Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 08:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z AE 5.5 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 stycznia 2003, 14:56
Posty: 97
Lokalizacja: Rzeszow
Post Problem z AE 5.5
Mam nastepujacy problem....
Mam projekt w AE iwszysto jest ok! Kiedy chce wyrenderowac film najczesciej jest tak ze komputer sobie liczy klatki wszytko jest dobrze. Tylko kiedy potem che otworzyc ow film nie moge :) media player wyrzuca jakis smieszny komunikat VirtualDub nie moze odczytac pliku...

To nie zdarza sie zawsze jednak przyznacie jest to lekko wkurzajace...

Czy ktos zna rozwiazanie tego problemu (na 100% nie jest to wina codecow/uszkodzonego dysku itp)

pozdrawiam

_________________
Tu powinno być jakieś mądre zdanie (o życiu/śmierci/ itp)


sobota, 31 stycznia 2004, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeśli na 100% nie jest to wina kodeków i sprzętu to znaczy że nawala Ci sam AE najprawdopodobniej nie kończy renderingu prawidlowo !
Sam osobiscie zacząłbym na twoim miejscu od weryfikacji ustawień programu parametrów codeków etc.


sobota, 7 lutego 2004, 17:59
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 stycznia 2003, 14:56
Posty: 97
Lokalizacja: Rzeszow
Post 
codecki wykluczylem od razu bo czesto robie w czystym rgb (zreszta myslalem podobnie jak Ty) jednak jest tu cos dziwnego... przy mniejszych rozdzielczosciach 320x240 muj problem wystepuje sporadyczne...

Pozniej myslalem ze sprzet ale to tez wykluczylem (system plikow, ilosc pamieci ram itp)

probowalem robic testy obiazeniowe tz duza ilosc swiatel i efektow jednak to dzieje sie rowniez gdy nie obrabiam w zaden sposob materialu :)

Przesiadlbym sie na 6.0 ale na razie mnie nie stac :(

pozdrawiam

_________________
Tu powinno być jakieś mądre zdanie (o życiu/śmierci/ itp)


niedziela, 8 lutego 2004, 14:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
tdx a jakich kodeków używasz ?
testowaleś przywrócenie ustawień domyslnych dla programu ?


niedziela, 8 lutego 2004, 14:12
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 stycznia 2003, 14:56
Posty: 97
Lokalizacja: Rzeszow
Post 
tylko mjpg ale jak wspominalem problem tez wystepuje jak pracuje w rgb :(

Szczerze nie resetowalem ustawien....

_________________
Tu powinno być jakieś mądre zdanie (o życiu/śmierci/ itp)


niedziela, 8 lutego 2004, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Miałem kiedyś problem z PS nie wiedziałem co jest grane
w trakcie startu programu zresetowałem go kombinacją klawiszy :
shift+ctrl+alt problem minął i do tej pory nie wiem co było jego przyczyną.
Ale wiem że dotyczyl ustawień programu ;))


niedziela, 8 lutego 2004, 16:55
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL