Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 10:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 38
Post Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu
Witam, czego to może być wina? Kiedyś ten sam vegas na tym samym procesorze montował film w tym samym formacie z kamery do tego samego formatu avchd 1.5 godzinny film w około 2 godziny. Teraz, nawet widać to bardzo po klatkach, że robi to dłużej. Film trwa 2.5 godziny, a montowanie skończyło po 7 godzinach. Wcześniej non stop procesor pracował na 100%, teraz, po przeinstalowaniu systemu waha się między 65-70% i nie ma 100 procent, chyba że przy uruchamianiu renderowania. Wina jakichś kodeków, czy czego? Dodam, że zawsze używałem kodeków k lite i nie było problemów. Z resztą spróbowałem je teraz odinstalować i przeinstalować vegasa i nic to nie dało. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam!


piątek, 5 grudnia 2014, 16:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu
Sprawdz czy masz wlaczona akceleracje gpu, jesli tak to ja wylacz i napisz co sie dzieje.
sprawdz bios czy nie zresetowaly sie ustawienia amd power now czy intel step czy jakos tak, te odpowiedzialne za zmiane czestotliwosci procesora z poziomu systemu ze wzgledu na obciazenie rdzeni cpu.


piątek, 5 grudnia 2014, 21:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 38
Post Re: Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu
Wyłączyłem akceleracje gpu i jest to samo niestety. Na płycie ustawienia bez zmian. Spróbowałem również ustawić priorytet na czas rzeczywisty, ale również to nic nie dało. Wykorzystanie procesora nadal w granicach 70 proc.


piątek, 5 grudnia 2014, 22:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 38
Post Re: Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu
Z ciekawości wyłączyłem też opcje w biosie takie jak enhanced halt, oraz cpu eist, jednak również to nic nie dało.


piątek, 5 grudnia 2014, 22:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 38
Post Re: Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu
Sory że tak dopowiadam, ale teraz wyczytałem, że wymagany jest framework 3.5. Ja mam go w wersji najnowszej, 4.5, gdy próbuję wgrać 3.5, niestety kończy się na pasku instalacji. Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie. Albo kwestia tego, że sesja pochodzi sprzed formatu. Zmieniłem dysk, bo stary padł całkiem, wgrałem system i vegasa na nowo i renderowałem ze starej sesji. No nic. Może jak zrobię nowy film będzie inaczej.


sobota, 6 grudnia 2014, 09:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu
Polecam redist installer, po swierzym windowsie instaluje wszystkie potrzebnce c redisty w aktualnych wersjach.


sobota, 6 grudnia 2014, 10:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 38
Post Re: Sony vegas, powolny rendering po przeinstalowaniu systemu
Nic to nie dało, ale dzięki, na przyszłość się przyda ;) Zobaczymy, zrobię na nowo film, inny, może sprawniej to pójdzie.


sobota, 6 grudnia 2014, 11:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL