Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 01:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Edius 6,08 nie działa pod win 10 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post Edius 6,08 nie działa pod win 10
Mam na kompie zainstalowane 2 ediusy 7.5 i 6.08 ten ostatni tylko po to aby synchronizować pliki audio programem Plural Eyes, musiałem tak zrobić no bo przecież firma w wyższych wersjach ediusa zrezygnowała z tej wtyczki, tak jak i z wielu innych. Po uaktualnieniu win 7 do win 10 wyskoczył komunikat przy uruchamianiu edka 6.08 że nie będzie działać. Więc byłem zmuszony wrócić do win 7 . Czy ktoś może wie jak dało by się zrobić i czy w ogóle jest to możliwe żeby edek 6.08 działał pod win 10.

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


czwartek, 13 sierpnia 2015, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
Cytuj:
Po uaktualnieniu win 7 do win 10 wyskoczył komunikat przy uruchamianiu edka 6.08 że nie będzie działać.

Ta informacja wyskakuje przed aktualizacją. Po aktualizacji w W10 idzie zainstalować Ediusa. Mi 5-ka działa.
Obrazek
Co prawda nie pracuję na tym kompie bo syna ale musiałem sprawdzić.


czwartek, 13 sierpnia 2015, 18:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
Ok. ale jaka aktualizacją, co trzeba zaktualizować, win 7 już jest zaktualizowany do win 10 i po włączeniu wywala komunikat edka 6.08 edek 7,5 włącza się normalnie, więc rozumuję z tego że edka 6.08 trzeba jakoś zaktualizować, ale jak ? Podpowiedz coś więcej.

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


czwartek, 13 sierpnia 2015, 18:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
Normalnie zainstalowałem 5-kę pod W10. Stawiałem system na czysto a nie poprzez aktualizację z poziomu W7. Może zainstaluj jeszcze raz.


czwartek, 13 sierpnia 2015, 19:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
może na czysto by i coś dało ale teraz tego nie mam jak sprawdzić, za dużo wesel do składania żeby bawić się w instalacje, minie takie coś kosztuje cały dzień instalacji, konfiguracji itp. Na razie wróciłem do win 7, bo miałem obraz systemu. Od podstaw to będę mógł sie pobawić dopiero może w grudniu. Jedyne co ci powiem to jak już miałem tą 10tkę to próbowałem od nowa zainstalować 6.08 i też nie chciał się instalować. Zobacz do czego to firma Edius doprowadziła, człowiek ma wszystko legal, za plureal eyes zapłaciłem 1200 zł. i nie mogę korzystać bo w edku 7,5 a i nawet w najnowszym edku 8 też to nie działa, tylko od wersji 6.08 w dół, to jest kurestwo ze strony Ediusa. W każdym razie dziękuję że odpisałeś. Pozdrawiam

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


czwartek, 13 sierpnia 2015, 19:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
Na komputerze gdzie montuje mam W7 i nie mam zamiaru aktualizować do 10-ki. Posiadam jeszcze Vegasa ale po ostatnich problemach z weryfikacją komputera nawet nie zamierzam sprawdzać jak działa na 10. Szkoda nerwów. Tak jak wspomniałem u syna działa ale czy na moim by działał to nie wiem i nie chcę wiedzieć :)


czwartek, 13 sierpnia 2015, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
im więcej oryginalow tym więcej probemow, padnie ci plyta glowna i zaczyna się chocholi taniec w odzyskiwanie licencji i aktywacji a piratom wszystko działa a jak nie działa to sciagaja inna wersje, która działa

tak nas traktują producenci, zaplac i spierd....


czwartek, 13 sierpnia 2015, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
Wersje Ediusa różnią się zabezpieczeniami. 6.x nie będzie działać pod Windowsem 8, 8.1 i 10. Musisz kupić update do 6.5. Ta wersja ma już inne zabezpieczenia i działa PluraYes na Windowsie 8, 8.1 i 10, bo sprawdzałem. Na Win10 z Ediusem trafiłem na problemy z Quick Sync Video. Poszperałem w sieci i problem jest poruszony na oficjalnym forum GV. Oczywiście GV nabrał wody w usta. QSV wspomaga podczas pracy i exportu. Różne sterowniki Intela działają różnie. Intel zmieniał SDK, co umkło panom z GV. Optymalnym rozwiązaniem na dziś jest używanie starych intelowskich sterowników, na których działa dobrze edycja, a export już nie specjalnie. Sprawę załatwia płatna niestety wtyczka MPGEnc Movie Plug-in AVC for EDIUS Pro 7(nie ma kraka ;P), na której QSV działa dobrze przy eksporcie.
Nieco zawiłe, no ale tak to panowie z GV postanowili załatwić. Ogłosili już że wspierać w Windows 10 będą wyłącznie Ediusa8.
Wnioski należy wyciągnąć samemu... W ramach walki z piractwem i doskonałym supportem oczywiście należy kupić Ediusa8 :))))

_________________
Obrazek


czwartek, 13 sierpnia 2015, 22:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
Degenerado napisał(a):
im więcej oryginalow tym więcej probemow, padnie ci plyta glowna i zaczyna się chocholi taniec w odzyskiwanie licencji i aktywacji a piratom wszystko działa a jak nie działa to sciagaja inna wersje, która działa

tak nas traktują producenci, zaplac i spierd....

Święta prawda. Po małej walce z Sony by przywrócili mi możliwość korzystania z Vegasa zastanawiam się czy nie zabezpieczyć się w alternatywną wersję. Człowiek zmienił kartę graficzną a tu mam komunikat, że jakiś numer ID (czy cuś) komputera jest inny. We dupę z nimi.


czwartek, 13 sierpnia 2015, 22:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 17:09
Posty: 75
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
lex331 napisał(a):
Mam na kompie zainstalowane 2 ediusy 7.5 i 6.08 ten ostatni tylko po to aby synchronizować pliki audio programem Plural Eyes, musiałem tak zrobić no bo przecież firma w wyższych wersjach ediusa zrezygnowała z tej wtyczki, tak jak i z wielu innych. Po uaktualnieniu win 7 do win 10 wyskoczył komunikat przy uruchamianiu edka 6.08 że nie będzie działać. Więc byłem zmuszony wrócić do win 7 . Czy ktoś może wie jak dało by się zrobić i czy w ogóle jest to możliwe żeby edek 6.08 działał pod win 10.


Czyli Edius 6 i 7 mogą być zainstalowane równocześnie?
A jak w praktyce wygląda aktywacja i dezaktywacja. W Edku 6 jest klucz na penie a w 7 i 8?
Można sobie łatwo odinstalować z jednego i zainastalować na innym komputerze?


sobota, 15 sierpnia 2015, 01:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
6.5 nie 6 i 7x(przynajmniej w Win 8 i 10).

_________________
Obrazek


sobota, 15 sierpnia 2015, 02:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post Re: Edius 6,08 nie działa pod win 10
Najpierw trzeba zainstalować wersje wyższą np. 7.5 a później niższą, klucz od wersji 6.08 siedzi w kompie, musiałem tak zrobić bo przecież debile od wersji 6.5 usunęli możliwość zainstalowania plugina do synchro audio, a bez tego nie wyobrażam sobie pracy.

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


sobota, 15 sierpnia 2015, 10:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL