Teraz jest poniedziałek, 23 lipca 2018, 15:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z Adobe Premiere 6.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Problem z Adobe Premiere 6.5
Witam was jestem nowy na tym forum. Mam do was pytanie co może być przyczyna tego że jak np wkleje kilka kawalkow do timelinu i chcialbym dodaj jakies przejscie z jednego do drugiego to chwile komp mysli wrzuca a potem wywala blad explorera i zamknij co sie dzieje. Aha i jeszcze takie jedno przy okazji jak zroic tak zeby mozna bylo siepnac w filmie sepie i zaklocenia jak w starym filmie i zrobic tak zeby ten obraz plynnie przeszedł w kolorowy z gory dzienki
jak co to piszczie takze na maila xeoks666@wp.pl


poniedziałek, 10 listopada 2003, 21:46
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Powodów może być mnóstwo.
Masz pełną czy crackowana wersję.
Spróbuj coś zrobić na oryginalnych przejściach Premiere, najlepiej przy odinstalowanych dodatkowych efektach. Któraś nakładka może powodować błąd, tym bardziej jeśli jest crackowana.
W efektach QuickTime jest taki filtr, ale pozostawia sporo do życzenia.
Jeśli myślisz poważnie o montażu to przyda Ci się jakaś pomocna literatura (helion.pl)

pozdrawiam
Jacek.


środa, 12 listopada 2003, 01:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam mam pełną wersję nie crackowaną i mma win98se moze to jest powodem. Chcialem ostatnio zaintalowac uleada media studio directors cu czy jakos tak ale przy koncu instalacji wyskoczyl mi blad ze couldn't register l3c cośtam. dll i ok no i niby nic ale nie moge wogole wlaczyc programu. Czyli jednym słowem proponujesz mi kolejne odinstalowywanie i zzainstalowywanie efektow?? A co do tego przejscia to interesuje mnie tylko jak zrobic samo przejscie bo jak kiedys probowalem rzrobic przejscie miedzy 2 filmikami to bylo tak ze pierwszsie nie ściemniał a chwile potem drugi zaczynal sie sciemniac do czarnego a potem na full color odrazu. Jak to zrobic. A i jaka książke polecasz z heliona???


czwartek, 13 listopada 2003, 08:01
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Czy nic nie przetaktowywałeś w komputerze? To morze być pierwszą przyczyną. Przydało by sie także przesiąść na win2000 (jeżeli sprzęt uciągnie).

Przejście robisz w następujący sposób: pierwszy film ustawiasz na ścieżce video1a, drugi na video1b, ustawiasz w taki sposób że nachodzą się czasowo na siebie (zanim pierwszy skończy grać musi zacząć już drugi) i między nie na linię przejść dajesz jakieś przejście. Zwróć tylko uwagę czy na przejściu jest strzałka w odpowiednią stronę (z kończącego się materiału na rozpoczynający się) bo inaczej nic z tego nie będzie.

_________________
Javo


czwartek, 13 listopada 2003, 18:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 22:21
Posty: 2
Lokalizacja: Mielec
Post 
dzienki javo, nie nie przetaktowywałem kompa nic z tych rzeczy moj komp to geforce 2 64mb 400mx bez tv outa celeron 400 192 ramu dimm. Myslalem ostatnio zeby sie przestawić na XP ale niestety mam tylko dysk 6gb co jest nielada ograniczeniem. Mam takie pytanko ile zajmuje 2000???
Aha i jeszcze takie male czy mozna zrobic film w sepii i rownocześnie z nałozeniem szumu jak w starych filmach?? A jeśli tak to czy robi sie to ze np wrzucam dwa razy quick time codec czy jakos tak i w jednym ustawiam to a w drugim to??? Z takimi pytaniami to chyba powinienem iść do montażu. Aha i jeszcze czy macie jakieś linki serwisow czy tez czegos innego gdzie pokazane jest lub powiedziane jak filmowac bo nie ukreywam zaczynam dopiero zabawe z filmem i nei chce zeby smierdzialo to tak strasznie amatorka

_________________
Read, What is written on the silent mouth, What is written in the soul


czwartek, 13 listopada 2003, 22:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
szczerze mowiac jak chcesz zaoszczedzic duzo nerwow musisz zmienic kompa. na takiej konfiguracji ciezko obecnie pracowac. proponuje jakas plyte z chipsetem intela, do tego celeronka na s478, 256 ddramu no i wiekszy dysk. grafika moze byc.


czwartek, 13 listopada 2003, 22:33
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL