Teraz jest wtorek, 17 września 2019, 21:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Problem z uruchomieniem Resolve 16 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 września 2019, 15:16
Posty: 9
Post Problem z uruchomieniem Resolve 16
Witam. Jestem zielony w tym temacie więc proszę o wyrozumiałość.
Zainstalowałem Resolve 16 ale nie mogę go uruchomić . Ma Della XPS L702x zainstalowany od nowa Windows 7 na nowym dysku SSD 10GB RAM procesor i7
wyskakuje mi taki błąd jak w załączniku. CZy to dlatego że system WIN 7? czy cos innego. Podchodzę do tematu już któryś raz. Wcześniej był za mały dysk to kupiłem większy system maił sie dac łatwo migrować ale to też sie nie udało więc oddałem do serwisy na migracje ale zainstalowali wszystko od nowa i to dodatkowa zabawa bo nic nie ma. Ktoś coś doradzi? a moze zastosować inny program do edycji filmów. Jestem kompletnym amatorem i po prostu chcę pokleić filmy żeby były nie tak nudne jak surowe. Czytałem wątek o problemach z 15 ale to chyba coś innego.
Pozdrawiam
Darek


Załączniki:
reolve błąd.png
reolve błąd.png [ 10.04 | Przeglądane 202 razy ]
poniedziałek, 9 września 2019, 15:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3287
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
w katalogu instalacji (np. "C:\Program Files\DaVinci Resolve") znajdź plik OpenCL.dll i usuń albo zmień jego nazwę i napisz, czy pomogło.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 9 września 2019, 17:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 września 2019, 15:16
Posty: 9
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
Zmieniłem nazwę i komunikat, że nie można uruchomić bo brak tego pliku i żeby ponownie zainstalować program. Czy 15 można gdzieś pobrać? Może poszło by lepiej


poniedziałek, 9 września 2019, 18:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4816
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
Podobno ostatnia wersja, na której jak reszta wymagań się zgadza, (2 GB VRAM na przykład i sterowniki "z epoki", lub nieco nowsze), to chodzi z siódemką:
https://www.blackmagicdesign.com/support/download/f1fca132cca74aaebc4e588a52b5a755/Windows
Podobno. :D

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 10 września 2019, 08:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3287
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
faktycznie, sorki, to sposób na 15, który u mnie podziałał. widocznie z 16 jest gorzej.

_________________
Obrazek


wtorek, 10 września 2019, 09:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 września 2019, 15:16
Posty: 9
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
To może jednak zainstalować 15?


wtorek, 10 września 2019, 12:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 499
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
A co stoi na przeszkodzie by jej nie zainstalować :wink:

_________________
Magix Video Pro X i inne Poradniki YT - Klik


wtorek, 10 września 2019, 12:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 września 2019, 15:16
Posty: 9
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
Zainstalowałem 15 i jest to samo. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zwalczyć?


wtorek, 10 września 2019, 20:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4816
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
Ma ktoś pomysł. Cztery posty do góry. :D
Masz tam link do wersji 14,2 ostatniej która według ich forum, chodzi z Windows 7 bez kombinacji.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 10 września 2019, 20:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 września 2019, 15:16
Posty: 9
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
Sorki. nie zakumałem. Wyskoczyło okienko ale myślałem, że to znów rejestracja :) a potem tylko suport.


środa, 11 września 2019, 09:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 września 2019, 15:16
Posty: 9
Post Re: Problem z uruchomieniem Resolve 16
14 działa. Dzięki za pomoc. Teraz tylko musze jakoś ruszyć. myślę, że znajde wskazówki na YT. Do 15 są więc i do 14 powinny. Moje kalectwo to brak znajomości angielskiego


środa, 11 września 2019, 18:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL