Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 10:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Czy mój komp da rade z programem adobe premiere??? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 lutego 2004, 23:41
Posty: 7
Lokalizacja: Gdynia
Post Czy mój komp da rade z programem adobe premiere???
Witam mam kompa AMD duron 1200 , geforce 2 , hdd 80 gb , czytałem , że program adobe premiere do obrubki filmu obsługuje tylko procesory celeron i pentium , Chciałbym sie dowiedzieć czy to jest prawdą ?? Czy ktos juz uzywal tego programu na duronie jeżeli tak , to czy działa poprawnie. Dzieki.Pozdrowienia.


czwartek, 5 lutego 2004, 23:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Możesz być spokojny. Robiłem na AP z Duronem 700 i było spoko - może nie najszybciej :-) ale da się !
Pozdrawiam


piątek, 6 lutego 2004, 08:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Problemy (o ile w ogóle sie pojawią) mogą wystąpić podczas np. kompresji do MPEG-2 (w jednym z opisów kodeka MPEG-2 napotkałem inf., że mogą wystapić problemy na procesorach AMD)- ale tego typu teksty wynikają raczej z asekuracji producenta danego oprogramowania. Ja dłuższy czas jechałem na DURONIE 750 i nie napotkałem na trudności.
Pozdro


piątek, 6 lutego 2004, 09:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 lutego 2004, 15:33
Posty: 9
Post 
Adobe Premiere wersja 6.0 i 6.5 Powinny chodzić bezproblemowo natomiast Adobe premiere pro mogą być kłopoty ponieważ program wykożystuje technologie SSE w procesoże głównym kompa. Jeżeli posiadasz procesor bez SSE to wersja Pro wogule się nieuruchomi


piątek, 6 lutego 2004, 12:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 lutego 2004, 23:41
Posty: 7
Lokalizacja: Gdynia
Post 
DZIEKI ZA WSZYSKIE RADY , NA DZIEN DZISIEJSZY MOGE ZALATWIC WERSJE ADOBE PREMIERE PRO , TAKZE JAK NAPISAL TOMASZ , NIE MAM PO CO TEGO ZALATWIAC MUSZE POSZUKAC 6.0 . JESZCZE RAZ DZIEKI.POZDROWIENIA.


piątek, 6 lutego 2004, 14:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
tutaj masz wymgania do pracy ze strony Adobe
Intel? Pentium? III 800MHz processor (Pentium 4 3.06GHz recommended)
Microsoft? Windows? XP Professional or Home Edition with Service Pack 1
256MB of RAM installed (1GB or more recommended)
800MB of available hard-disk space for installation
Microsoft DirectX-compatible sound card (multichannel ASIO-compatible sound card for surround sound support recommended)
CD-ROM drive
Compatible DVD recorder (DVD-R/RW+R/RW) required for Export to DVD
1,024x768 32-bit color video display adapter (1,280x1,024 or dual monitors recommended)
For DV: OHCI-compatible IEEE 1394 interface and dedicated large-capacity 7200RPM UDMA 66 IDE or SCSI hard disk or disk array
For third-party capture cards: Adobe? Premiere? Pro certified capture card
Optional: ASIO audio hardware device; surround speaker system for 5.1 audio playback


widzisz gdzieś tutaj informację o tym że wymagane jest SSE ?
pozatym musiałby robić na K-6 żeby nie mieć SSE ;)))))

ale żeby wiedzieć napewno tutaj masz linka :

http://hp.vector.co.jp/authors/VA002374/src/download.html

program który Ci powie na czym pracujesz i jakie są wlączone lub wylaczone funkcje.


piątek, 6 lutego 2004, 17:03
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 lutego 2004, 15:33
Posty: 9
Post 
Wojciech posiadam dwa komputery jeden atlon 1,3 i prubowałem odpalić AP Pro i przy uruchamianiu wyskoczył napis że brak mam SSE i nieuruchomił się wogule program drugi komp mam atlona 1.8 xp i tam to poszło bezproblemowo teraz wszystkie procesory INTELA ZAZNACZAM INTELA od pentium III niewiem jak jest z II mają SSE natomiast PENTIUM IV ma nowszą technologie SSE2 dlatego w wymaganiach piszą że rokomendowane są procesory pentium bo one mają SSE wiem że CELERON posiada też SSE ale które procki z tej seri to dokładnie niewiem Tak że ja WOJCIECH niewiesz dokładnie co to jest SSE to poszperaj dokładnie i się dowiesz. W internecie są programy emulatory SSE ale zachiny też niemogłem odpali AP PRO na emulatorze na procku 1,3 atlona Poszedłem do kolegi co ma celerona i tam bezproblemowo się uruchomił program.


sobota, 7 lutego 2004, 11:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 lutego 2004, 15:33
Posty: 9
Post 
a zapomniałem dopisać że technologia SSE jest wymyślona prze firme PENTIUM i opatentowana


sobota, 7 lutego 2004, 11:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 lutego 2004, 15:33
Posty: 9
Post 
INTELA


sobota, 7 lutego 2004, 11:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL