Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 03:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Pinacle studio 7 się zawiesza 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post Pinacle studio 7 się zawiesza
Witam

Mam problem z Pinacle studio 7. Mianowicie podczas zgrywania filmu na komputer program przerywa przechwytywnie średnio po 1,5 minuty gdy plik ma około 250MB :?:. Oczywiście wszystkie ograniczenia co do czasu i rozmiaru pliku mam ustawione na max w odpowiednich zakładkach (75min i 18GB). Jak już mam ściągne te 1,5 minuty to przejście do zakładki EDIT powoduje zawieszenie programu i w konsekwecji zamknięcie. Ponowne uruchomienie programu kończy się zawieszeniem i znów zamknięciem. Po restarcie komputera program da się uruchomić ale nie da się ściągnąć więcej niż te 300MB.

Teraz może o komputerze:
Pracuję na winXP professional, osobne partycje dla systemu i ściąganego filmu. Dysk do filmu jest całkowicie czysty. Zgodnie z radami z tego forum odinstalowałem wszysko co się da (mam jedynie pakiet office, winzip, adobe acrobat i PS 7, codec DV mainconcept).
Konfiguracja komputera jest następująca:
Procesor AMD Athlon XP 1700+
karta grafiki NVIDIA GeForce4 MX 440
płyta główna KT3 Ultra2-R (MS-6380E)
dysk Promise 1+0 Stripe/RAID0 SCSI (18GB na przechwytywanie)
RAM 256MB (nim dla programu 64 zalecane 128 i więcej).

dzięki za pomoc

pozdrawiam
Michał


poniedziałek, 20 października 2003, 11:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
kurka szkoda, że nikt mi nie może pomóc
po sprawdzeniu dysku scandiskiem i defragmentacji program się nie wiesza ale nadal przechwytywanie się zatrzymuje teraz śrenio po 15 sekundach.
Tragedia, chyba będę musiał składować filmy na kasetach.

dzięki


środa, 22 października 2003, 09:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:21
Posty: 48
Post 
Pobierz nakładkę dla Studia 7 w wersji 7.15, poprawka dostępna jest tutaj: ftp://62.93.65.82/pub/sterowniki/studio ... 715_1c.exe

Jeżeli to nie pomoże, odinstaluj oprogramowanie, następnie pobierz i odpal RegDelete - dostępne tutaj: ftp://62.93.65.82/pub/tools/regdelete_60.exe
zainstaluj ponownie Studio 7 i nakładkę v.7.15

Pozdrawiam


środa, 22 października 2003, 09:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
niestety i te zabiegi nie pomogły

pozdr


wtorek, 28 października 2003, 17:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
michas napisał(a):
niestety i te zabiegi nie pomogły

pozdr


... jeżeli nie chcesz rozstać się z Pinnacle to proponuję wersję 8.X ... :P


środa, 29 października 2003, 09:36
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 września 2003, 15:48
Posty: 46
Post 
Witam!
Nie wiem czy Ci to pomoże ale tu: ftp://62.93.65.82/pub/tools/PPE111.exe znajdziesz programik pinnacla, który poprawia komunikacje dysku i płyty głównej. Dopasuj też właściwy driver do FiWi. Na temat driverów znajdziesz info w manualu do S7/S8. Chyba jest do porania gdzieś tu: ftp://62.93.65.82/pub a na pewno w dziale support http://www.pinnaclesys.com
Powodzenia
Pozdrawiam,
Bolek


środa, 29 października 2003, 11:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Przepraszam bardzo ze wlaze na wasze forum, ale mam problem z programem Video Studio7. Nie mam do niego zadniej istrukcji, a chcialbym cos na nim porobic. czy ktos mógłby mi pomóc w związku z tym programem? Chodzi mi głównie o wskazówki co do montażu filmów na tym programie.
Z góry dziekuje i pozdrawiam.


sobota, 31 lipca 2004, 21:15
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2004, 16:01
Posty: 41
Post 
Problem może tkwić w płycie głównej. Najpierw przełóż kartę do innego slotu PCI Jeżeli to nie pomoże to prawdopodobnie czeka cię wymiana płyty.Jeżeli masz płytę 133 mhz to ta karta nie będzie chodziła poprawnie. Producent zaleca płytę powyżej 500 mhz. Na stronie KSK.Dystrybucja możesz pobrać instrukcję pdf do studia 8 to prawie to samo co studio 7 .
Ma też wydrukowaną instrukcję i jej nie potrzebuję mogę podarować Kiedyś miałem studio 8 i problemy.Zaczęło to wszystko chodzić jak wymieniłem płytę na 533mhz.


niedziela, 1 sierpnia 2004, 18:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post A JA WIEM CO JEST BO JETEM ZAAWANSOWANYM UZYTKOWNIKIEM
WITAM I PRZEPRASZAM ZE NIWELUJE WSZYSTKIE POPRZEDNIE ODPOWIEDZI
Problem pana MICHASIA poLEGA NA TYM ZE PINACLE 7CZY 8 WIDZI DYSK JAKO O 30 % MNIEJSY

SAM MAM WD 80 GB a zgrywa tylko w porcjach 17 minutowych

MOJA RADA musi pan wydzielic wiecej mniejsca (40 GB i go uzywac do zgrywania filmu a nastepnie po obrobieniu filmu dac go na plyte i zgrac nastepna kasete aha i jeszce jak naprzyklad zgrywa w porcjach 17 min to zgrywanie mozna powtuzyc kilkalrotnie i miec np: 3x17 min na raz !!!

PANIE MICHALE(lub inny uzytkowniku pinacle 7, 8 lub 9 MAM PILNA PROZBE MAM PROBLEM Z PLIKIEM W PINACLU CZY MOZE PAN U SIEBIE NA KOMPIE ODNALESC PLIK REGISTER... I MI GO PRZESLAC NA MAILA darmoros@wp.pl ... DZIEKUJE TO POZWOLI MI ZACHOWAC WSPOMNIENIA CALEJ RODZINY


czwartek, 5 sierpnia 2004, 20:43
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 10:05
Posty: 1
Post 
Witam wszystkich.

Jestem świeżutkim użytkownikiem Pinnacla, jednak mój problem nie wynika chyba z braku doświadczenia. Udało mi się zmontować pierwszy filmik do prezentacji klubu sportowego. Cześci składowe zostały przechwycone z kasety VHS. Właściwie wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że w okolicach 20-21 klatki (wstawianego filmiku) program przestaje eksportować film. Nie zawiesza się, w każdej chwili mogę anulować eksport filmu. Ustawienia AVI czy MPEG nie mają znaczenia...

Czy jest na to jakaś rada?

PS. Krótsze filmy z tych samych plików składowych exportuje bez problemu.

Pozdrawiam,

Jacek


czwartek, 26 sierpnia 2004, 10:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL