Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 12:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Kompresja dwuprzebiegowa 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kompresja dwuprzebiegowa
Czy w UVS7 można kompresować dwuprzebiegowo i obcinać paski?


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 12:46
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
to o czym piszesz wykonuje kodek, a program edycyjny
np divx czy xvid to robi bez problemu


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 18:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Witam
Tommy możesz mi napisać (tak z ciekawości) jak zrobić 2 przebiegi w np.UVS7 , adobe prem , Pinacle studio , vegas 4.
Bo ja zrobiłem tak : znalazłem Frameserver do vegasa i on tworzy plik video który ładuje do skryptu Avisyntha (tu croping, resizing odszumianie, wygładzanie itp )a potem Virtualdubmod i 2 pass xvid.
Pozdrawiam


wtorek, 27 stycznia 2004, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
tak sie sklada ze nie uzywam zadnego z wypisanych przez ciebie programow, co i tak nie ma znaczenia bo zjadlo mi powyzej jeden wyraz, powinno byc: "nie program edycyjny" i pewnie dlatego nie zrozumiales co napisalem :D

jesli nie wiesz jak to zrobic w divx, sciagnij trial dr divx, tam zrobisz to bez problemu, po prostu najpierw wyeksportuj z softu edycyjnego przeliczony material do dv i zaimportuj do dr divx


wtorek, 27 stycznia 2004, 17:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Witam
Wiem jak to zrobić a u mnie nie ma sensu do DV exportować bo zgrywam z analoga do 544x416.
A Dr . Divx dla mnie jest biedny wole skrypty do Avisyntha pisać i w Virtualdubie kompresować (wiekszy wybór filtrów i opcji)
Pozdrawiam


wtorek, 27 stycznia 2004, 17:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Z tego co się oriętuję to kompresji do DIVXa dwuprzebiegowej bezpośrednio z programu edycyjnego puścić się nie da. Ale mogę się mylić.

pozdrawiam
kosmaluk


środa, 28 stycznia 2004, 09:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
Wydaje mi sie ze wkradlo sie delikatne nieporozumienie, przeciez np z w ums tez mozna tez bezposrednio kompresowac m in do divx, ale gdy wybierzesz sposob kompresji, w tym wypadku divx i klikniesz opcje kompresji to wszelkie zmiany np bitrate, liczba przebiegow itp sa juz USTAWIENIAMI KODEKA, nie programu edycyjnego. Wszystko co ustawisz w okienkach i tak sprowadza sie do wygenerowania linii polecen z wybranymi przez ciebie opcjami dla kodeka ktora mozna sobie podejrzec na dole ekranu.


środa, 28 stycznia 2004, 17:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
No i poszło 2 pass jakoś sie udało ale i tak wole kompresje robić pisząc skrypt do Avisyntha wiecej możliwości,filtrów itd. i potem virtualdubmod.
Pozdrawiam


czwartek, 29 stycznia 2004, 13:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL