Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 02:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Proshow Gold - przeniesienie projektu na inny komputer 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 10:37
Posty: 12
Lokalizacja: Kraków
Post Proshow Gold - przeniesienie projektu na inny komputer
Cześć
Sytuacja zmusiła mnie do tego, aby przenieść projekt zrobiony w Proshow Gold na inny komputer. Skopiowałem plik psh, ppr i wszystkie pliki źródłowe - zdjęcia oraz muzykę. Po uruchomieniu projektu w nowym miejscu program poprosił mnie o wskazanie poprawnych lokalizacji plików źródłowych. Poszło bez problemu. Wszystko byłoby ok, gdyby nie jeden szczegół który niszczy całą pracę - pliki z podkładem dźwiękowym po przeniesieniu straciły wszelkie ustawienia wyciszania, długości, są jakby w stanie surowym, przed obróbką. Niestety jest ich sporo i ponowne edytowanie jest bardzo kłopotliwe.
Być może Proshow ma dane dotyczące podkładu w jakimś innym pliku, którego nie zabrałem z pierwotnej lokalizacji. Bardzo z góry dziękuję za wskazówki i rady, pzdr.


wtorek, 26 lipca 2016, 07:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Proshow Gold - przeniesienie projektu na inny komputer
a z tego poprzedniego komputera nie możesz wyeksportować samej sciezki dzwiekowej ewentualnie całego filmu i zaimportować do nowego audio żeby mieć przeliczony dźwięk w jednym wavie ?

tak na szybko bo sam nie używam programu


wtorek, 26 lipca 2016, 07:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 10:37
Posty: 12
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Proshow Gold - przeniesienie projektu na inny komputer
Niestety opcje renderowania w tym programie nie dają możliwości renderu samego dźwięku.


wtorek, 26 lipca 2016, 07:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Proshow Gold - przeniesienie projektu na inny komputer
to wyeksportuj film i dowolnym enkoderem zgraj z niego tylko dźwięk, będziesz miał cala gotowa sciezke do projektu na drugi komp, na pewno zadziała dopóki ktoś tam nie napisze czy da się te parametry powielić


wtorek, 26 lipca 2016, 07:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 10:37
Posty: 12
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Proshow Gold - przeniesienie projektu na inny komputer
Bardzo dobrze radzisz, tylko przeniesienie na drugi komp projektu jest spowodowane słabą konfiguracją tego pierwszego własnie do renderowania ;).
Ale trudno, trzeba odpokutować i poświęcić trochę czasu (ok.14h) na render i po kłopocie.
Bardzo dziękuję Ci za radę, idę działać, pzdr.


wtorek, 26 lipca 2016, 08:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Proshow Gold - przeniesienie projektu na inny komputer
a ile projekt się renderuje a ile trwa jego odtworzenie w czaie rzeczywistym z projektu ? pod warunkiem, że możesz usawić tak proshowa, że odtworzy całość bez przycięć , zwłaszcza dźwięk, jakość podglądu video nie ma znaczenia


wtorek, 26 lipca 2016, 08:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL