Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 10:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 UMS7 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 września 2003, 15:48
Posty: 46
Post UMS7
Witam!
Działam na Pinnacle Studio8 ale zacząłem testować UMS7, niestety nie mam instrukcj Może któryś z Was posiada lub wie skąd można zassać. A tak przy okazji mam pytanko:
Kiedy w S8 mam gotowy projekt i renderuję go do avi to pokazuje mi się lista dostępnych kodeków. Czy w UMS7 mogę wybrać codek na przykład gdy chcę uzyskać mpeg2 (dvd). I czy wogóle mogę podejrzeć jakie mam kodeki. Zainstalowałem CinemaCraft ale nie wiem gdzie go szukać :roll: . Czy do kompresji mpeg z UMS7 muszę najpierw przeliczyć projekt do DV a potem użyć np TMPGenc?
Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Bolek


piątek, 24 października 2003, 10:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 września 2003, 15:48
Posty: 46
Post 
Panowie i Panie!!!
Czy nikt nie używa UMS7 8O ... a może jest tak słaby, że nie warto zawracać sobie nim głowy :wink:

Pozdrawiam!


poniedziałek, 27 października 2003, 13:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
UMSP7 nie jest programem dla początkujących, instrukcji po polsku do wersji 7 nie ma, jest do wersji 5 do ściągnięcia tu: http://www.rgb.com.pl/download/ulead50doc.rar

Co do formatu zapisu pliku wynikowego, to możesz wybrać dowolny przed rozpoczęciem kompresji.


poniedziałek, 27 października 2003, 13:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 września 2003, 15:48
Posty: 46
Post 
Cześć Rafal!
Dzięki za link - wykorzystam!
Profesjonalistą nie jestem, to fakt, ale początki mam chyba za sobą. O postprodukcji (może to za wielkie słowo...) wiem tyle ile przeczytałem i sam sprawdziłem. Działam na S8 i w zasadzie spełnia on moje wymagania, jednak ma pewne ograniczenia więc szukam innych rozwiązań. Stąd moje pytanie o UMS7. W S8 nie mogę renderować projektu do MPEG2 dowolnym kodekiem (albo nie wiem jak to zrobić) a UMS7 chyba daje tę możliwość. W S8 menu tworzy się na poziomie timeline i potem przelicza projekt i wypala na płycie na raz, a ja wlałbym robić to po kolei. Jeżeli masz jakieś sugestie lub porady to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam,
Bolek


wtorek, 28 października 2003, 12:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL