Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 17:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Co wyłączyłem w UMSP7? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 lipca 2003, 11:17
Posty: 44
Post Co wyłączyłem w UMSP7?
Witam!

Zaczynam zabawę z tym programem i na początek mam dwa pytania

Co muszę przestawić żeby materiał na timeline przesunął się w lewo po wycięciu kawałka, w tej chwili pozostaje puste miejsce?

I jescze jedno, odtwarzając materiał na linii czasu znacznik chowa się z prawej strony monitora, czy jest możliwe ażeby automatycznie po przejściu do końca miejsca widzialnego pojawiał się z lewej strony

Dzięki

Bogdanmar


wtorek, 14 października 2003, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Kliknij w oknie Timeline 7 lub 8 przycisk z prawej strony, czyli Single Track Ripple do przesuwania 1 ścieżki video lub Multiple Track Ripple do przesuwania klipów video na wszystkich ścieżkach timeline.

Co do ustawiania znacznika czasu na środku lub z lewej strony okna timeline to nie wiem :(

Pozdrawiam.


wtorek, 14 października 2003, 16:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 lipca 2003, 11:17
Posty: 44
Post 
Dzięki Rafał za szybką i skuteczną odpowiedź, a co do drugiego pytania to mnie niezrozumiałeś ale to dlatego że mój opis jest mało precyzyjny. Pozwolę sobie zapytać jeszcze raz.

Masz materiał na timeline, włączasz play w oknie preview i czekasz. Wskaźnik postępu przesuwa się w prawo po linii czasu i jest widoczny do momentu zniknięcia z prawej strony ekranu. Żeby go zobaczyć trzeba przesunąć dolny pasek w prawo. Mnie interesuje czy nie istnieje taka opcja ażeby wskaźnik postępu po przejściu ekranu pojawiał się automatycznie z lewej strony ekranu i przesuwał się dalej.

Sory za mało czytelny język

Dzięki i pozdrawiam
Bogdanmar


wtorek, 14 października 2003, 17:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Zrozumiałem cię dobrze i odpowiedziałem, że nie wiem czy da się tak skonfigurować UMSP7.


wtorek, 14 października 2003, 19:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 lipca 2003, 11:17
Posty: 44
Post 
Dzięki za odpowiedź


wtorek, 14 października 2003, 19:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL