Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 09:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Dziwny Błąd w TMPGEnc - Pomocy 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dziwny Błąd w TMPGEnc - Pomocy
Witam !!
Dziwna sprawa. Podczas kompresji przy użyciu TMPGEnc plus przy kodowaniu Do PAL DVD w pewnym momencie proces ustaje (nigdy w tym samym) i wyskakuje okienko z tekstem "Read error accurred at adres 0000A6BA of module `TMPGEnc.exe with 063C256C" (ciagi cyfr i liczb zmieniają się). Dzieje się tak za każdym razem nie zależnie czy jest to w czasie kompresji z CBR czy VBR. Pliki avi zrzucane sa z analoga przez VIVO z kompresją wstępną albo huffyuv albo Morgan MJPEG v3009 w rozdzielczości 720/576. Różne ustawienia w Tmpg nie pomagają. Proszę o pomoc. Moze ktoś się z tym spotkał.

Athlon2600+, KT600, 256 DDR, MSI GF4 Ti4200 VTD, WD 80GB 7200 8mB cash, Liteo 411s.
Pozdrawiam[/quote]


czwartek, 22 stycznia 2004, 16:29
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 15:58
Posty: 3
Lokalizacja: Płońsk
Post jak wyżej
Witam ponownie kilka wskazówek. Wczoraj wkurzony zainstalowałem nowego xp + sp1 (wcześniej mialem bez sp1) i na czystym systemie wrzuciłem tylko tmpga. i to samo. Wniosek nasuwa się ze to sprzętjest wszystkiemu winny. tylko zupełnie straciłem orientację co to takiego może być. :?
Pozdrawiam. i czekam na wsparcie

P.S. moja Ksywka Guman nie wiem czemu nie wyskoczyła za pierwszm razem i nie wiem czy wyskoczy i teraz więc się ujawniam :D

_________________
Skaranie Boskie Z Tym Komputerem


piątek, 23 stycznia 2004, 09:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
nie uzywam tego programu, ale na tym forum znajdziesz na pewno duzo wskazowek (po angielsku niestety):
http://www.dvdhelp.us/php/forums/index. ... topic=1284


piątek, 23 stycznia 2004, 09:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 15:58
Posty: 3
Lokalizacja: Płońsk
Post 
Witam . Tym Razem w lepszym nastroju. Problem rozwiązany. Ruszyło sie w końcu. I jak się okazuje była to wina sprzętu. sprawę rozwiązało przetaktowanie częstotliwości zegara procesora (zmniejszenie mnożnika). Widać komp sie nie wyrabiał na standardowych ustawieniach biosu :(( . Ale najważniejsze że działa. Widzę że Gdyby nie Badyl sam Tworzył bym tego posta poczynając od pytania po odpowiedzi ale ma mam nadzieję że Ktoś W kłopocie może skorzysta z moich doświadczeń.
Pozdrawiam wszystkich.

_________________
Skaranie Boskie Z Tym Komputerem


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 09:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL