Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 00:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 czym robić zrzuty video???? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post czym robić zrzuty video????
cze
chcę zgrywać filmiki z monitora kompa. filmiki oglądam w winamp.
próbowalem juz: CAMSTUDIO, snagit 7.0.1, Camtasia 3.0.2 i nic.
nagrane materiały mają czarne pola tam gdzie miał byc filmik.

moze inny program, albo jakies ustawienia w kompie??
winxp, geforce4mxx,athlon2,2

dzieki


sobota, 10 stycznia 2004, 22:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Na co (nośnik) chcesz zgrywać te filmiki.
Dlaczego z monitora kompa, czy chodzi ci o zgranie obrazu widzianego na monitorze, czyli pulpit + film? programy które wymieniłeś exportuja nagrywany obraz (pulpit) do pliku, a przecież oglądasz film też z pliku. Jesli chcesz nagrać pulpit + film to niestety nie wiem jak to zrobić w dobrej jakości, bo postawienie kamery minidv na statywie przed monitorem i zrzucenie materiału po FW na dysk raczej nie da dobrej jakości... a programy typu Camtasia chyba nie widzą nakładki.
Jak zadajesz pytanie, to postaraj sie robić to jaśniej.
Pozdr.


niedziela, 11 stycznia 2004, 09:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
wymieniles program winamp - chcesz zgrac wizualizacje winampa? jesli tak to po pierwsze musisz uzywac czegos co bedzie zgrywac nakladke wideo (pewnie obslugujace directx) a po drugie to zapomnij zeby zgrac pelnoekranowy obraz. ten procek nie wyrobi jednoczesnego generowania pelnoekranowej wizualizacji i zgrywania


niedziela, 11 stycznia 2004, 11:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
troche was zakrecilem

ogladam teledyski w winampie i chciałbym je nagrac. zadne wizualizacje i zadne nagrywanie kamerą monitrora.

mam tylko problem bo jak nagrywam pulpit to wszystko jest nagrane ale miejsce gdzie lecial teledysk w winamp zostaje nagrane jako czarny kwadrat. dzwiek jest. jakosc bardzo dobra, ale filmu niema w jego miejscu jest czarny kwadrat.

jesli jeszcze niejasne to bede dalej mowil o co chodzi.
dzieki


niedziela, 11 stycznia 2004, 11:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
chcesz uruchomic plik z teledyskiem po to zeby przechwycic go do pliku wideo? maslo maslane. czego nie przekonwertujesz sobie pliku zrodlowego od razu do formatu jaki jest ci potrzebny?


niedziela, 11 stycznia 2004, 14:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
bo teledyski oglądam z internetu.
łącze sie z serwerem w internecie i ogladam teledyski lub inne tv. i chcę to nagrać ale mam problem , jak wyzej opisałem.


niedziela, 11 stycznia 2004, 15:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Nie wiem czy to zadziała, ale podaj adres url pliku (teledysku) do np. DAP (Download Accelerator Plus) i powinno sciągnąć z podanej lokalizacji, ale nie jestem pewien.
Pozdr.


niedziela, 11 stycznia 2004, 18:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ja oglądam telewizje internetową. nie ma zadnych adresów itp.


niedziela, 11 stycznia 2004, 19:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Z adresem nie pójdzie, bo jest to streaming, czyli bardzo specyficzne słanie danych. Wiem, że przy .rm plik zapisuje ale ma on kilkadziesiat bajtów i jest swego rodzaju opisem strumienia, a nie danymi.
Ze zrzucaniem z ekranu z pomocą jakiegoś programu jest problem, o którym już Ci pisali, większość z nich nie radzi sobie z nakładkami (takie miejsce w pamięci karty do którego DirectDraw dostaje się bezpośrednio).
Mam pomysł na rozwiązanie, ale jest ono bardzo skomplikowane i wymagające dużego doświadczenia i wiedzy od strony programisty realizującego je. Napisać plug-in do winampa, który strumień zapisuje w określonym formacie wideo na dysku a nie śle do wyświetlania. Jest coś takiego dla audio, gdzie wyjściowe dane nie lądują na karcie muzycznej a w pliku wav na dysku ;-)

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


niedziela, 11 stycznia 2004, 19:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no to po zawodach, bo ja nie umiem cos takiego napisac.
a myslałem ze bedzie prościej, a tu zonk.

dzieki za pomoc


niedziela, 11 stycznia 2004, 20:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
znalazłem sposób ale nie czaje go
moze ktos umie ?

oto on:


1. Download Camtasia.
2. When you're installing Camtasia be sure to select live output.
3. Once it's installed open Camtasia Recorder.
4. Goto File > Input and select what you want to broadcast.
5. Goto File > Output and select Live.
6. Click record to start recording.
7. Set up nsvenc as shown here.
8. In the same folder nsvenc is in run this:
code:

nsvenc /cfgcap cap:2,N sc:127.0.0.1:8001:headers.txt

Change the 2 in cap:2,N to which ever number Camtasia is. (In my case it was 2 because my tv card was 0 and my webcam was 1).

9. Start encoding and test it!


no i jak??


niedziela, 11 stycznia 2004, 20:35
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL