Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 23:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Błąd premiere 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Błąd premiere
Witam może ktoś z was wie co to za błąd i jak sobie z nim poradzić?

http://przeklej.org/file/JaYlM7/blad.jpg

Spróbowałem jeszcze raz zapisać to samo....
Teraz mam taki błąd

http://przeklej.org/file/BaIK2e/kolejny.blad.jpg


środa, 25 czerwca 2014, 14:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Błąd premiere
Wrzuć te obrazki na jakiś normalny serwer plików

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


środa, 25 czerwca 2014, 21:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Błąd premiere
Albo wklej do posta

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 25 czerwca 2014, 22:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Błąd premiere
Obrazki kolegi @moloch

Obrazek


Obrazek

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 26 czerwca 2014, 10:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Błąd premiere
Dziękuję Kotin

Jakoś sobie poradziłem.

Projekt jest dosyć złozony - wcześniej renderował się bez problemu.
Dodałem dwa razy tyle animacji i za każdym razem się wysypuje.

Podzielłem go na dwie części po 1 godzinie - Pierwsza wyeksportował dobrze, natomiast przy drugiej miałem ciągle nieznany błąd.

Wyeksportowałem sam materiał bez animacji - zapisał się.

Eksportowałem animacje - nieznany błąd - na tyle szczęśliwie, ze pojawił się w ostatnich sekundach i dało radę użyc tego materiału.

Na razie jest to pogladowy materiał i po weekendzie bedę musiał wypuścić już w normalnej jakości i się obawiam kolejnych problemów.

Co może być nie tak?
Szukałem informacji i w zasadzie może być wszystko

Media cache usuniety, miejsce na partycji gdzie zapsiuje materiał 1,5 tb
Trochę mało na dysku c po 35 gb ale mam ssd 120 gb. Jednak tutaj nic nie zapisuje z projektu.

Próbowałem jako administrator - tak samo.


Projekt składa się z 5 kamer plus animacje w movach i mpg. Animacji jest około 130 na materiale. Prawie wszystkie na przenikach.

Nie wiem jak to rozsądnie ugryźć.

Czy nie ma możliwości poprawnego wypuszczenia wszystkiego w jednym pliku?

Nigdy wcześniej nie miałem takiego błędu jak i takiego projektu.


czwartek, 26 czerwca 2014, 17:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1209
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Błąd premiere
przychodzi mi na myśl kilka rozwiazań:
- prerender całego timeline (plik można wyjąć z folderu previews)
- konwersja animacji i relinkowanie starych na nowe
- eksport przez debug modeframeserver i np. Virtualduba


czwartek, 26 czerwca 2014, 19:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błąd premiere
może ktorys z plikow animacji jest uszkodzony ? zly nagłówek, suma kontrolna itp.


czwartek, 26 czerwca 2014, 20:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Błąd premiere
Pliki powinny być wszystkie w porządku - te nowe które dodawałem - to są inne elementy tych starych (z tego samego źródła pochodzą)
Prerender robiłem

Tym plikiem ponownie zajmować się będę dopiero po weekendzie. Będę kombinował

Być może ja coś namotałem. Zainstalował mi się toolbar i żeby go usunąć ściągnąłem spyhuntera. Nie wiem czy z nim to łączyć. Usunął dużo plików.

Myślicie, że może to być powiązane ze sobą?

Teraz chciałem zapisać kolejny projekt w encore jako dvd i w encore co 5 sekund mam jakby odświeżanie - program robi coś w tle i co chwilę mam dźwięk systemowy od kliknięcia "pęęęk" (jakby naciskał poza obszar wyświetlanego komunikatu)
Dodam,że pojawia się on dopiero w momencie dodania osi czasu z premiera....

Nigdy nie miałem tak wcześniej. O co tutaj chodzi

Ostatnio jakieś fatum nade mną ciąży


wtorek, 1 lipca 2014, 18:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1359
Post Re: Błąd premiere
Hmmm trudno powiedziec, ja w takich sytuacjach (rzadkich na szczescie) przywracam system z obrazu, po prostu szkoda czasu na szukanie usterki. Jesli chodzi o smieci mam sprawdzonego adwcleaner, dzialam nim na kompie z premierka i nigdy nie bylo problemu, swoja droga skad sie biora te smieci? ostatnio zalapalem cos co mi przyblokowalo wyswietlanie fimow na youtube, na dziwnych stronach nie bywam, nie instaluje niczego bezmyslnie, a jednak...


wtorek, 1 lipca 2014, 21:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Błąd premiere
Na razie sobie poradizłem jakoś i eksport zrobiłem w premierce a później menu stworzyłem w encore.
Nie działa mi dynamic link tzn. działa ale ciągle wygląda to tak jakby jakaś usługa okno działało w tle i mi przełącza encore jako nieaktywne okno.

Co do tych dziwnych rzeczy instalujących się z internetu, to szukając sposobu usunięcia tych toolbarów łyknąłem trochę informacji i to nie jest nawet tak, ze musisz coś instalować, wystarczy wejść na stronę.

Mówisz pewnie o wirusie który udaje jave? I prsi o jej pobranie a to zupełnie inna strona.

Trochę teraz żałuje, że nie kupiłem maca. Dużo problemów by odeszło.

Co najlepiej zrobić z komputerem - odłączyć całkowicie od sieci jako jednostka robocza. Dosyć ostateczne rozwiązanie ale skuteczne


środa, 2 lipca 2014, 14:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błąd premiere
wystarczy kaspersky internet security - nie koliduje z adobem a toolbary na ogol to sam użytkownik (na własne zyczenie) instaluje z jakimiś małymi toolami, nie ma znaczenia windows , ioes czy inny system, nic się samo nie dzieje


środa, 2 lipca 2014, 15:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Błąd premiere
Jak coś instaluje zawsze bardzo uważnie patrzę na co klikam, bo teraz te gratisowe dodatki, to sa prawie przy każdej instalacji.

Plus maca jest taki, że jest na niego bardzo mało wirusów i innych dziwnych rzeczy. W porównaniu z windowsem to jakieś 10000 razy mniej :D

Pokończę projekty które rozpocząłem i przeinstaluje cały pakiet.


czwartek, 3 lipca 2014, 11:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błąd premiere
jak poinstalowales toolbary to chyba twoja opowieść się kupy nie trzyma


czwartek, 3 lipca 2014, 11:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Błąd premiere
Jak komputer ma być do pracy to nie do zabawy. Jak na instalujesz wodotrysków to wcześniej czy później komputer stanie się koszem na śmieci a programy mogą odmówić posłuszeństwa lub pracować w cały świat.
No i jeszcze jak w trakcie pracy nad jakimś projektem odinstalowujesz jakieś elementy systemu, jakieś kodeki lub inne programy-programiki to twój system edycyjny może zacząć źle działać. Takie rzeczy najlepiej robić gdy wszystkie projekty pokończone lub skorzystać z programów do wykonywania kopi systemu ( Ghost, True image) i przed każdą zmianą w systemie dokonać jej całej kopi bezpieczeństwa. Nawet aktualizacje oprogramowania edycyjnego warto robić gdy wszystkie projekty nad którymi pracowałeś pokończone. To pozwoli uniknąć podobnych przygód w przyszłości. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 3 lipca 2014, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Błąd premiere
Degenerado napisał(a):
jak poinstalowales toolbary to chyba twoja opowieść się kupy nie trzyma


Nic nie instalowałem, nie mam na tym komputerze nic poza programem do edycji, klientem poczty, muzyką i kilkoma programami, które służą do pracy.

Duperele trzymam na laptopie.
Fakt mój błąd z tym programem do czyszczenia.
Lekcja na przyszłość


poniedziałek, 7 lipca 2014, 21:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL