Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 22:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Ultimatte, APPro i AE6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post Ultimatte, APPro i AE6
Witam,
mam dwa pytania, a mianowicie czy ktoś korzysta z pluginu Ultimatte Advantedge, jeśli tak to jak go wykorzystać np w Adobe Premiere Pro. Plugin ten jest przejściem (transition) i nie mam pojęcia jak go nanieść na obraz który ma być kluczowany na tle innego ponieważ nie mam na timeline ścieżki transition?
Co co drugiego pytania to z pewnością dla wielu jest banalne ale zapytam. After Effect ingeruje się podobno z Premiere, ale w jaki sposób? Projekt z AP można otworzyć w AE? (AE6 nie otwiera projektów z AEPro?!)
Kombinowałem trochę i próbowałem zaimportować projekt z AP 6 do AE6 i otworzył ale nie było widać efektów i przejść jakie zastosowałem w AP6. No i jak z powrotem przerzucić z AE do AP (jak zapisać lub exportować?). Trochę namotałem ale chciałbym się dowiedzieć jak wy to robicie?

Dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam
kosmaluk


poniedziałek, 9 lutego 2004, 10:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Naprawdę nikt nie używa Ultimatte albo nie integrował nigdy AP z AE.
Chłopaki pomóżcie bo mi już wszystkiem pomysły się wyczerpały.

pozdrawiam
kosmaluk


wtorek, 10 lutego 2004, 08:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 stycznia 2003, 14:56
Posty: 97
Lokalizacja: Rzeszow
Post 
Juz chwile siedze zarowno w AE i AP i jeszcze nigdy mnie do glowy nie przyszlo itegrowac jedno z drugim....
Zreszta nie wyobrazam sobie w jaki sposob projekt z AE (swiatla, efekty) mogly byc pozniej odczytane w AP?

Tak wiec pytanie zostawiam bez odpowiedzi :)

_________________
Tu powinno być jakieś mądre zdanie (o życiu/śmierci/ itp)


czwartek, 12 lutego 2004, 12:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Widocznie mało wiesz o tych programach bo integracja tych programów i innych produktów Adobe to jedna z wielu wymienianych zalet i sloganów reklamowych produktów Adobe.
A skoro tak, to uważam że bez sensu byłoby chwalić sie integracją, która by miała polegać na tym że trzebabyłoby zapisywać z AP do avi i to avi potem wrzycać do AE. Taka integracja to żadna integracja. To samo można robić z każdym innym softem równych producentów, nie wspominając że podójnie się kompresuje avi i traci jakość.

Na innym forum dowiedziałem się że jest plugin, który wrzuca się do Premiere i działa on jako filtr, który po nałożeniu na klip w timeline przełuca go na timeline do AE. Tam robisz co chcesz i z powrotem do AP.
(Tak przecież działa wiele pluginów np. Boris). Niestety nie dowiedziałem się jak on się nazywa lub skąd go wziąść. Na stronie Adobe nic nie znalazłem, więc może to nie ich plugin tylko jakiegoś inego producenta.

Jeśli ktoś miał jakieś info w tym temacie to prosiłbym o wskazówki

pozdrawiam
kosmaluk


piątek, 13 lutego 2004, 09:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 stycznia 2003, 14:56
Posty: 97
Lokalizacja: Rzeszow
Post 
Nadal uwazam ze intaegracja tych programow nie ma sesu one sluza do czegosc innego

w ap szybko poskadasz material filmowy dodasz przejscia i efekt a ae to poezja :) dodasz kamere (mozliwosc ujeci z wielu kamer) i to co pisalem wczesniej

przeciez ae ma niemal engine 3dstudio

I jeszcze jedno nie wydaje mi sie ze malo wiem na temat 3 produktow adoba (PS, AP, AE) Taki plugin o ktorym piszesz to mordega a nie praca ale skoro tak lubisz....

pozdrawiam

_________________
Tu powinno być jakieś mądre zdanie (o życiu/śmierci/ itp)


piątek, 13 lutego 2004, 14:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Nie wiem czy lubie bo takiego pluginu nie mam. Chciełem się właśnie przekonać czy jest to wygodne.


piątek, 13 lutego 2004, 15:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL