Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 09:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Premiere 6.0 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post Premiere 6.0
Witam,
dopiero zainstalowałem premiera w wersji 30 dniowej. Mam z nim problem: zgrywam materiał z kamery DV i zapisuję go w tym formacie, i gdy montuję ten materiał, dodaję jakieś efekty po exporcie do filmu też w formacie DV widzę tylko czarny ekran. Wszystko mi wychodzi gdy montowany materiał nie jest w formacie DV (gdy jest to np. mpeg).
Dlatego po zgraniu kasetki w DV Pal zapisuję ją w innym formacie i dopiero montuję, ale zajmuje to dużo czasu i film traci na jakości.
Co mam zrobić aby móc montować film z plików w formacie DV zgranych z kamery.
Miałem też inne wersje premiera także 6.0 z crakiem, 6.5, ale we wszystkich miałem ten sam problem.
Czy może to być wina tego, że program jest w wersji próbnej (w innych wersjach może jest źle zcrakowany) czy może to wina ustawień.
Proszę o pomoc, z góry dzięki !!!


czwartek, 6 listopada 2003, 00:24
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
A w jaki sposób zapisujesz film?

_________________
Javo


piątek, 7 listopada 2003, 01:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post 
najpierw zrzucam go z kamery przez CAPTURE-MOVIE CAPTURE, w video settings mam ustawienia: compresor Microsoft DV (PAL), size 720x576, pixel aspect ratio D1/DV PAL (1.067), frame rate 25.00, depth millions, quality 100%.
Następni np gdy zgram dwa pliki z kamery i ustawię jeden za drugim na ścieżce Video 1 i próbuję dać między nimi przejście to po wygenerowaniu podglądu TIMELINE-PREVIEW lub RENDER WORK AREA przy odtwarzaniu oglądam najpierw jeden plik normalnie w miejscu przejścia jest czarny ekran i w lewym górnym rogu jest mały x i następnie widać normalnie następny plik. Gdy dodam jakiś efekt specjalny na cały plik np rozmycie to ten plik jest cały czarny.
To samo dzieje się gdy zapisuje ten materiał jako film EXPORT TIMELINE-MOVIE i ustawienia: Make: Entire Project DV AVI, VIDEO 720x576 at 25.00fps, Compression Microsoft DV (PAL) 100%


piątek, 7 listopada 2003, 12:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Chyba po dodaniu przejścia musisz wcisnąć ENTER, czyli przerenderować i wszystko powinno byc OK.


sobota, 15 listopada 2003, 10:03
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post 
Już mi wszystko działa. Piszę jak by ktoś miał taki sam problem.
Zainstalowałem Canopus DV codec.


środa, 25 lutego 2004, 19:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL