/Scratch/Render

(Windows7)


środa, 5 marca 2014, 17:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 grudnia 2013, 13:50
Posty: 7
Post Re: Zamulone Pinnacle Studio 17
Mam pytanie do kolegów. Wyczytałem na tym forum, że dobrze byłoby zamontować dodatkowy dysk SATA do komputera, aby Pinnacle śmigał lepiej. Czy dysk na USB3 spełni takie samo zadanie, czy nie nadaje się? Proszę o radę.


niedziela, 6 lipca 2014, 09:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL