Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 19:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Studio 8 nie "lubi" P IV ??? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 8 października 2003, 07:49
Posty: 7
Post Studio 8 nie "lubi" P IV ???
Próbowałem zmonować filmik za pomocą programu Pinnacle Studio 8 (zacząłem od tego gdyż ten program dostałem wraz z kartą) . Przygotowałem wszystkie sceny i chciałem wyeksportować to do mpeg-a aby potem przerobic na DVD - w opcjach ustawiłem jakość DVD. Szacunkowy rozmiar pliku wynikowego (Materiał ok. 50 min) program ustalił na prawie 4GB. Wykonałem rendering i nastąpiło moje wielkie rozczarowanie. Powstał plik o pojemności ok. 700MB z tragiczną jakością. Próbowałem później różnych ustawień - ciągle ten sam efekt. Całość wykonywałem na komputerze P IV 2.4GHz, 1GB Ram. Powtórzyłem próbę na komputerze z procesorem PIII 1,4 512 Ram i tutaj wyszedł bardzo ładny jakościowo plik o rozmiarze zbliżonym do tego jaki oszacował program. Wykonałem jeszcze jedną próbę na innym komputerze z procesorem P IV 1.8 GHz i tutaj znowu - tragiczna jakość. Problem wystąpił na wersji oprogramowania 8.4.16 jak i po wgraniu najnowszej poprawki (8.10.4).
W związku z tym moje pytanie: Czy ktoś miał podobne problemy na Pentium IV ? A może program nie jest przystosowany do pracy na nowych komputerach ?


poniedziałek, 13 października 2003, 13:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 października 2003, 15:46
Posty: 4
Lokalizacja: Elbląg
Post 
Po 1 to nie ma sensu wkladac 1 GB ramu bo pomimo ze windows go widzi to i tak wykorzystuje tylko do 512 .. taki feler windozy

byc moze przypadek sprawil ze na jednym i na drugim kompie z P IV jest zainstalowany ten sam trefny kodek mpeg .. sprobuj innych kodekow

_________________
...:::[E][X][C][ | ][T][E][R]:::...


środa, 15 października 2003, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Studio 8 nie "lubi" P IV ???
Mam podobny Problem na p4 moze materail przy renderingu na DVD
zacina mi sie mniej wiecej w polowiei stoi nic nierobi tak sammo chachowalo mi sie pinnacle expre.. zacinka na 50 % ?? moze ktos to wie co sie z tym dzieje moze jakas podpowiedz ?? dzieki


wtorek, 21 października 2003, 13:10
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:21
Posty: 48
Post 
Całkiem niedawno spotkałem się z takim problemem, okazało sie, że winę za całą sytuację ponosi pamięć RAM. Po zmianie kostek pamięci na inne wszystko wróciło do normy.
Proponowałbym też abyś obniżył ilość pamięci w komputerze i ponownie wyrenderował materiał.

Pozdrawiam


wtorek, 21 października 2003, 13:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 8 października 2003, 07:49
Posty: 7
Post 
Porobiłem jeszcze dodatkowe testy. Wielkość pamięci jak sugerował Bronto nie miała wpływu w moim przypadku. Tak się akurat złożyło że na obu wcześniej testowanych przeze mnie komputerach była ta sama płyta gówna (MSI) - może to było problemem. Przetestowałem Studio 8 jeszcze na dwóch innych kompkach z P IV (jeden laptop i jeden stacjonarny) i na tych dwóch wszystko działało OK. Program renderował obraz tak jak trzeba. Co prawda porównująć P IV 2,4GHz w komputerze stacjonarnym z takim samym procesorem w laptopie widać znaczącą przewagę na korzyść tego w komputerze stacjonarnym (w przypadku renderowania).


poniedziałek, 27 października 2003, 21:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 8 października 2003, 07:49
Posty: 7
Post 
Rozgryzłem całkowicie problem - winny był kodek Mpeg4 instalowany razem z NanDub-em 2.01 - po zainstalowaniu tego kodeka Studio 8 błędnie rekompresuje obraz.


sobota, 3 stycznia 2004, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam ten sam wlasnie problem.projekt przygotowalem z przejsciami muzyka.gdy go puszczam w pinnacle idzie bezblednie natomiast przy kompresowaniu dupa staje...

skad wziasc dobre kodeki ??

prosze o pomoc

pozdrawiam

ile@interia.pl


środa, 11 lutego 2004, 22:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL