Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 15:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 UMS7 i podgląd timline na TV - jak? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post UMS7 i podgląd timline na TV - jak?
Witam

Można w UMS7 ustawić jakoś podgląd bezpośrednio z timeline na TV? Wiem że taka opcja jest ale nie wiem jak to zrobić. Mam kartę Geeforce Ti 4200 64MB Tv-out. Kompa mam podłączonego do TV bo oglądam często DVD. Do przerzucania obrazu używam TV-toola ale w opcjach karty jest również możliwość ustawienia dwóch odbiorników. Niestety jakoś to nie działa. Szukałem coś na stronie uleada ale znalazłem tylko tutka do matroxa parelli a nvidia?

Może ktoś używa tej funkcji na GF Ti jaeśli tak to proszę o pomoc.

Pzdrawiam

Kosmaluk


wtorek, 6 stycznia 2004, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
wydaje mi sie ze w przedstawiony przez ciebie sposob i na tej karcie nie da sie tego zrobic
ta opcja sluzy do wyslania sygnalu do tv przez przetwornik cyfrowo-analogowy, czyli np znajdujacy sie na wspomnianej przez ciebie karcie matrox'a, mozna tez skorzystac z kamery ktora posiada wejscie dv i uzyc jej jako przetwornik


wtorek, 6 stycznia 2004, 13:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 1 grudnia 2003, 16:25
Posty: 39
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Spróbuj ustawić "Playback method" na "High quality playback" (domyślnie jest włączona "instant playback", przy której nie jest robiony rendering materiału przy podglądzie). Ja przy "instant playback" mam na telewizorze cały pulpit windowsów.


wtorek, 6 stycznia 2004, 13:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
"mozna tez skorzystac z kamery ktora posiada wejscie dv i uzyc jej jako przetwornik"

Mam wejście i wyjście dv oraz tylko wyjścia analogowe na Tv, no i w instrukcji kamry pisze żeby niepodłączać obydwoch złączy jednocześnie. Jakie jest ryzyko jeśli podłącze? coś się stanie?

co do ostatnie odpowiedzi to próbowałem tak i działa ale na tv widze to samo co w kompie, czyli caly pulpit, a ja chcę na drugim odbiorniku widzieć na pełnym ekranie

ale dzięki za wskazówki, prosiłbym jeszcze ewentualnie o doświadczenia co do użycia tej kamry jako przetwornika.
pozdrawiam
kosmaluk


wtorek, 6 stycznia 2004, 15:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
jesli dobrze zinterpretowales teskt z instrukcji to wg mnie jest to kompletna bzdura,
sprobuj to moze wyjasnic mailem do polskiego oddzialu producenta albo w jakis inny sposob
nie spotkalem sie jeszcze z takim zaleceniem, przeciez wlasnie te gniazda maja m in temu sluzyc :)
np nagrac material dv prosto z kompa na mangetowid vhs
tak tez nie wolno podlaczac ? :D
co to za kamera ?
ja na jvc dv4000 nie mam problemow z takim polaczeniem, w instrukcji oczywiscie tez podobnie bzdurnego tekstu jak u ciebie nie ma


środa, 7 stycznia 2004, 12:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Raczej dobrze zrozumiałem treść instrukcji, jest napisane : nie można podłańczać jednocześnie kabla DV i kabla analogowego".
Byćmoże kamera nie może służyć jako przetwornik cyfrowo-analogowy? Nie wiem nie znam się na elektronice.
Kamera to Panasonic NV DS30

Ale i tak wyprubuję tą metodę.
pozdrawiam
kosmaluk


środa, 7 stycznia 2004, 15:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
moze jest tak jak mowisz i wynika to z budowy kamery
ale logicznie myslac przeciez to nie ma sensu: nie wolno uzywac jako przetwornika, ale jak juz nagrasz z kompa na tasmie w kamerze to pozniej mozesz to zgrac analogowo :)
dla mnie to nie ma sensu


czwartek, 8 stycznia 2004, 07:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Hej, żeby z karty obraz mieć bezpośrednio na tv i kompie i żeby był on róźny, to musisz mieć kartę DualHead, czyli taką do której można podłączyć dwa monitory. Niestety innej metody nie ma, poza drugą kartą graficzną, lub np.: Pinaclem z wyjściem video.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


czwartek, 8 stycznia 2004, 12:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL