Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 10:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z wydajnoscia na After Effects 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 listopada 2016, 21:56
Posty: 4
Post Problem z wydajnoscia na After Effects
Jak w temacie. Konfiguracja sprzetowa ponizej.

OS: Windows 7 Home Premium 64-bit
CPU: Intel Core i7-6800K CPU @ 3.40GHz 6R/12W
VGA: NVIDIA GeForce GT 740 4GB DDR3
Mobo: MSI X99A SLI PLUS(MS-7885)
RAM: 2 x 8GB DIMM DDR4-3000Mhz Vengeance LPX
SSD: 250GB - OS , 2 x 500GB - na jednzm cache na drugim pliki,
wszystkie - Samsung 850 EVO
HDD: 2 x 2GB Hitachi

Mam problem z wydajnoscia After Effects, srednio co 4 min tnie sie na jakis okres czasu po czym wraca do normalnosci. Wszystkie inne aplikacje dzialaja podczas tej zwiechy prawidlowo. Probowalem odpalic AF bez obciazenia go dodatkowymi aplikacjami ale dzieje sie to samo.
Dodam jeszcze, ze komputer jest swiezo po reinstalacji systemu

Pozdrawiam
Kobe


sobota, 5 listopada 2016, 22:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
sprawdź sterowniki do kontrolera sata i firmware do evo, niestety masz konfig bardzo źle dobrany, windows nie ten, grafika bez sensu i evo na dokładkę, wszystko to co trzeba omijać szerokim łukiem


sobota, 5 listopada 2016, 22:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 listopada 2016, 21:56
Posty: 4
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
Z grafika to sie zgadza, zakupilem jakis rok temu chcac ratowac stary sprzet i szkoda bylo mi jej teraz "wywalac".
Firmware od Evo najnowszy, pozostale rowniez up to date.


sobota, 5 listopada 2016, 22:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
a kontroler płyty w tryb ahci na sterowniku właściwym a nie windowsowym ?


sobota, 5 listopada 2016, 23:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 listopada 2016, 21:56
Posty: 4
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
Jeli pytasz czy w BIOSie jest na AHCI, to jest. Jesli o cos innego to nie wiem o czym mowisz :)

Edit: Zauwazylem ze zuzycie RAM wzrasta proporcjonlanie do uplywu czasu. Wlaczylem AE, otworzylem nowy projekt i generalnie nic nie robilem, tylko obserwowalem uzycie RAMU. Do tej pory rosnie, pomimo tego, ze nie pracuje w AF ani na innym programie, nie liczac otwartej przegladarki.


Ostatnio edytowano niedziela, 6 listopada 2016, 11:59 przez Kobe, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 6 listopada 2016, 11:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4563
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
https://pl.msi.com/Motherboard/support/X99A-SLI-PLUS.html#down-driver&Win7%2064
Wybierz na tej stronie system operacyjny i zobacz sterownik pierwszy z góry, o ile nazwa płyty jest prawidłowa. Pewnie nie najnowszy. Można też sobie wejśc na stronę Intela, pobrać Intel(R) Driver Update Utility i powinno pokazać najbardziej aktualne.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 6 listopada 2016, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
Ale jak jest taki wyciek ramu to system jest zle postawiony, teoretycznie moze byc uszkodzona plyta ale obstawiam przy tym windowsie jakis brak redista lub cos podobmego.


niedziela, 6 listopada 2016, 14:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 listopada 2016, 21:56
Posty: 4
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
No dobrze, problem wydaje się chyba być rozwiązany (tutaj ukłon w stronę Degenerado) Zrobiłem upgrade do Win10 i zużycie ramu przy bezczynnośći AE nie ulega zmianie.

Teraz pytanie na przyszłość. Co można by w moim zestawie zmienić aby podnieść wydajność aplikacji do obróbki video ? Głównie chodzi mi o produkty Adobe. Docelowo mam zamiar wrzucić min. dodatkowe 16GB RAMu.


niedziela, 6 listopada 2016, 15:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z wydajnoscia na After Effects
Wydaje mi się, że microsyf celwo zaczyna dziurawić windows 7, żeby więcej ludzi się przesiadało na 10-tkę. Taki wyciek ramu już w którymś z kolei komputerze na czysto zainstalowanej siódemce ludzie zgłaszają.

Co do komputera: do aftera max ramu, jeśli evo nie kłopotów to nie ma co kombinować, grafika przyspiesza tylko podgląd realtimowy ale Adobe zmienia engine więc generalnie dobry gtx czyli 980/980ti/1070/1080 albo quadro na keplerze lub Titan


niedziela, 6 listopada 2016, 19:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL